![]() |
Noctua Ventilatori! Gdje Ih Nabaviti ?
Pozdrav svima!
Dakle zanima me gdje bih mogao nabaviti Nocta vetilatore,ima li ih uopće kod nas.Konkretno mene zanima NH-U12P.Trebala bi mi 2-3 kom.Gledao sam u formelu ali nemaju u ponudi,samo hladnjak za chipset. thx! |
pa kud u oc forum to stavis :D
bit ce uskoro u beshtyinom shopu |
Ja sam pitao linksovce na njihovom forumu da li ce nabavljat Noctua proizvode, ali nikakva odgovora. Ja sam zagrijan za NH-U12P cooler kad bi bio cca 400kn.
Koliko znam nigdje u Rvackoj nema Noctua proizvoda. :( |
Formel je znao imati nešto
|
Beshtya ce ih imat
|
Citiraj:
http://www.formel.hr/artikl.php?id=4352 Al' zašto to kad možeš za 426 kn u Linksu kupiš TRUE ? Dodaš još nešto sitno za bilo koji 120 mm vent, skineš mu okretaje i imaš totalno tihi hladnjak. Ili rikneš 100kn pa kupiš ovaj vent: http://www.kronos.hr/ventilator-12v-...mm-p-2621.html Njemu skineš okretaje i imaš tihi vent a ako ti se ruše rekordi u SuperPI-u, odvrneš 12 volta i stvar gura 180 m3/h. |
NH-U12P je bitno bolji, eh, kad bi on bio ~400kn...
|
Citiraj:
Bitno bolji od čega? Ako si izustio to vezano za TRUE, zahtjevam objašnjenje, link na test(ove) i ispriku! :-) |
Bitno bolji od starog NH-U12F koji je u Formelu 411kn. Cijena bi trebala biti slicna i za ovaj noviji NH-U12P, ali eto nema ga za uzeti.
Kad se sve uzme u obzir, NH-12P je bolji cooler od TRUE. Fenomenalan ventilator, bolja montaza (miljama bolja) i odlicne performanse sa ventilatorom na nizim obrtajima, bolje nego TRUE. TRUE je jedino bolji u ekstremnim uvjetima sa ventilatorom na 2000rpm i kakvim naklokanim quadom. http://www.anandtech.com/casecooling...oc.aspx?i=3268 Jedino steta sto nisu testirali na kakvom opakijem procesoru i na nizim obrtajima. Da podsjetim, sam ventilator koji dolazi uz NH-U12P kosta cca 20€. |
Citiraj:
Pa ja koliko vidim, TRUE je bolji kod opterećenja pod overklokom. Istina je da je on optimiziran za veća opterećenja (kod toplinskih cijevi je bitno prilagotiti tlak unutra za određeni radni raspon) a to je ono što je bitno. Mislim, meni je sasvim svejedno jel' temperatura na stoku 35 ili 36°C, al' kod overkloka je druga stvar... Izjednačili su se tek sa puš-pul na Noktui... Mislim, što da kažem, kad se već kupuje kuler za takav novac, uvijek bi odabrao najmoćniji dostupan... A to što nema ventilator je po meni prednost a ne nedostatak... |
O kakvom overclocku uopce govorimo? Ako je OC za 24/7, nema sanse da razlike budu osjetne.
Hocu da mi je proc clockan (recimo Wolfdale na 4GHz) i da se vent na cooleru vrti na nekakvih 900rpm. To TRUE ne moze tako dobro kao Noctua. Da ne pricam o ukupnoj cijeni za TRUE+kakav bolji vent. Jednostavno, TRUE je za performanse, Noctua nudi nesto bolji balans tihog rada i performansi. A to je ono sto mene, od coolera za 24/7 rad, zanima. |
Ima u Budimpešti, NH-U 12P za 12.600 Huf tj. 360 kn. i ja bih rado svratio u tu trgovinu http://www.users.hu/ ali sumnjam da ću u četvrtak imati vremena za to, malo mi je podaleko od hotela.
ps. Eee, jesmo mi ovdje u banani s cijenama i ponudom... |
Kod am2 TRUE ima problema sa montažom,neda se okrenut za 90 da izbacuje vrući zrak van kućišta,ne dobiva se sa njime backplate za am2,uglavnom puno minusa za tako skup coler,rađe dam 450kn ili tak nešto za noctua,daleko bolja montaža i kvaliteta.
|
Da, zrak je redovito ''vruć'' :D
|
Okej, svi pričaju o Beshtyjinom šopu, a jel ima on kakav web? Odustao sam od čitanja cijelog topica nakon 10. stranice.
|
www.hardveraj.hr ce biti web kad otvori.
|
fala :care:
skužih već, ko za vraga baš na 10. stranici bio postan link :fiju: |
Citiraj:
sve molim za još malo strpljenja jer meni je sigurno najviše u interesu konačno početi sa radom :) inače sami Noctua ventovi NF-P12 120 mm će biti 165 kn a NF-R8 120 kn (minus popust ofkorz :) |
Ma dobro, nek se čeka dulje ak će sve bit kak treba. Živ ti nama bio i Auzentechice nabavio :zdero2::care::care::D
|
Ako zelis ja ti nabavim te Noctue po 170 kuna za 2 tjedna,mozda vec sljedeci vikend.Takodjer Scythe S-Flex po 120kuna,
@Srv Taj hladnjak za 450kuna.Ako zelis... |
evo...narucio 2 komada http://www.amazon.com/Noctua-NF-P12-...8011719&sr=8-1
|
Vec kad se prica o Beštijinom shopu imat ce xigmateka HDT S-1283 za ~280 kn i po forstytechu je najbolji omjer hladjenja/tisine.
Uostalom strpimo se malo i uskoro bi Optik trebal dobiti taj i jos neke coolere na test, pa da vidimo iz prve ruke. Edit:upitna je isplativost noctue ako je xigmatek tak dobar za manje od 300 kn. |
Citiraj:
Hoce li Beštija imati nekakav ducan ili samo ce prodaja biti samo preko web-shopa? |
samo web shop, ali će imati partnere u obliku malih trgovinica koje su do sada uglavnom zastupale m-san, bit će u Hrvatskoj 10-ak partnera i nekoliko u BiH, barem prema dosadašnjim informacijama...
|
Nekoliko u BiH? :D No shit? Slabo pratim, kada bi trebao proraditi taj web-shop? :)
|
kad Beshtya dobije papir od Općine :D, već 3 tjedna čeka taj papir
no nemojmo spammat ovu temu, već se sada osjećam kao baba :D |
a koji mu je web site ako postoji?
|
Citiraj:
|
ok...ali ovo ne radi...ja konto ima nesto drugo...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:20. |