![]() |
Norton Ghost
Jest da je malo off topic ali zelio bih kazati sljedece:
Mislim da se ovdje skupljaju najpametniji ljudi u drzavi. ...i nevezano za to ...dje ima za skinut norton ghost? mozda na bugovim i pc-chipovim cdjeima i dvdjima? ak neko zna mozda tocno o kojim brojevima i izdanjima se radi. |
Re: Norton Ghost
Citiraj:
a sta nemas na bugovim cd-ima pretrazivac prijasnjih cda? ovo kazu bugove stranice : Bug 115 lipanj 2002. |
Re: Re: Norton Ghost
Citiraj:
|
khm, niko ne prica o ntfs-u ;)
a ovdje je overview http://enterprisesecurity.symantec.c...ductid=3&EID=0 |
Dobio sam sa matičnom 7.0 Ghosta,pa ko hoćeš mogu ti ga mejlat.
Težak je oko megabajta. |
e moze odlicno hvala ti, mail je oyilla@mail.com
Sam se nadam da je to ono kaj mi treba.......dakle zelim windoze sa jednog PATA diska preslikati na novi HDD kako bi izbjego ponovnu instalaciju windoza i stotina tisuca vec instaliranih programa. |
To je ono što ti treba.
|
Evo oyilla, poslano je.
|
evo stiglo hvala
|
I, jel' radi? ;)
|
nisam probo, to mi prvi put da koristim nisam siguran da znam sintakse, valjd ima neki help jebiga
ako nish zvacu zeta on je doktor nauka |
ma nema sintaksi, jednostavan je user interfejs :D
|
Po sjećanju bi to išlo ovako.
1. Napravi MSdos boot disketu ili CD, 2. U biosu postavi da se sistem prvo pokuša dići s flopija ili CD-a, 3. Negdje u root C diska kopiraj ghost.exe (nije nužno, ali najlakše je za nać' kasnije, 4. Digni sistem u dosu s diskete ili cd-a koji si napravio. 5. Slijedi: C: (ENTER) 6. ghost.exe 7. Na slijedeće pitanje možeš odgovorit potvrdno. 8. Kasnije ti ide meni u kojem biraš Partition-image... 9. Vodi računa da image moraš napraviti na particiju odvojenu od one čiji image radiš. Najčešće D. Mada, možeš i na CD, iako je image najčešće puno veći pa treba dijeliti po cd-ovima, što je po meni bezveze. 10. Pošto nemaš kontrolu miša u dosu, između opcija šetaj TAB-om i SHIFT+TAB (za unatrag). Ako si negdje zapeo, ima ovdje "vulkanizera" koji su spremni pomoć. Stara ekipa zna zašto "vulkanizeri".:D |
Citiraj:
|
Nema na čemu, uostalom poslao sam ti i .pdf dokument u kojem je detaljno objašnjeno sve što bi te moglo zanimati(osim ako ne znaš engleski).
|
Samo da nadodam na Rivi-jev post:
Nakon završenog ghostanja (dakle disk image to disk) obavezno ugasi stroj i odspoji stari hard. Na netu ima navedenih slučajeva da se na win 2000/XP sistemima registry resetirao (preciznije: registry s first boot-a je prepisao aktualni) jer su se pojavila dva identična hard diska (s primary, active & boot particijom). ..i ja bih sve stavio na boot disketu, znači i ghost.exe - kad već ghosta C:, da ništa i ne piše po njemu (npr. ghost.err fajl, ne daj bože) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:52. |