![]() |
Zašto se ruši Vista
|
a baš me zanima kako su to izračunali...stvarno me zanima :D
|
Pa jednostavno...nisi nikad vidio kad se nešto sruši da te windowsi pitaju da li želiš poslati podatke o tome Microsoftu?
A Microsoft isto ima par računala kod sebe koji obavljaju najjednostavniji mogući posao...zbrajaju |
Pa, ovo za Nevidiu me ne čudi.
Pogotovo znaju biti problematični chipset driveri...sinoć sam instalirao Vistu (opet:D) i nisam instalirao drivere nego sam pustio da potegne ono najosnovnije sa instalacijskog diska-gle čuda...sad hardovi ne ispuštaju čudne zvukove a mrežna radi kako treba:D Tako da budem ostavio ovako kako je jer radi ok. |
In ATi we trust :D XD
|
Citiraj:
ja je imam i vista uopče ne može radit stabilno sa 7900 gs više od 7 dana jedanput nvidija i nikad više nevidija ni čipset ni grafika ni da mi je netko pokloni moje mišljenje neču ulazit u raspravu |
ja koristim vistu na 3 kompa kod kuce vec vise od pola godine i mogu ju samo pohvalit... nikad nisam imao nekih rusenja sistema sa bilo kakvim komponentama, a dok se sjetim XP-a i problema, neobjasnjivih rusenja, smrzavanja... pocne me glava bolit (vise nikad na XP :/)
|
Citiraj:
BTW ja se uopce ne sjecam kad su mi se zadnji puta XP-i srusili. Desi se povremeno da se neka igra zblesira, ali to se uvijek da ubiti u task manageru. |
sto se mene tice mozes... ali da si ti imao takvih sranja sa XP-om kakvih sam ja imao vjeruj mi, pisao bi isto sto i ja ;)
|
Ovako je stanje, WORK/C2D ima problema sa ATI driverima, a HTPC/A64 sa nVidia driverima (za Chipset)!
|
Ali zaboravili su staviti da najveći postotak toga izazove korisnik. Imam frenda pred kojim se svaki komp zbloka kad ga on krene koristit. Ista stvar s mobitelima. Svako malo sam kod njega jer mu ne radi pržilica, pa mu se gasi komp, pa ovo, pa ono. Ja dođem, isprobam, sve radi ok, vratim se doma, zove me on opet, ne radi više. Neki ljudi baš imaju sreće
|
Citiraj:
Citiraj:
|
@ nex - necu ici u nepotrebne i provokativne rasprave sa tobom (vidim sta pokusavas), ja sam dao svoje misljenje, a za ostalo me bas boli ona stvar...
|
Mislim da većina onoga na konto nvidije pripada idiotskim čipset driverima i sound driverima za koje je njima i partnerima trebalo jedno pola godine da ih uopće počnu pisati a do tad su nvidia BSOD ovi išli na konto XP drivera koji su kosili vistu di su stigli...
@Nex Kad se samo sjetim kolko mi je trebalo da ta natjeram da pređeš na XPe... :D |
Citiraj:
Ja sam bil protiv Viste al moram uzet u obzir da sam je instaliral još kad je bila stara mjesec dana i dječjim bolestima nije bilo kraja + sam imal smeće od kompa. Sad je situacija paleko bolja (SP1 + novi komp) i za sad ne vidim razlog da radim na XP-u. Začudila me 64-bitna podrška za komponente (ne presjajna al ima je), barem ove moje, + app koje koristim za rad i par igri koje sam probal. |
meni svako malo izbaci da je disply driver stopped working, zuti usklicnik u donjem desnom kutu... cesce se pojavljuje ako su podesene vise postavke. pojavljuje se i kad je komp ocan i kad je sve default, tako da to nema veze a u crysisu nikad :rolleyes: ostale igre da... danas brat igra cod 2 i mazne mu neki directX error. dobro pa su zadnji driveri izasli prije 5 mjeseci za moju grafu i os...:rolleyes: na xp-u nema problema
|
Citiraj:
|
Citiraj:
zna li netko kako rijesiti ovaj moj problem? |
Citiraj:
|
evo da ne ostanem samo na rijecima, jucer sam probao win xp SP3 u nadi da ce se poboljsat situacija sto se sranja tice, al nista...
nakon par min mi se u cod2 jednostavno ugasi monitor i moram resetirat komp, a ako se ne ugasi monitor onda se smrzne slika na 5-10sec i imam ovakav prizor na monitoru :fiju: http://rapidshare.com/files/114187447/screenshots.rar |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:58. |