PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   zajednički dsl priključak (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102777)

Svinja 27.03.2008. 23:46

zajednički dsl priključak

vako, spojen sam s komšom u lan, ja imam dsl priključak, jel se smije on preko mene spajat na internet?
Zvao sam informacije više puta al tamo su taki baksuzi tako da im baš i ne vjerujem, u ugovoru piše da smijem spojit više računala ali neznam jel se to odnosi i na komšino?

Vjeko 27.03.2008. 23:52

pa smije, ako ti to dozvoljavaš. briga njih ko je spojen dokle god se računi plaćaju :)

srale7 28.03.2008. 01:25

Citiraj:

Autor Svinja (Post 986989)
vako, spojen sam s komšom u lan, ja imam dsl priključak, jel se smije on preko mene spajat na internet?
Zvao sam informacije više puta al tamo su taki baksuzi tako da im baš i ne vjerujem, u ugovoru piše da smijem spojit više računala ali neznam jel se to odnosi i na komšino?

:lol2:
Naravno da smije, daj mi jedan razlog zato ne bi smio, ako mu ti to dozvoljavas?

Svinja 28.03.2008. 01:34

ne vidim ni ja razlog, ja im plačam brzinu i šta njih briga koče to trošit ali onaj serviser što mi je to instaliro mi je reko da se za to dobije velika kazna

drakic 28.03.2008. 01:57

Citiraj:

Autor Svinja (Post 987106)
ne vidim ni ja razlog, ja im plačam brzinu i šta njih briga koče to trošit ali onaj serviser što mi je to instaliro mi je reko da se za to dobije velika kazna

pa sta ce ti netko ici provjeravati dali je tebi komsija spojen na net ili ti imas jos jedan komp koji je spojen na net...

samo iskoristavaj sto vise mozes:)

srale7 28.03.2008. 02:14

Serviseri su idijoti (u tvom slucaju) i pricaju gluposti kao i TV inkasatori.. uglavnom nebuloze..

Citiraj:

pa sta ce ti netko ici provjeravati dali je tebi komsija spojen na net ili ti imas jos jedan komp koji je spojen na net...

samo iskoristavaj sto vise mozes
I da ide provjeravat i da se uvjeri da je jos neko drugi tu spojen, on nista ne krsi i sve je potpuno legalno..
Ciji imas DSL?

raf 28.03.2008. 10:05

nesmiješ mu jedino naplaćivat, tj. preprodavati uslugu.

danij3l 28.03.2008. 11:03

Citiraj:

Autor raf (Post 987254)
nesmiješ mu jedino naplaćivat, tj. preprodavati uslugu.

smijesh dok te neuhvate :D (a nece nikad)

coconut 28.03.2008. 11:53

Uzmi flat, podijelite troškove, prebaci modem u router i uživajte.

raf 28.03.2008. 12:11

Citiraj:

Autor DaNiJ3L (Post 987312)
smijesh dok te neuhvate :D (a nece nikad)

Nece ga uhvatiti nikada zato jer bi mu plaćao na "crno". Ako nema nikakvog "traga" da mu ovaj plaća onda mu nemogu ništa ni prigovoriti/tužiti/što već.

Svinja 28.03.2008. 14:13

Citiraj:

Autor coconut (Post 987322)
Uzmi flat, podijelite troškove, prebaci modem u router i uživajte.

to je sve več napravljeno.

@srale7: DSL je optimin i ako nekog zanima zadovoljan sam uslugom, ping je malo veči od t-coma a brzinu dobijem čak i veču nego po ugovoru. To kažem zato što mi dosta ljudi prigovara što sam prešo na optimu.

Nije meni da če meni neko sada doč provjeravat na vrata jel smo spojeni nego možda oni mogu utvrdit koliko računala koristi priključak preko interneta, iako mislim da nemogu vidit ip adrese iza routera, uglavnom zvao sam još jednom informacije i rekli su mi uglavnom isto što i raf. Hvala na odgovorima

Mindless 28.03.2008. 14:53

Citiraj:

Autor Svinja (Post 987499)
to je sve več napravljeno.

@srale7: DSL je optimin i ako nekog zanima zadovoljan sam uslugom, ping je malo veči od t-coma a brzinu dobijem čak i veču nego po ugovoru. To kažem zato što mi dosta ljudi prigovara što sam prešo na optimu.

Nije meni da če meni neko sada doč provjeravat na vrata jel smo spojeni nego možda oni mogu utvrdit koliko računala koristi priključak preko interneta, iako mislim da nemogu vidit ip adrese iza routera, uglavnom zvao sam još jednom informacije i rekli su mi uglavnom isto što i raf. Hvala na odgovorima

pa zašto se ne bi nekoliko kompova spajalo preko routera? to je normalno i tako ti ne mogu ništa dokazat. inače, preprodaja usluge JE ilegalna ali će ti teško dokazat a i nije ih briga ako se ne proširiš na cijelo susjedstvo :-)

možda ne bi bilo loše da susjedu uvališ netlimiter da mu limitiraš zauzeće veze?

Svinja 28.03.2008. 15:32

Citiraj:

Autor Mindless (Post 987552)
pa zašto se ne bi nekoliko kompova spajalo preko routera? to je normalno i tako ti ne mogu ništa dokazat. inače, preprodaja usluge JE ilegalna ali će ti teško dokazat a i nije ih briga ako se ne proširiš na cijelo susjedstvo :-)

možda ne bi bilo loše da susjedu uvališ netlimiter da mu limitiraš zauzeće veze?

naravno, speed limiter je obavezan.
Sada umjesto da je on sam kupio priključak: flat+1Mbit/s=90 kn
platio je dodatna 2Mbit/s na moj priključak: 60kn
tako je on dobio internet za 30kn manje: flat+1Mbit/s(limitiran)
a ja sam dobio džabe 1Mbit/s

Zato mi je malo čudno bilo da je to legalno, jer sad ako uključim i drugog komšiju pa trečeg i možda kuma od babe i tetu milicu i ujka stevu dobijem 245 Mbit/s džabe, naravno oni meni to nebi plačali, ja bi dobivo lovu na poklon za nove čarape i svi sretni i zadovoljni :chears:

Ico2005 28.03.2008. 19:14

Ma stari samo tiskaj, ne mogu/neće ti ništa. Ima ovdje kod nas većih sra**a od toga što ti dijeliš net sa susjedom. I samo jedna sitnica - jezik za zube. Nikad ne znaš gdje ima zlobnih ljudi :fiju:

walbandon 28.03.2008. 21:25

da, dijeli, smao drzi za sebe..ono...ima nas jos... jer, jeftinije je 178/2 za flat i 2mbita, nego 99*2 za 1gb i 2mbita;)

Svinja 01.04.2008. 15:01

eto samo da kažem da sam napokon dobio konkretan odgovor od podrške, poslo sam im mail ovaj put, sve je legalno

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:26.