![]() |
SATA recovery problemcic
Pozdrav svima,
Imam jedan zanimljiv problem sa jednim Maxtorom DiamondMax Plus9 120GB SATA hardom. Klasika - hrpetina bad sectora i slicno; disk je podijeljen na dvije particije. E sad, ide fun part - naime, s prve particije uspijem pobrati apsolutno sve sa GetDataBack NTFS no kada pokusam pregledati drugu particiju (koja ima kudikamo vise bad sectora), disk od jednom jednostavno *nestane* (nema ga ni u device manageru, ni u disk manageru, nigdje!) i to nakon ~100njak "predjenih" bad sectora. "Feature" se manifestira sa kratkotrajnim zamrzavanjem citavog racunala i IO errorom kojeg prijavi GetDataBack. Google nije dao nikakve pametne komentare glede ovakvog cega, pa ako netko zna nesto vise, biljezim se sa stovanjem... |
Jesi probao izvuć podatke s kakvim lajnux live cedeom? Imao sam nekoliko slučajeva gdje je to bolje radilo od kojekakvih win utilitija...
|
Jesi pokusao sta HDD Regeneratorom popravit pa onda provat izvuc podatke?
|
GetDataBack nije pravi alat za izvlačenje podataka sa bad sektora. Vjerojatno je i uništio firmware. Nemoj ga više silovati.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Isti proizvodjac, isto sucelje, 160GB. Slicni simptomi, osim sto moj pacijent nije imao bad sectora. Rezultiralo je vatricom na stolu. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tjah, Maxtor 160GB, naoko ispravan ali ga nijedan OS ne prepoznaje, odnosno skuži novi hardver i pokuša ga instalirati. I to traje, traje i traje. Boot cd ili kakva live distra i sve 5, no u OS-u se moš slikat. Maxtor mi je ono, postao najomraženiji dio hardvera.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam zadnji put šansu dal programu R-Studio i stvar riješena, podaci spašeni. I zakaj pokušavaš particije spasiti kad se sve može sirovo s cjelokupnog diska skinuti? Oću reći nisam neki specijalista za diskove al iz prakse mi se čini bolje pregledat disk fizički neg tražiti particije. A i čini mi se kao manje opterećenje disku pogotovo ak je pri kraju radnog vijeka il rikava polako... Samo mišljenje...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:23. |