![]() |
Zotac GeForce 9800GTX - najnoviji G92
Clanak super, grafa mrak ali cjena mi je sumljiva ili je sve ovo prvoaprilska sala :D
Mislim cjena od 300 do 350 dolara mi je ipak malo premala cak i za ameriku, cak ako cjenu prebacimo u eure direkto tj 300 do 350 eura (a vidim da cak ima i jeftinije ali treba pazit ipak je dana 1 aprililili :) ) i dodamo PDV cjena je jos jako dobra za takvu klasu grafe. evo jedna u eurima http://www.alternate.at//html/shop/p...&artno=JBXYK1& |
Fala. Šala nije jer je to iz Nvidijinih press materijala.
Par modela sa Newegga: http://www.newegg.com/Product/Produc...800gtx&x=0&y=0 |
grafa bi bila beskompromisna da se uz nju dobije free chieftec ch/bh-01/02 :D
|
Citiraj:
meni je to sve sumljivo evi ti ti se izrazavas u rimama :D fala-šala Nvidija-press-materijala puno je tu rime da bude zaozbiljno :goood: a sada stvarno ozbiljno clanak je dobar, tj jako dobar a narocito mi se sviđa to sta se slike daju pogledat u dobroj rezi + dobro su snimljene tako da i fotografu ide pohvala jedina zamjerka je ta da niste poslikali grafu na maticnoj ploci ili u kucistu da se dobije bolji osjecaj velicine, sta je cesta mana vasih clanaka pa dajte potrosite jos koji pixel na takvu sliku |
mislim da znam koja je moja slijedeća grafa :D
ali svejedno treba pričekat cijene u Hrv, ne vjerujem ovome ni malo (bit če puno skuplje nego na neweggu i ostalima), barem mislim) |
1 privitaka
Citiraj:
Razmišljam još veće fotke staviti u budućnosti, možda 1280x1024, bumo vidjeli. Ma slikao sam ju na i na ploči samo nije završila u članku. |
Citiraj:
Znam da to vec spada u picazjliranje ali vecina PC korisnika drzi maticnu i grafu u kucistu pa su temperature grafe (a i drugih djelova) vece nego kad su komponente rasute po stolu, pa sljusnite koji put barem kartonsku kutiju preko stola :roller: da glumi kuciste tj zagrijavanje u njemu :care: |
Citiraj:
mislim da ču pričekat da se ovo pojavi. samo je pitanje kolku če cijenu ovi naši nabit... ali zato tu je beshtya :D |
Citiraj:
|
|
2500kn
da vidimo,na neweggu 330 +8 dolara brodarinax 5 iako je dolar 4,7=1690 kn kolko bi došlo s carinom?? znač ako iamte nekoga u EU super,jedino ako se kartica pokvari,onda ne znam proceduru za newegg i ostale. |
sumnjam da te ispod 2600,2700kn može doć da si bog isus..makar,i za tu lovu, super kartica..vjerojatno best buy..
zahtijeva doduše divlje napajanje,i koliko sam skužio izrazito je glasna..što IMHO,mrzim..kad i poderem zvučnike,da i dalje čujem vent..onda nešto ne štima..:kafa: |
Citiraj:
|
Citiraj:
..hm,da li je potrebno zbog povišenih taktova ipak držati vent oko 70,80%? To je the pitanje..:chears: vjerujem da se dosta čuje i na 70...al to je stvar jačine..nek kupi onda netko pasivnu 7300GT...ako mu je do tišine... jednostavno..cijena snage..ali gledao sam nešto..brzo će,ako i nije..pasivna 3870..to je fora..:care: |
-
a bas si nafrljen na te radeone :goood:
kupis kilu-dvi bakra pa nakeljis na tog gtx-a i da vidis tisine :zdero: ugl, nekako sam ocekivao da nasi trgovci nece biti bas toliko njezni, ugodno iznenađenje, ovo bi sad mogla biti totalno zanimljiva investicija... |
Ma super bar ce past cijene ostalim grafama
|
Citiraj:
Kaj je u toj cijeni super? 1000kn je skuplja od 8800GTSa, a dobiš praktički istu stvar sa malo višim clockovima ... ili vam je broj 9 udrio u glavu? :fiju:. |
u ve-milu xfx 9800 gtx 2499 kn
|
Citiraj:
|
nadam se da ce brzo doci u ove nashe krajeve! a ko ce im bit pametan, treba naci dobru plocu sa SLI koja se ne grije, veoma jaku naponsku ako mislis i pomisljati na sli. podanik sam Nvidia vec od onog trenutka kad su kupili 3dfx za koji i dan danas tvrdim da je digao nvidia firmu u nebesa! ali sve u svemu nekako mi se ATi sa ovim 3870x2 jako svidja jer kontam za godinu-dvije razvice te drivere pa nece bit problema!
|
Imo, ja bi radije kupio 8800 GTX koja kosta iste pare, a ima siri memorijski kontroler, a time i performanse u visokoj rezoluciji s kombiniranjem AA i AF.
|
Citiraj:
Pa ždere manje struje neg 8800GTx,ne? |
nista ne mjenjam prije 10k oznake...do tada, drage moje h2o gtxce, vrtite vi meni lijepo sve kao i do sada...previse je trziste sada razmrdano da covjek zna kaj bi bilo ok kupiti. graficki cipovi izlaze brze od memory stikova i mp3 playera. stoga...rucnu, pa razmislit o kupnji necega.
|
Citiraj:
To je definitivno velik plus za ovu karticu (znaci nemras jos brdo love dat za napajanje). Sama kartica nije nista senzacionalno zbog cega bi je se cekalo da izađe kao sto je mnogo ljudi reklo da ce cekat da izađe 9800GTX pa ce onda kupvat komp. Cijena kartice je 2500kn otprilike isto ko i 3870x2 => svi zante kaj bi ja izabral za te novce. |
Citiraj:
|
XFX 8800GTX 2240kn.
XFX 9800GTX 2400kn. Grafe su maltene iste, razlika u cijeni isto nikakva. Perofmanse jednake, +/- 5% u korist jedne. G90 (9800GTX) manje troši, hladnija od 3870x2, 8800GT, 9800GX2, ali podosta bučnija od istih. Koju uzet? Očito svejedno. nVidia je ovdje i ovim jako dobro namazala oči svima nama i pokazala kakvo se, da prostite, đubre može biti. Poput M$a. Btw. gospon krešo, pa zakaj si vi ne pikente takvu nekakvu kartušu kad vam stalno prolaze kroz ruke. :) |
Citiraj:
8800GT, GTS, GX2 su kartice temeljene na G92 čipovima, što se iz tvoje izjave nije dalo zaključiti :) A i ovaj dio da je hladnija od X2 je konfuzan...GTX-ica je single core rješenje, za razliku od X2. Te kao takve se niti ne mogu uspoređivati, osim po cijeni... |
Mislio sam na G92 tj. G90 9800GTX naspram G80 8800GTX.
Kaj se tiče zagrijavanja, baš sam gledao testove, ima temperatura po jezgri posebno, a one su i dalje više od 9800GTX. |
Citiraj:
|
sorry što upadam u temu, ali moram pohvaliti dečke, pogotovo Krešu na brdo testova koji su osvanuli na PCEu
jel to hardveraj ustupljuje proizvode :) ? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:19. |