![]() |
Prelazak sa socket 939 Athlona 3200+ na 3600+ X2
Koliko se isplati zamjeniti 3200+ 939 sa ovim procesorom (Athlon64 X2 3600+ TRAY, s. 939, Manchester, 2.0GHz, 2x256kb c, HTT 1000Mhz) u linksu za 389kn pošto nigdje nema polovnih?
I odgovara li možda stock cooler sa ovog 3200+ za ovi gore jer sam noob sto se toga tiče!? |
cooler odgovara a o isplativosti....tu bi se dalo razglabat ali ukratko s obzirom na ostatak konfe IMO to ti je dobar ulog. druga jezgra ce te pokrpati tamo gdje ti je procesor bio usko grlo a svejedno nemas neku bijesnu graficku koju treba hraniti pa da bi joj taj x2 3600+ bio preslab.
|
Sve ovisi o tome cemu ti komp sluzi...
|
Komp služi najviše za igre. Poslje mislim uzeti neku grafičku tipa x1900/x1950/7900 pa će onda proc biti od neke koristi ili da čekam pa da kupim x2 3800, 4200 kada neko bude prodavao?
|
Citiraj:
|
jebemu igraju ljudi i na slabijim grafama, ne pate svi na sve detalje i visoke reze pod must.....
|
S ovom igram crysis na 1024*768 nešto low a nešto medium imam 25-30fps, coh sve max 28fps na 1024*768 zadovoljan sam s njom ali prvo uzimam proc pa grafu!!
|
uzmi ti taj proc, jer ko zna oceli poslje bit tih dual core s939 a grafa ce bit uvjek.
|
Citiraj:
|
Iz Splita sam i za koiko ga prodaješ ako nije crko. To je x2 3600?
|
a jbg kad ga nemam gdje isprobat,a sad da ti šaljem to u split,pa ako neradi da mi vraćaš natrag,prevelika mi tlaka,trudim se ovdje naći nekoga da još uvijek ima s.939 matičnu pa da ga testiram,tek nakon toga može ići u prodaju.
da x2 3600+,baš onaj iz linksa |
Za kolko bi dao proc ako radi?
|
Ne znam možda max 230kn ovisi o garanciji!
|
Citiraj:
BIGI jel ti šta prodaješ ako ovo ne radi? |
a gle,mene je matiča sjebala,konfa je iz siga,proc je išao bez dizanja voltaže do 2,6 stabilno i to na mojoj matičnoj,koja je blago rečeno drek,međutim, matična se skurila kad sam digao voltažu sa 1,350v na 1,400,prvi put je upalio stabilno na 2,7 sa voltažom 1,4v,vrtio sam occt 1h i sve je bilo u redu,no nakon restarta je matična otišla skupa sa grafičkom,neznam na koju foru al eto,tako da neznam do koliko bi taj proc mogao ići jer to mi je bilo prvi put da se idem igrat sa time.
nažalost nemam gdje ispitat procesor,ako uspijem išta javim ti se,do tad ne želim prodavat nešto ako nisam 100% siguran da je ispravno. |
dali netko od forumaša zna gdje i dali se uopće može nabaviti neki od x2 procesora za socket939?
EDIT: već sam pregledao nabava.net :) i to radim na dnevnoj bazi u nadi da će nešto iskrsnut |
Možeš, ali ne ovdije. Na ebayu ih ima kolko hoces.
|
Citiraj:
jedino se bojim oko dostave i to...što veći put to veće šanse da ću ga dobit bez pola nožica! :D |
Ako je iz kine stigao do UK npr onda nema razloga da ne stigne i iz UK do tebe... :D
Ali isplativost je jako upitna, posebno s ovim bagatelnim cjenama rama, ja sam prešao ljetos dok je još bila druga situacija ali i zbog toga kaj mi je ova Abitica prirasla srcu... :D |
Citiraj:
a kupovina jednog od thi procesora bi mi bila finalno ulaganje u ovu konfu! onda ju planiram koristit dok stvarno ne postane skroz preslaba! ali hvala na upozorenju! :chears: |
nemas ti problema s HPom ako je stvar dobro upakirana. a ako nije nema te poste kroz koju ce proci neostecena. mislis da na zapadu pakete nose ko kap vode na dlanu a kamione s istom pune tako da svaki paket njezno odloze u njih? niti je kod nas toliko lose niti je drugdje toliko dobro koliko ljudi vole pricati :D
|
Moj AMD X2 3800+ na 2.0 Ghz, Manchester jezgra na 1.350V radi bez beda na 2.7 GHz pod full loadom do 55 C), a na 2.8 Ghz na 1.425V (pod full loadom temp do 65-67 C). Probao sam na 2.9 GHz, ali neće, morao bi još napon dizati.
|
Imam i ja S939 4200 2.2ghz sada na 2.53ghz ali nemam osjecaj da bolje nesto radi. Mozda bi trebao jos klokat, Yedwy i mskvorc1 imamo vrlo slicne kompove nas 3 lol...
|
Tj moj i tvoj su skoro identični u ovim za performanse bitnim djelovima... :D
|
Citiraj:
:lol2::lol2: |
Ma sam si uzmi opterona prek ebaya, pogledaj da trgovac ima dobru reputaciju i to je to.
|
trebam hitan savjet! imam priliku kupit 3600+ s.939 novi za 400kn! e sad pitam se koliko mi se isplati nadogradnja ako sada imam 3200+ single core 939?? ne planiram tako skoro mijenjati konfu, volim se igrati i tako! :D
EDIT: a mogu nabaviti i neki jači single core s.939 pa me sada zanima što je tu točno bolje?? izgubljen sam... |
A o cemu se prica u svim prethodnim postovima? :stoopid:
|
Citiraj:
|
a ljudi eno vam i linksu x2 3600 u ponudi....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:54. |