![]() |
DL medij
Da li je netko probao Infiniti DL medij? 8x + printabilni.
Našao sam ih u jednom dučanu u zagrebu po 10kn kom, pa me zanima da li ima ko kakvog iskustva? |
Citiraj:
|
reci u kojem ducanu da si kupim, trebam par komada a nije mi bitno kakvi su
|
Nešt sam čuo da ima u metrou DL princo po 5kn još dolazi i sa kutijom,jel netko može potvrdit ovo?
|
Citiraj:
EDIT - sad pogledao na web katalogu i u pravu si , 10 komada 4x u slim boxovoima za 50 i par kuna ... |
Princo je imao kakve takve CD-e, ali DVD-i su im koma tako da bih izbjegao u širokom luku...
|
Da je medij šrot - nije!
To je super šrot (Princo). Ali stavimo na trenutak po strani tu činjenicu... To je DVD-R DL medij (naglasak na -/dash/minus) što znači da je kompatibilnost vrlo slaba (puno lošija od DVD+R DL medija s booktype settingom). Ne bih preporučio... za 52,34kn da se kupiti nekoliko porcija ćevapa, a masnoća u ćevapima skratit će vam život puno manje nego živciranje zbog činjenice da je 7 od 10 medija odmah po snimanju nečitljivo u uređaju kojim su snimani, a preostala 3 su čitljiva, ali ne rade ni na vašem ni na susjedovom DVD playeru... |
Citiraj:
ali necu ih pogledati ako kazes tako , radije onda uzmem 2 obicna + verbatim ako nadjem na komad negdje |
da napomenem, medij je +R. imam LG pržu pa nemogu istestirati medij, ali probat ću kod frenda testirati medij pa javim rezultate.
|
Nema veze što ne možeš istestirati kvalitetu, očitaj podatke s kartice Disc Info u Nero DiscSpeedu, naročito MID. A ako imaš kod koga testirati (na nekom LiteOn-u, BenQ-u ili novijem Samsungu), baci ovdje screenshot.
|
@igorba
a kak da ga snimim? na 2.4x ili na 8x? pun do čepa? neke filmove ili igru ili puno manjih fajlova. budem pročitao i tvoj vodič kasnije |
Prvo očitaj MID pa ga postaj ovamo. Koja točno prža? Koje ti brzine nudi?
|
doma mi je medij, a sad sam na poslu.
tu na poslu imam samsung 202d, a doma LG 4163b čini mi se. budem očitao MID pa postam, a onda ću ga spržit na samsungu jedan i na LGu jedan i testirat na samsungu oba. |
Citiraj:
Bome DL mi zadaje velike probleme. Nemam ni mrve povjerenja u tu trajnost. Ironicno, ali vise bi i na Plavog Rajka racunao nego i najskuplji DL medij. Sve skupa u nezgodno vrijeme kad 720/1080 migrene nikad nisu bile vise izrazenije. |
MID: RICOHJPN D01 067
hmm, izgleda da nije baš dobar medij, ali budem još testirao pa postam testove. |
Evo rezultata:
Snimanje sa Samsungom 202N u Alcoholu na brzini 8x http://www.imagesforme.com/out.php/t41592_1.JPG Skeniranje sa LiteOn-om 20A4P u Neru http://www.imagesforme.com/out.php/t41593_2.JPG Snimanje sa LiteOn-om u Alcoholu na brzini 8x http://www.imagesforme.com/out.php/t41594_3.JPG Skeniranje sa LiteOn-om u Neru http://www.imagesforme.com/out.php/t41595_4.JPG Neznam zašto, ali nemogu skenirati sa samsungom, a htio sam sa njim provjeriti rezultate od liteona. Prvi rezultat pretpostavljam je jako loš, dok drugi je čini mi se unutar dopuštenih granica. |
Citiraj:
|
Ha, prema MID-u (ako nije lažiran!) radi se o solidnom mediju tj. nekakvoj srednjoj klasi (ako Verbatim/MKM uvrstimo u višu klasu, mada sam sklon reći da kod DL medija još ne postoji viša klasa, samo ponešto osrednjih i jako puno shrotexa...). Moja općenita preporuka (ako bi me tko pitao) glasila bi - ne snimaj na DL ako baš ne moraš, a ako baš moraš uzmi Verbatim i prži na 4x. Poneki bolji primjerci na dobrim snimačima izgledaju prilično solidno i na 6x ili 8x, ali to je veelika lutrija. Ricoh, iako podržan na 8x, snimajte na 4x, trebao bi solidno ispasti.
|
u rijeci, jel kupuje tko DL medije i gdje ih je najbolje kupiti a da nisu šrot?
:D |
evo da se nadovezem, nek dan uzeo 10 kom mediarange DL richohjpn podloga
mediji su katastrofa prbao sam u 5 przilici nista nijedan medij nisam uspio zaprziti do kraja inace mediji su bili 5 kn komad |
ahhhh mediaranžžžžžžžžžž ! koji šit od medija više ne kupujem ni u ludilu
|
Citiraj:
dobar je obican dvd podloga mcm, ali dual layer shit |
Evo moj izvještaj s DL medijima. S Verbatimovim i Traxdata DVD+R nikakvih problema ni tijekom prženja (LG pržilica) ni tijekom reprodukcije. Trenutno kupujem Traxdate za 8kn/komad u HG Spotu (spindle 10 komada).
Kupio jednom te Princo iz Metroa, nijedan se nije uspio spržiti do kraja, pa preporučujem zaobilaženje u širokom luku. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:42. |