PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Nakon formatiranja C: - skratite mi muke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=103258)

Shifty Gypsy 02.04.2008. 08:11

Nakon formatiranja C: - skratite mi muke

Uskoro ću formatirat c: i ponovo ću instalirat windowse XP sp2, pa me zanima par stvari:

1. kako napravit backup drivera ( tako da nakon instalacije mogu vratit drivere bez muke )

2. u operi 9.26, kako napravit backup wand paswordsa i bookmarksa ( bookmarkse sam snimio u .adr file, ali nisam siguran jeli to to, a za wand passwordse neznam uopče kako )

3. nakon instalacije namjeravam sa Acronis True Image Workstation napravit image file sa windowsima i driverima, hoće mi to stati na 1 dvd?

Unaprijed hvala na savjetima

coconut 02.04.2008. 08:39

3. vrlo vjerojatno jer XP zauzima nekih 2Gb, a na dvd stane 4,3Gb

Shifty Gypsy 02.04.2008. 08:56

Hvala na trojci.

U vezi prvog pitanja:

Instalirao sam program drivermax, koji exporta drivere, ali ne radi update, dali ima koji program koji mi može pronaći nove drivere?

bojan k. 02.04.2008. 09:23

Citiraj:

Autor Shifty Gypsy (Post 990964)
2. u operi 9.26, kako napravit backup wand paswordsa i bookmarksa ( bookmarkse sam snimio u .adr file, ali nisam siguran jeli to to, a za wand passwordse neznam uopče kako )

Help/About Opera/ ili opera:config#UserPrefs|OperaDirectory

Pod Paths možeš vidjeti gdje ti je instaliran profile direktorij i tamo ti se nalazi wand.dat, kojeg spremiš i samo prekopiraš natrag u isti direktorij nove instalacije. U istom se nalaze i search.ini, speeddial.ini, urlfilter.ini, notes.adr, te spremljeni sessioni sa .win ekstenzijom i za sve njih vrijedi isto kao i za wand.dat.

Shifty Gypsy 02.04.2008. 09:33

Citiraj:

Autor bojan k. (Post 990984)
Help/About Opera/ ili opera:config#UserPrefs|OperaDirectory

Pod Paths možeš vidjeti gdje ti je instaliran profile direktorij i tamo ti se nalazi wand.dat, kojeg spremiš i samo prekopiraš natrag u isti direktorij nove instalacije. U istom se nalaze i search.ini, speeddial.ini, urlfilter.ini, notes.adr, te spremljeni sessioni sa .win ekstenzijom i za sve njih vrijedi isto kao i za wand.dat.

Hvala ti na odgovoru, prije par minuta sam dobio odgovor na drugom forumu:

odi u C:\Documents and Settings\*korisničko ime*\Application Data i kopiraj cijeli direktorij Opera na sigurno. kad reinstaliraš OS, instaliraš Operu i sve ostalo vrati cijeli direktorij na isto mjesto - i imaš potpuno istu Operu kakva je bila, sa postavkama, mailovima, passwordima itd

Ista stvar, puno muke mi je ovo ušparalo, hvala. :fala:

commissario 03.04.2008. 10:21

Citiraj:

Autor Shifty Gypsy (Post 990976)
Hvala na trojci.

U vezi prvog pitanja:

Instalirao sam program drivermax, koji exporta drivere, ali ne radi update, dali ima koji program koji mi može pronaći nove drivere?

Probaj Driver Magician.

Shifty Gypsy 03.04.2008. 11:13

Dali radi update? Neda mi se igrat ako ne radi.

commissario 03.04.2008. 17:53

Radi, radi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:09.