![]() |
Konfiguracija do 4000 kn sa monitorom
Dakle trebao bih konfiguraciju do 4000 kn (planiram prodati laptop i uzeti si tako nesto). sa lcd monitorom, amd ili intel - svejedno, 2 gb rama, hdd od min 300 gb.... u obzir dolaze hg spot i vemil (posto nisam iz zg)
molio bih pomoc jel otkad imam laptop, nisam u toku sa komponentama, pa da se ne zeznem. unaprijed hvala :chears: |
Prijedlog:_____________________________________
Procesor: Athlon64 4000+ X2, sck. AM2, BOX - 389 kn Matična:
Grafička: Gigabyte HD 2600XT - 520 kn Hard disk: 320GB Hitachi, SATA II - 494 kn DVD/RW: LG GSA-H55, Black - 179 kn Napajanje: Fortron 350W, 12cm FAN - 218 kn Kućište: Gigabyte GZ-X2BPD-100 - 333 kn Monitor:
Ukupno: 3.924 / 4.363 kn.....sve iz Ve-mila Pošto nisi navel namjenu, ako ti konfiguracija ne treba za neko žešće igranje, već samo za net/office/mp3/video, onda ti je matična s integriranom grafikom i više nego dosta. U suprotnome odabereš jedno od diskretnih rješenja, a u slučaju prekoračenja budžeta srežeš po potrebi ostale komponente. |
evo i jedna intel konfa- mbo - Gigabyte P31-DS3L, s775, intel P31+ICH7, FSB 1333/1066/800MHz, 4
cpu - Procesor Intel Pentium Dual-Core E2160 , 1.8GHz, socket 775, 1Mb psu - Napajanje FORTRON 350W, PNF, Super Silent, 12cm ventilator,ATX2---- ram: 2x1Gb Kingmax 800 mhz možeš i 2x1GBGoodRAM DDR800------ DVD- LG GSA-H55, Black---- case- Gigabyte GZ-X2BPD-100 ---- grafa-PEAK X1950GT 256Mb DDR3 256bit, TV-out, DVI ili Gigabyte HD 2600XT---- mon-uzmi jedan od ova dva koje ti preporučuje McG |
Imas jeftinih monitora u ADM-u AOC 22 inca za 1400 kn
|
a sta kazete na ovo:
http://img147.imageshack.us/img147/6762/snap1aq0.gif EDIT: koliko mogu dobiti za HP 6715b, jos 4 mjeseca garancija ovakav: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=5500090 samo sto nema 1 nego 2 GB rama |
fortron 350w,proc možeš i 4200+,disk seagate,nikakav maxtor ili seagate-maxtor,20 incha monitor
|
dobro, proc je 20 kn razlike, monitor je lg-ev dosta skuplji od 20 inca, a jedino disk, u cemu je razlika izmedu seagate i seagate-maxtor?
a i napajanje se kasnije lako sredi :) evo napravio sam nesto malo drugacije i imam jos koje pitanje http://img98.imageshack.us/img98/3792/snap3ym1.gif 1. posto sam u stisci s novcem, koje kuciste da uzmem s napajanjem iz vemila. cijena do 300 kn 2 ako su sva kucista losa, sto da "smanjim" da uzmem ono fortronovo napajanje + gigabyte kuciste? (nesto za 200 kn "smanjiti" treba) 3. kolika je razlika u athlonu 4400 i 4000. jel se primjeti to? |
sorry sto dizem temu, ali dosta mi je hitno. jel zna tko na pitanja ova? moram sloziti komp. a ne znam :)
|
1 i 2. uzmi neko 400W Codegen ili Mode Com kućište sa napajanjem
3. razlika između X2 4000 i 4400 baš i nije primjetna Što se tiče harda, Maxtor je bio poznat po rikavanju i zato je na zlu glasu bez obzira što ga je kupio Seagate. Ako hoćeš uštediti koju kunu, uzmi Kingmax 667 umjesto 800 (110 vs. 128kn). Ionako su u pitanju isti čipovi. Čak se 667 dao bolje naklokati od 800. |
Citiraj:
Citiraj:
|
evo ga, ja mislim da bi to bilo to? na cemu mogu jos ustedjeti 100 kn za tipkovncu?
