PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   SATA recovery problemcic (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=103206)

Bubba 01.04.2008. 19:22

SATA recovery problemcic

Pozdrav svima,

Imam jedan zanimljiv problem sa jednim Maxtorom DiamondMax Plus9 120GB SATA hardom. Klasika - hrpetina bad sectora i slicno; disk je podijeljen na dvije particije. E sad, ide fun part - naime, s prve particije uspijem pobrati apsolutno sve sa GetDataBack NTFS no kada pokusam pregledati drugu particiju (koja ima kudikamo vise bad sectora), disk od jednom jednostavno *nestane* (nema ga ni u device manageru, ni u disk manageru, nigdje!) i to nakon ~100njak "predjenih" bad sectora. "Feature" se manifestira sa kratkotrajnim zamrzavanjem citavog racunala i IO errorom kojeg prijavi GetDataBack. Google nije dao nikakve pametne komentare glede ovakvog cega, pa ako netko zna nesto vise, biljezim se sa stovanjem...

Pomo 01.04.2008. 20:57

Jesi probao izvuć podatke s kakvim lajnux live cedeom? Imao sam nekoliko slučajeva gdje je to bolje radilo od kojekakvih win utilitija...

Joke 02.04.2008. 01:52

Jesi pokusao sta HDD Regeneratorom popravit pa onda provat izvuc podatke?

RAK 02.04.2008. 10:44

GetDataBack nije pravi alat za izvlačenje podataka sa bad sektora. Vjerojatno je i uništio firmware. Nemoj ga više silovati.

Bubba 03.04.2008. 00:24

Citiraj:

Autor RAK (Post 991033)
GetDataBack nije pravi alat za izvlačenje podataka sa bad sektora.

Ja ni ne zelim podatke koji su obuhvaceni bad sectorima.

Citiraj:

Vjerojatno je i uništio firmware.
Servo informacije i ostale relevantne stvari ionako se nalaze u nekakvoj flashoidnoj memoriji zakeljenoj na PCB elektronike diska, a eventualne dodatke konfiguracije koje bi mogle biti zapisane sa samim platterima su ionako prilicno nebitne kada je u pitanju single SATA disk sa NTFS-om, tako da me "unisteni firmware" uopce ne brine.

Citiraj:

Nemoj ga više silovati.
Hocu. Svi podatci su vraceni, bas kako bi i trebalo biti. Doduse, odustao sam od GetDataBacka i koristio Active@ File Recovery koji je napravio bas to sto sam i trebao.

Matesonik 03.04.2008. 00:32

Isti proizvodjac, isto sucelje, 160GB. Slicni simptomi, osim sto moj pacijent nije imao bad sectora. Rezultiralo je vatricom na stolu. :D

Bubba 03.04.2008. 00:38

Citiraj:

Autor Matesonik (Post 991675)
Isti proizvodjac, isto sucelje, 160GB. Slicni simptomi, osim sto moj pacijent nije imao bad sectora. Rezultiralo je vatricom na stolu. :D

Korisnicka inteligencija. Disk podjeljen da dva jednaka dijela, a "backup" prve particije je, naravno, na drugoj. Neka, neka... Svaka skola kosta.

Old Iggy 03.04.2008. 09:11

Citiraj:

Autor Bubba (Post 991679)
Korisnicka inteligencija. Disk podjeljen da dva jednaka dijela, a "backup" prve particije je, naravno, na drugoj. Neka, neka... Svaka skola kosta.

Da jos znas koliko je ovo cesto...

tor 03.04.2008. 09:34

Tjah, Maxtor 160GB, naoko ispravan ali ga nijedan OS ne prepoznaje, odnosno skuži novi hardver i pokuša ga instalirati. I to traje, traje i traje. Boot cd ili kakva live distra i sve 5, no u OS-u se moš slikat. Maxtor mi je ono, postao najomraženiji dio hardvera.

Old Iggy 03.04.2008. 09:55

Citiraj:

Autor tor (Post 991779)
Tjah, Maxtor 160GB, naoko ispravan ali ga nijedan OS ne prepoznaje, odnosno skuži novi hardver i pokuša ga instalirati. I to traje, traje i traje. Boot cd ili kakva live distra i sve 5, no u OS-u se moš slikat. Maxtor mi je ono, postao najomraženiji dio hardvera.

Welcome to the club. :D

SRV 03.04.2008. 10:00

Citiraj:

Autor tor (Post 991779)

I kod mene isto bilo. Potpuno isto, zadnji Maxtor kojeg sam ikad uzeo.

mikey_rs 03.04.2008. 16:53

Ja sam zadnji put šansu dal programu R-Studio i stvar riješena, podaci spašeni. I zakaj pokušavaš particije spasiti kad se sve može sirovo s cjelokupnog diska skinuti? Oću reći nisam neki specijalista za diskove al iz prakse mi se čini bolje pregledat disk fizički neg tražiti particije. A i čini mi se kao manje opterećenje disku pogotovo ak je pri kraju radnog vijeka il rikava polako... Samo mišljenje...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:23.