![]() |
Digitalni zvuk na pojačalo u igrama
Dakle. komp mi je spojen na pojačalo preko SPdifa na kojem je 5.1 sistem zvucnika,kak da nariktam da mi npr. u Call Of duty 4 zvuk ide na surround??
Kad u postavkama igre namjestim 5.1 imam opet samo stereo i na pojacalu svijetli PCM, kad stavim Windows Default opet isto....U win mi je nariktano na SPDIF....Imam Realtekov HD audio manager i kad kliknem na zadnji zvucnik da odsvira test isto ne svira nista,dok na prednjima svira....I neznam koji da stavim Sampling output rate...Inace za filmove stavim 48k Hz, a za muziku 44.1. Maticna je AsRock HDready, Audio Codec ALC888 Hvala |
anyone?
|
logicno objasnjenje je da ti na SPDIF izlazi samo stereo signal, a ne i 5.1. e sad zasto..?probaj po postavkama malo kopat..stvarno ne znam jer nisam nikad nista spajao preko SPDIF-a..ja vise volim analogno:D:D
|
A nasao sam negdje da igre uopce ne podrzavaju digitalni surround, samo preko analognog....tak da ....bad...moram chinceve kupovat
|
eto vidis vraga..nista kupuj chinceve, i nemoj kupocat najjeftinije..moja preporuka za bandridge..
|
Da, tuzno ali tako je..
Bio sam spojen sa audigijem na otpiku sa yamahom. Radilo je sve, samo ne 5.1 u igrama. 5.1 na DVD-u da. Sad sam trenutno na x-fi + 3 para chincheva :D Ali dela. 5.1 all the time. |
Jedino mozda preko nekog directshow ac3 enkodera, kojih bas i nema na bacanje, kao sto je npr. redocneXk. Sad, jel ce radit na Realteku (mislim da je samo za creative), to je druga prica, a i prisutne su odredjene latencije s obzirom da kodira u "realnom vremenu". Ako ti se da, googlaj...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:43. |