![]() |
Nova konfiguracija
Dragi prijatelji molio bih vas za savjete i pomoć.
Sastavljam konfiguraciju bez monitora pa sam dosao do sljedećeg. Uvjet mi je kupovina u Ve-mila, ne pitajte zasto. Citiraj:
što vi predlažete za tu konfig do 6500 kn? Srdačan pozdrav, Domagoj :fala: |
Bacio sam oko i na Powercolor Radeon HD 3870 x2 samo neznam bili to islo na ovu konfiguraciju onda bi isao i do 7000 kn... pliz ljudi help, neuk sam :lol2:
|
http://www.max-save.org/thumbs/39571bezimena.JPG
Jos dignes proc na 3.2 ili 3.4 da si koliko toliko siguran da vuce maksimalno iz grafe... BTW: imas LCD tv predpostavljam da mu je najvisa reza 1080i (apskejlana 720p) tako da ti je cak ta grafa i overkill ali na tebi je di ces potrositi lovu.... |
Gjurovski je složio bolju konfu nego ti, ali ja bi u njoj izmjenio hdd i stavio Seagate, uzeo jeftiniju Gb P35-DS3R i neku jeftiniju memu (npr. Kingmax 667/800).
|
imas puno slozenih konfiguracija za 6500-7000, ajd malo prelistaj prvo...
e8400 kingmax 2gb 3870x2 p35-ds3 disk seagate po potrebi cm-690 +460w .... |
Citiraj:
|
e
Da telka može 720p,
E sad, jedno me zanima, jeli bolje ovako uzeti dual core na 3Ghz ili Quad core na 2,4, mislim koja je razlika u tim jezgrama? I ovaj Ram što sam ja naveo radi na 1066mhz, jel se vidi razlika kod igrica, od one što radi na 800mhz. koja je to razlika? Hvala Vam ljudi PUNO mi pomažete :goood: |
Za igranje je bolje dual core, a razliku između 800 i 1066 MHz kod memorije sigurno nećeš primjetiti.
|
Overkill
BTW: što to znači ovo što Gjurovski kaže da je ova kartica i overkill za moju telku? jel to moze bit loše za telku ili se neisplati spajat ovu karticu ispod 1080p?
Još nešto ova kartica ima oznaku x2 jel to znači da su to 2 kartice što se bodu u dva PCIE utora? THNX |
To je jedna kartica sa 2 grafička čipa na sebi i bode se u 1 slot. I ja mislim da ti je overkill i da je dovoljna i obična 3870.
|
Ne, to su dva cipa na jednoj fizickoj kartici. Overkill je kad je nesto presnazno, nepotrebno ili kad nema koristi od toga jel ga ostatak konfe ne moze iskoristiti. Nemas bojazni za tv ;)
EDIT: coconut me prestigao. |
Cross
A da li se bolje preformanse u igrama dobiju sa Jednom ovom sa oznakom x2 ili je bolje staviti 2 obične u Crossfire? nije velika razlika u cijeni.
|
Po meni je bolje jednu x2, jer za dvije moras imati odgovarajucu maticnu plocu..... (koja podrzava CF ili SLI tj. sa dva PCI-E 16x utora)
I opet ako imas takvu plocu uzmes jednu x2 grafu pa kroz godinu dana dok joj padne cijena uzmes jos jednu pa imas dvije kartice sa 4 GPU-a i onda si BOG :D |
Cross
Imaš pravo Gjurovski, THNX :fala: :roller:
|
poslusaj Gjurovskog pametno zbori. isto tako cu ja uradit, cekat malo da se spusti cijena 3870x2 pa kupit jos jednu i rokaj-snimaj veseli drugari.
|
Citiraj:
Da nepricam o napajanju i procesoru koji treba da bi se to nahranilo :D |
skoro sam od tom negdje diskutovao, jedan 750w chiftek bi to gurao bez problema! niko nije govorio da to nije iskljucena opcija, vjeruj mi da ja planiram tako uraditi ! sad tjerati sa jednom 3870x2 i dok vidim da se pristojno cijena spustila...zasto ne upikati jos jednu ? valjda ce do tad ovi problemi sa CF driverima biti rijeseni
Edit: i naravno za godinu dana ce monitori biti sve veci a cijena ce se vrtiti kao sad za neki samsungov 2232bw :) |
hm
Hej ljudi, evo ovako mi je situacija, ova konfa sto je sklepao Gjurovski je fenomenalne samo.
ovi u ve mila mi nemaju one memorije nego samo jedan modul, procesora 8400 nema takodjer, neče doč nego za 20 dana i to mozda, .... imate li kakve prijedloge za alternativu? p.s. pitanje u svezi kartice: Ova kartica 3870x2 od Powercolor-a ima DDR3, a ima ista kartica od Sapphire firme koja koristi DDR4. jeli bolje uzet ovu od sapphire? čak je par kunica jeftinija, naime ta je u HG spota, mogu nju samo i tamo uzet? ha? pliz.... hvala :fala: |
Citiraj:
|
hm
Pardon, ovi u HG spota su falili i napisali u ponudi da Sapphireova 3870x2 koristi DDR4 :Machineg:.
