![]() |
dal ce napajanje izdrzat ?
ovako..koristim maticnu sa agp utorom :( jos uvijek..razgovarao sam s jednim tipom , koji kaze ukoliko predem na pcie i stavit HD2600Pro , da mi napajanje nece izdrzat..
Moja trenutna konfiguracija je : MBO: asus p5dc-mx [http://www.asus.com/products.aspx?l1...4&modelmenu=1] CPU: Intel pentium d 805 [ 2 jezgre ] 2.66 Ghz [http://www.anandtech.com/cpuchipsets...c.aspx?i=2736] RAM: ddr2 kingmax pc6400 1024 MB x2 [800Mhz] GPU: radeon 9600SE ( uskoro bolja agp , ili nova pci ) HDD: neki wdc xoxoxoox 80GB PSU: neko koje je bilo u kucistu : 400W +3.3 V = 24A +5V = 28A +12V = 14A -12V = 1A -5V = 0.5A +5VSB = 2A eh sad pitanja: 1. ukoliko predem na pcie i stavit HD2600Pro , dal ce mi napajanje izdrzat..? 2. ukoliko stavim neku od navedenih grafa agp : HD2600 , HD2400 , x1650Pro , itd, dal ce one ic s obrzirom na napananje ? :fala: |
Lose ti je napajanje, 100% neko no name. Kupi si Fortron 350W u Ve-milu za oko 200kn i miran si sto se tice snage i sigurnosti (kratki spoj, ako ode nece povuc cijelu konfu itd.)
|
1. i 2. - hoće.
|
Citiraj:
|
Riješi se toga napajanja i uzmi novo jel od njega više štete nego koristi! Uzmi fortrona na veliku preporuku večine!
|
U takvom slučaju niko sa sigurnošću ništa nemože garantirati.
Ja mislim da će izdržati.E sad to ovisi u kakvom je stanju to napajanje. |
eh uzeo bi da sam pri lovi..ovaj komp mislim jos koristit dosta vremena, tj. dok ne skupim pare za novog...ja bi se prebacio na pcie , kad bi mi ovo napajanje izdrzalo, pa poslije samo nadogradujem na pcie maticnu i nabavim fortona i miran sam ...a ovako ako nece izdrzat uzet cu samo agp grafu (x1650pro jer ce to ic), pokrenut crysis, pro street itd, i ja sretan :D
|
Citiraj:
|
Hmmm mislim da bi trebalo drzat
Ovak moj frend ima slicnu konfu Dual core proc,1hdd,x1650prp gigu rama na Ms 400w s 16A na +12V pa mislim da e ti radit E sad mene frend uvjerava da ce mu to napajanje drzat 8800gt a ja mu se smijem u facu:D Uglavnom upikni fortron 350/400w Pnf i miran si |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
.. i sad mi dajte jedan prijateljski savjet..uzet cu bez zalmana, i dal to stvarno vrijedni 350 kn :goood::goood: |
Smanji sig :kafa:
|
:roller::roller: sada sam nasao u starom kompu codegen napajanje od 200W iz 1998 i gledajte ovo:
+3.3V = 12A +5V=20A +12V=6A -5V=0.5A -12V=0.5A +5vsb=1A hah cca 7 godina je starije od ovog sta sad imam , a skoro su tu nedgje :D ej sad jedno pitanje..kad sam vec pocel prckat po starom kompu uzel sam van hdd , jer znam da imam gore slike..i sad ako ga zelim prikopcat na komp, samo iskljucim ovaj ahrd, ustekam ovaj ( taj je ata cini mi se ) i to je tO ?? dal ce to radit ?? |
ako cemo gledat realno cinjenica je da je vecina napajanja koja se isporucuju sa prosjecnim novim PC-ovima u rangu sa tim napajanjem koje imas, znac uglvnom su to MS i Codegen srotovi, i cinjenica je da vecina tih konfi radi bez problema, tako da ne vidim zasto i ovo napajanje nebi to pogonilo
na stranuto sta se igras vragom sa tim napajanjem, smatram da ce radit bez problema |
Citiraj:
ako nece onda jumperi i/ili bios nisu dobro podeseni |
Ako ti kažem da mi je 400W Codegen koji je došao sa Brizom vozio Optija 165, DFI Infinity nf4 Ultra, 2x1Gb Corsair DDR400, X1800XL sa Zalmanom, 3 SATA harda i 2 prže, te povremeno Canon skener i par 2,5" vanjskih hardova onda s pravom mogu reći da je ono ipak gornja klasa šrotova ili bar doljnja klasa normalnih.
Nekidan sam tražio neku jeftinjavu napajanje i u Eurotradeu mi je prodavačica ponudila 400W JNC za 105kn. Kad sam vidio da dotični nema ni 1/4 kile, zahvalio sam se i vratio ga prodavačici. |
Citiraj:
ej ajde mi odgovorite za hdd pitanje...stavio sam ga i trazi mi particije, da stavit disk, a koliko ja znam na tom HDDu je vec sve postavljeno kak bi trebalo biti.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
znam da je super, u to se dam kladit..ali evo, da predem na pci trebam: novu maticnu, novu grafu, i jos k tome novo napajanje..a na agpu samo kupim x1650Pro i furam neko kratko vrijeme dok vise novca ne nabavim..:D
|
da nije ovog D805, bez straha bi mogo stavit bilo koju grafu, al ovo đubre puno troši.. tak da se nemoj igrat, bolje uzmi napajanje, pa grafu malo kasnije..
|
ma daj , grafa mi na prvom mjestu :D
nek a ovaj kolakan, kad ga naklokam trosi i do 200 W , kazu ljudi :banned::lol2: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:14. |