![]() |
Problem Sa Plocom ?
Stvar je u tome da se na ploči iz siga SB, a ne NB grije ko lud , a komp mi se poceo rušiti u testovima čim temperatura proca pređe cca. 37. I nije da senzor krivo prepoznaje temperaturu jer je cooler od proca na opip hladan, ali se zato one zavojnice pored regulatora napajanja isto dosta griju. E,sada je li to ok. , a problem je u necemu drugom ili da se zabrinem .
|
PA STAVI PASIVCA NA SB
|
To nikako nije normalno. Da se SB tako inaće grije več bi u ABITu
stavili na njega neko hlađenje. Rađe ti telefon u ruku i pitaj u dućanu gdje si ju kupio šta da radiš u toj situaciji. Može biti da je neka greška na ploči i da se zato pretjerano zagrijava. Ja imam istu tu ploču i moj SB je "hladan" na opip prstom. |
Ah TT silent šrot cooler, provjeri dal je kuler dobro sjeo i pogledaj si sondu spod proca, ak ti se SB jako griej to ond anekaj ne štima.
|
Tt Silent Boost mi drži proc uvijek ispod 40, a na opip je hladan. Problem sa nestabilnošču je bio u driverima za grafu, a ni SB se sada puno ne grije. Ni meni nije jasno, ali evo komp radi vec 24 h bez crashanja a temp kućišta ispod 25, proc oko 40. Ovaj Tt ima i prijatelj koji radi u Ve-mila i kaže da se ne može odlučiti između njega i Zalmana 7000.
|
Naravno comp pržim na 100% sa Pi-jem.:fuming:
|
Citiraj:
No samo se ti tjesi da je proc ispod 40'C. Moj nikad ne prijede 34'C. Imam Zalmana. A druga stvar jer je to socket temperatura. Pogledaj malo sto se dogadja u jezgri. Kladim se da je najmanje 55'C idle. |
Citiraj:
|
34? Odoh ga i ja kupiti. Nikada nisam vidio ovaj proc ispod 40 pod stalnim opterečenjem pa čak i sa vodenim.
|
Da ne govorim kako je Zalman tako hebeno težak da u neko doba iskrivi ploču. Evo sam mu zamjenio vent i sada mi je temp ispod 30 u full loadu, a u kucistu zima ko na sjevernome polu. Ok. tema zaključena sve radi a uskoro dolazi 9600 pro. i 19 inch monitor pa me nema među ljudima idučih mj dana . Samo :rambo: +:beer: +:smoke:
|
Tu si u pravu. Od kako imam Zalmana ploca mi se svinula u oblik slova U. Nije neki problem osim sto mi povremeno zna ispasti graficka iz slota.
|
Citiraj:
|
Kaj se bunite, to vam je novi dizajn ploča. :D
|
vi to ozbiljno da se ploča smotala? ??
nemoguće |
Citiraj:
|
Citiraj:
Razmišljat između Zalmana i TT-a??:confused: Da je riješ o Thermalrightu i Zalmanu bi shvatio al TT i Zalman.:rolleyes: |
:confused: Ovaj moj si mogao uzeti i namještati frizuru jer je fakat bio glat. Možda sam ubo dobru seriju. Kada je kuleru površina neravna naravno da je šrot kuler.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:26. |