http://img174.imageshack.us/img174/8627/finishot8.jpg |
u kojoj trgovini da kupujem komponente? koja je najjeftinija a ne prave problema pri mogucoj reklamaciji?
|
Pa ADM je ja mislim najjeftinij,a i za kupovinu preko 2tkn imaju besplatnu dostavu
|
Citiraj:
1. ako bolje pročitaš što sam napisao lijepo piše 'da je rikavao' (perfekt tj. prošlo vrijeme) i da 'je zato na zlu glasu'. Dakle, nigdje nisam rekao da je i sada takva situacija. Maxtor je više rikavao od ostalih hardova i to je poznata činjenica. Činjenica da ga je Seagate kupio je malo mu je pomogla u reputaciji, ali te hardove proizvode iste tvornice kao i prije, tako da mi to ne ulijeva neko povjerenje u pouzdanost istih, ali to je moje osobno mišljenje. 2. što se tiče napajanja, iz osobnog iskustva mogu odgovorno tvrditi da je Codegen puuuno bolji od MS i sličnih. Zašto? Jer sam na njemu vozio Optija 165, 2x1Gb DDR400 Corsaira, DFI Infinity nF4 Ultra, 2 prže, 3 SATA2 harda (Samsung 200Gb, Seagate 250Gb i WD 160Gb) te Powercolor X1800XL sa Zalmanom na 5V, usb skener i par externih 2,5" hardova. A za forum.hr me zabole. To što ti zujiš po njemu i tamo se praviš pametan, to je tvoj problem. |
ok, u adm je stvarno jeftinije, izade me isto sa 20'' monitorom kao i u vemilu sa 19''. nego, jos jedna stavka me kopka :) DVD snimac, koji ovaj sto sam gore stavio ili neki LG. vazno je da prepoznaje sve medije i da snima sve uredno
|
Pioneer je vrlo dobar pržač i radi vrlo dobro.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Pravim se pametan na forum.hr...pa slobodno se pridruži pa me ispravi sa svojim wannabe smartass pokupljenim frazama i preporukama. |
Na forum.hr ne namjeravam ni mrtav. A ako ti je on glavni izvor informacija - moje saučešće.
Ako ti misliš da je za njegovu konfu dovoljan samo Corsair & co. onda bih ti savjetovao da pogledaš thread o tome koliko troši prosječna konfa. Opti je odavno prodan, a Codegen i dalje veselo radi u drugoj konfi. Ja iza sebe imam dobro iskustvo sa njime, a ti nemaš ništa čime možeš tvrditi da je smeće. btw, ja sam dao svoj prijedlog, a na njemu je da izabere. I uključi već jednom mozak prije čitanja i počni čitati sa razumijevanjem ono što sam napisao. EOD @imatic Oprosti na spamu, ali čovjek mi je toliko digao živac da sam mu morao odgovoriti. |
Citiraj:
A s codegenom ima višestruka (samo gorka) iskustva, eve ti slikica iz jedne konfe s codegenom :D |
ajde dosta svade :)
evo moja finalna verzija, spremna za narudzbu 2. pitanja: - jel isto da uzmem graficku ati ili gigabyte? koje su bolje - jel dobra ta maticna, drugacija je malo od one sto sam prije stavio. ova je neka LE http://img291.imageshack.us/img291/2897/komp2wg5.jpg |
Citiraj:
A Gigabyte je sasvim dobar izbor. @ coconut&gilbert: Ja takodjer, po pitanju Codegen napajanja, vjerujem da su ona sasvim solidna opcija za nezahtjevne korisnike. Pa, pobogu, zar nekomu tko slazhe konfu za uredski rad (Office, net) stvarno treba napajanje poput Corsaira, Seasonica itd itd??? Najvechi postotak ljudi je upravo - prosjechan korisnik PC-a koji nikada neche niti prismrditi OC-u i konfu koju kupe neche nadogradjivati sve do trena kada ne odluche uzeti kompletno novu mashinu. Ruku na srce, takvim ljudima niti nije potreban Fortron, Chief, Tagan... bla bla bla. A kako ja takodjer imam dobra iskustva sa dva Codegena, ako nekome stvarno nije potrebno kakvo jache brand name napajanje, predlozhio bi im Codegen prije bilo kakvoga MS-a, Smartboxa ili (ne daj bozhe) JNC-a. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:15. |