![]() |
I sam da znate nisam neki overclocker u tom podrucju sam tulipan :)
|
5000+ BE. Jedini je problem što ne dolazi sa box coolerom pa moraš cooler posebno kupiti. Ako ne misliš klokati, uzmi 5200 ili 5600. Za matičnu bi ti preporučio Gigabyte MA78GM-S2H.
http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=1010117 |
Ako neces klokati onda ti je najbolji ovaj pod brojem 5. (5600+) zbog potrosnje i grijanja. Sve iznad njega ima vecu potrosnju (5600+ - 85W, ovi iznad - 115-120W)
Ako ti potrosnja i grijanje nije bitno onda onaj br.1 (6400+) Za klokanje br.2 ali spremi dobar cooler i neku zvjersku plocu :D Ploca - ova coconutova je sasvim u redu |
ovaj 6400 nije nista puno jeftiniji od quada kojih 150 kn. dali bi onda bila bolja solucija 5600, ili quad. mada mislim da je bolje razliku ulozit u maticnu ili ram ili grafiku.
Ispravite me ako grijesim. Kolika moze biti razlika u brzini kompa (ne igram previse igre) od 5600-6400? Sto se tice cijene maticne to je ok ak ima jos koja bolja, moze i bot koju stotku skuplja pucajte. |
Quad tj. Phenom ti i nije potreban za svakodnevni rad. Dakle, 5600 je najbolji izbor za tebe.
|
kakva je ova? MSI K9A Platinum.
nebi htjeo napravit gresku kao sa proslom konfig. da nakon 1-2g nemrem nista upgredat radi pisljive maticne. mada bi i htjeo sto jeftinije a sto bolje, ali znam da nemres imat i ovce i novce zato i trazim savjete od nekog ko se kuzi vise nego ja :) |
ok 5600 ce onda bit eto naso ga za 860 kn. jos da utvrdimo maticnu pa onda mogu gledat sta dalje, mozda bi odmah i kuciste i napajanje uzimao tak da mogu lagano sastavljat. vidim da su po forumu preporuke bile Coolermaster CM 690.
Ajde jos malo pisanja za kuciste i napajanje ak vam je dosadno. :) |
ok znaci cm690 samo koje napajanje da nutra puknem ili da uzmem onu verziju sa napajanjem
|
Bolja ti je gore navedena Gigabyte ploča od te MSI.
Kućište bi mo meni bilo bolje CM690. Koristi opciju EDIT umjesto da svaki put pises novu poruku. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:06. |