![]() |
hlađenje RAM-a -molim prijedloge
pozzzz..
ispricavam se ak sam fulo podforum..... e ovako...htio bih na rame nabacit neke kulere u ovakom stilu http://img187.imageshack.us/img187/862/mhc2punityn4.jpg trazi sam po netu...i po svim mogucim trgovinam informatickom robom al nisam nasao nista slicno......pa me zanima dal netko zna gdje bi to mogao nac.......i dal mi se tako nesto moglo doma napravit od bakra....:offtopic: :fiju: tnx |
ne sam stavi neki 8,12cm vent da puse po njima na 5V i miran si.
|
|
hvala na savjetu al...... zaboravio sam napomenut da mi nije samo do hlađenja već i do izgleda...... a i onog home made.......ak ko zna kakav ducan u zg...gdi bi se mogli naci takvi kuleri.........ili da mi objasni od cega i na koj nain bi se dali napravit kuleri...
|
bilo je nekada u Hg spotu to, ali sada nazalost ti nema vise (bilo ti je oko 60kn) znaci ako danas nades to negdje moralo bi ti kostat oko 50ak kuna...za taj ram ti ne treba to, osim ako ne zelis fancy look, ako zelis ih stvarno hladit, samo stavi neki vent (80-92) da puse po ramovima, najbolje rijesenje
EDIT: pa u biti to su dvije plocice tankog bakra (ili aluminija) 1-2mm velicine keksa rama. imaju neki nacin spajanja, s onim ''hvataljkama'' koji vidis na slici. izmedu bakra i cipovima rama stavis termalnu traku (znaci traku debljine 1mm koji provodi toplinu)... BTW: imas double side cipovi ili? (znaci cipovi na oba strane ili) |
|
Citiraj:
|
imas ve mil TT bakrene. imas diskont 24 u bojama...
|
De5troyer kolko ja vidim niti u jednom nema uopče hladnjaka za ram.........mozda se varam al....ak vam nije problem napisti direktan link za za te proizvode .......hvala
|
Citiraj:
fino telefon u ruke, zovi, pitaj... pricekaj par dana beshtya otvara shop. |
ja sam to vidio u Ben Comp kosta oko 55kn.
|
tnx dalegic.......to sam rijesio stiči ce mi postom za koji dan......
a sad da vas pitam jos jedno pitanjce ..imam "DFI-lan party ut nf4-ultra D" ...nadam se da znate kakav je cooler na chipsetu na toj mbo..ona mala zujalica.... pa me zanima dal im gdje jos onih "Tr HR-07" jer jedino mi takvi cooleri dolaze u obzir jermi za one male plave zalmane smeta grafa.... |
Fakat,nema ih ni u linksu više,a AFAIK jedino su oni dileri za thermalright.Strpi se malo,možda im dođe.
Na ovo misliš: HR05 ? |
Citiraj:
Citiraj:
IMO HR07 je ona treba (u doba bh5) a sada je skroz nepotrebno. Pa eto, i za Ballistixe jer ce prije crknut od silne voltaze nego od grijanja. |
ja imam 80 mm na ramima i za sad je uredu, a zanimam me termalna traka di bi je mogao nabaviti
:goood: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:36. |