PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   molim pomoć u vezi matične (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102930)

D-I-A-B-L-O 29.03.2008. 20:25

(riješeno)molim pomoć u vezi matične

danas sam kupio matičnu sapphire PC-AM2RD790 sa 790FX chipsetom, kupio i amd x2 5000be i sapphire x1950gt, došao doma,složio sve i na led displayu na matičnoj mi izbacuje C1 ili CI nisam siguran,uglavnom prvi put sa starom x1950gt je ploča bootala ali nije bilo slike,a windowsi su sw dizali u pozadini,nakon ubacivanja nove grafe izbacilo mi na displayu taj error i neće uopće ni windowse bootat a kamoli da vidim sliku.
što taj error znači,molim vas hitan odgovor,skurio sam danas 4000kn na matičnu proc grafu i corsair 450vx napajanje i na kraju opet imam komp koji ne radi.

uff,saznao sam šta je u pitanju,naime ploča ima problema sa određenim tipovim memorije,kao što je i ovdje bio slučaj sa mojom kingmax memorijom.
na 1 keks radi dobro a na drugi izbacuje C1 i neće uopće POST-ati, nitko nije otkrio kako riješit problem,ali meni je pomoglo gašenje nekih opcija u biosu vezanih za memoriju, nešto tipa automatskog traženja najboljih performansi za memoriju i te fore i sad hvala bogu sve radi.

žalosno je to, platio sam ploču 1700kn u hgspotu,a takve banalne gluposti da joj se dogode,da ne povjeruješ.
uglavnom,ploča ima dfi-jev bios, na kraju krajeva to i jest rebrandirani dfi,samo što ja to nisam znao do maloprije, a pošto je dfi-jev bios daleko napredniji ob gigabyte-ovog bio bih zahvalan kad bi mi netko pokazao nekakav tutorijal jer se baš i ne snalazim najbolje po njemu.

uglavnom,stara konfa iz siga je spržena,otišla mi i matična i grafička, išao sam clockat proc,do 2,6 je išao stabilno preko toga se restartao u win-sima,pa sam mu išao dignut voltažu sa 1.350 na 1.400 i prvi put je startao normalno,drugi put ima tona slike nema.
kupio novo napajanje,reko da mi nije napajanje ošlo zbog preopterećenja,kupim tako corsair 450 vx dođem doma,spojim,ono isti q.rac,čujem windowse kak se dižu ali nemam slike.
odem po drugu istu takvu grafu,dođem doma spojim,ono opet ništa,e onda sam poludio,i prešao sa 939 na am2 platformu kompletno,kupio tu matičnu,proc 5000+ be,2gb kingmaxa i to je to,reko sad imam crossfire doma kad dođem,al ono banana,neće više ni grafička stara na novoj ploči,reko ok,ošla je i grafa,šta sa mogu,stavim ja novu grafu,kad ono C1 na displayu,e tu je počelo lagano preznojavanje, 4 soma kuna a ono neće radit,uglavnom prešao sam 150km da dođem do frenda u sisak da spojim kantu kod njega jer sam zabrijao da je i monitor otišao,kad ono vidi vraga,opet C1,i nakon mučnog traženja po netu,nađem da je problem memorija.

sorry ekipa što sam naspamao,al danas mi je tako lud dan bio s kompom, da sam morao negdje dušu olakšat. :)
:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:50.