Da li se ta kartica napaja preko oba 2 naponska konektora ili se odabere samo 1, i ako da, koji je bolji? 6-pin ili 8-pin? pomozite nukom :fala: |
Da samo ce biti nuzno na tome procu dignuti malo taktove sa 2.66 na bar 3.2 (moze se bez problema i sa stock coolerom) kako bi u ukoliko zelis biti siguran da iz grafe izvlacis max.....
Mada nije niti nuzno ali bi mogao osjetiti skok u igrama od nekakvih 15% (ti mozda sa tom grafom i vise jer je ipak dvoglava zvjer :D ) Ako sumnjas u svoje OC sposobnosti ili si skromniji sto se tice toga kao i ja evo po meni je ovo bilo od @Razera dovoljno da bi napravio manji clock (ujedno se nemoras bojati da ce nesto pregoriti ili ti slicno jer ako ja nisam uspio nesto skuriti nevjerujem da ces ni ti :D) @Razer System Voltage Control - Manual - ručno podešavanje voltaže. MCH OverVoltage Control - s tim pripazi nemoj dizati preko +0.150-0.175v (i to samo u slučaju žešćeg OC-a - ja to dižem samo kad idem na, i preko 4ghz). FSB OverVoltage Control - diži tek kad ideš preko 400MHz FSB-a, nema potrebe preko +0.3v (ja stavim na +0.3v kad idem na 500Mhz, čisto da znam da me neće kočiti). PCI-E OverVoltage Control - ostavi na Normal DDR2 OverVoltage Control - default je 1.8v, pošto mislim da ti memorija nema D9 čipove ne bih ti preporučio da forsiraš. Max neka bude 2.2v (+0.4v) - 2.3v (+0.5v) samo za bench High Speed DRAM DLL Settings - Option 1 - za manje od 1000mhz za memoriju (500MHz) i Option 2 za 1000Mhz+ System Memory Multiplier - djelitelji za memoriju - najmanja ili def. vrijednost je na AUTO, tj na 2.0 (iliti 1:1 Memorija:Sabirnica). Ako ideš gledati max memorije, spustiš FSB i dižeš taj djelitelj... Performance Enhance - Ostavi na Standard (stabilnije za OC), iako je po defu Turbo. C.I.A.2 - Disabled CPU Host Frequency - normalno podešavanje brzine FSB-a... Robust Graphics Booster - ostavi na AUTO CPU Voltage Control - default tvog proca je 1.35v, za veći OC treba više volti, to ćeš testiranjem vidjeti koliko treba. Mala smjernica - ja za 3200mhz nisam trebao dizati voltažu (čak štoviše, spustio sam ju na 1.3375v), no sve ovisi od procesora do procesora... U vezi latencija imaš postavke ili 3-3-3-9 (najzategnutije) // 4-4-4-12 // 5-5-5-15 (najlabavije). Sa labavijim postavkama će mema postići svoj max. Pih koliko mi je trebalo da to nadem.... :D |
napajanje
@ gjurovski, malo me brine napajanje, ovo što si mi preporučio ima jedan 6 pinski konektor, a nema 8 pinski, pa me brine za grafičku spojit, imas li mi preporučit koju alternativu.
ili bilo tko THNX :fiju: |
Citiraj:
Sa tim da moje napajanje nema niti jedan 6 pinski konektor... BTW: sa karticom dobivas kablove kako bi taj 8 pinski i 6 pinski spojio na obicni molex i to je to... Ako bas zelis biti siguran mozes i chifteka 550w mada mislim da je nepotrebno... |
evo
Evo uzeo sam sve osim grafe i proca koji dolaze sutra, s time da sam uzeo Chieftecovo 550w napajanje za svaki slučaj i bolje kučište.
Memoriju supertalent nisu imali pa sam uzeo u Hg spota GEIL pc6400 800mhz DDR2. ima pasivno hlađenje. 2x1gb. Zna li itko ista o ovoj memoriji, kakva je za clockanje ako se to da? |
Citiraj:
|
geil
sorri, evo link meme.
fak, nešto me ovaj na poslu crkavac od kompa prca. nemogu stavit link :wtf2: 025898 - al evo to je šifra proizvoda u HG spotića. sorri sto nema linka. |
Po ovoj sifri ko ju si ostavi izgleda da su ovi moduli u pitanju:
http://en.thethirdmedia.com/article/...5606c16p4.html Tu su se malo raspisali kakva je... nema problema sto se tice mogucih poteskoca sa clockanjem... ali uglavnom bio je sasvim dovoljan i Kingmax... :) |
Proc
Ej ljudi, ovaj proc 8400, treba li na njega mazati pastu iako je več na cooleru neke 3 crtice paste kao, jaaaaaaako tanki malešan sloj, kaze mi ovaj tamo da ne treba ali bi ja vas isto pitao ? ha? pliz
|
Netreba.... nije lose promijeniti ali nece se nista dogoditi ako ne promijenis....
|
thnx
Gjurovski hvala ti sooo much :fala:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:30. |