![]() |
CM 690 - problem sa žicama
zanima me sta je minus a sta je plus na CM 690 POWER LED (ZELENA I BIJELA), RESET SW (CRVENA I BIJELA), POWER SW (ZUTA I BIJELA) I HDD LED (ZUTA I BIJELA)
|
Plus ti je ono s strelicom prema dolje koliko se ja sjećam. Tak je barem na mojem P182. A i prije sam to vidio.
|
Citiraj:
|
Ma krivo sam ti reko, stelica je S tj. south tj. minus pol!
Isprike, uvijek to mijesam. P.S. Ak nisi ziher, probaj pogledat u manualu casea, možda ima tam nekaj, ili matične. |
Citiraj:
|
Žica u boji je (+) a bijela je 0 (GRNd), ne postoji (-) pol u ovoj priči jer to nije baterija na kaj ih kopčaš...
|
Citiraj:
|
Bijela žica je "-" pol.
|
Citiraj:
|
a da isprobas? ako krivo spojis jedino sto ce se desiti je to da se ledica nece upaliti.
dok je kod reset i power switcha svejedno kao sto je prije navedeno. neka me netko ispravi ako grijesim. :fiju: |
Kod mene je uvijek do sada obojena bila +.
Još ti je i u uputama istaknuto. Pitanje - dal može pregorit USB kontroler ak ga krivo spojiš? |
Ne kontroler nemože ali može uređaj na njemu, ali na CM690 se USB nemože krivo spojiti USB jer je u bloku i samo ga na jedan način možeš ubosti... ;)
|
Citiraj:
Thx |
Kad se već radi o tome, mene zanima kako da ja power LED uštekam na svoju matičnu :D
http://img.w3dizajn.net/images/Image2qfgn_thumb.jpg |
Citiraj:
probaj pa vidi dali ce bit ok |
Citiraj:
|
Imam PLED kabel i 2 rupe na njegovom konektoru i onda pin-rupa-pin da ga spojim. Kužite zaheb
|
DA to je često tako... :D
Ja sam isto u Sleep nabo ledicu - morao sam inače nebi znao dal mi je komp upaljen... :D Ajde po noći bi još vidio LED fan ali po danu... :fiju: |
Ne vidim u čemu je problem. Imaš na front panelu jednu rupu (pin 18) između pinova 16 i 20, a na konektoru isto jednu rupu između 2 pina. Pomakni konektor tako da budu pin na pin i riješen problem.
|
Nemožeš jer je na caseu 2 pin konektor - kužiš pin do pina i nema slobodnih mjesta nikakvih, a na ploči je pin pa razmak pa pin - nema kamo premjesiti osim ako ga rastepe tj prereže... :D
|
Citiraj:
Ili neka nađe na starom kučištu sa tri rupe, pa neka samo zamjeni konektor. |
Pa rekoh ako ga ne rastepe - neki ljudi to neće/neznaju napraviti ma kako to jednostavno bilo, ne vidim kaj sad tu nije jasno? :stoopid:
I ne vidim koja je krucijalna razika između štekanja na power i na sleep osim kaj je jedna upaljena cjelo vrijeme a druga blinka kad je komp u sleepu... :nono: |
Ako ima speaker sa samo 2 žice, onda ga može ubosti na pinove 13 i 19, a PLED na 15 i 16.
|
Hmm da istina vidiš te opcije se nisam niti sjetio, u pravu si... :D
Btw CM690 uopće nema speaker, bar ga ja nisam nigdje vidio... :( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22. |