![]() |
Zvučna kartica pitanje?
Ovako, planiram si kupiti ovu zvučnu.
http://us.creative.com/products/prod...&product=14066 E sad gledam i vidim da zvučna ima 4 izlaza,3 su za zvučnike (5.1),a di je line in i mic??To mi sve treba a nekužim kak to izvesti sa onim preostalim konektorom?? |
Baš sam ju ja kupio prije 5 dana, ovako..... ja ti imam 5.1 sluške (3 jacka) i u 4.ti ide mic i to je to....
iako ne bi škodilo da ima još koji utor .... |
Da al meni treba još onaj line in ulaz.Pa kak da to izvedem??
I usput daj mi reci kakva je kartica??Jel vrijedi kaj?? |
koliko sam ja cuo kartica je odlicna, i ja si ju planiram kupit, ali mi nije jasno kak to da su to tako glupo rijesili da je mic ujedno i line-in..Neki jeftiniji modeli imaju to odvojeno..
|
Neznam, neznam dali bi se to dalo nekako preko Y izvesti??
|
zasto radije za taj novac nebi kupio Auzentech HDA X-plosion 7.1 ?
i sad se otvara ovaj web shop.ja sam bas sad pitao na temi koliko bi dosla takva zvucna |
Gledaj kiki, ja sam tu zvučnu uzeo prvenstveno zbog igre koju igram i u njoj je stvarno zvuk jako bitan i sad puno bolje čujem.....ali i dalje žalim za 560 kn koje sam iskeširo za zvučnu ....očito nisam neki audiofil pa ne primjetim veliku razliku u slušanju muzike i gledanju filmova ....
@micek, koja je u biti razlika između auzentecha i creative-a ? (meni je bitna razlika u igrama) ? |
Sad više ni sam neznam šta da radim,jel ima još netko iskustva s tom karticom?
|
pitanje je sta ocekujes od kartice i za sta ti treba?
|
Pa da mi je dobra za slušat muziku i da mi je u igrama super,neznam šta još mogu očekivati.
|
pitanje je i na cemu ces to slusat ili kakve zvucnike imas?
Trenuto ti ide preporuka za Auzentech X-plosion 7.1 DTS koje ce kostat 620 kn.. |
....trazi audigy 4,ja imam trenutno x-fi music,kartica je ok,ali ne vrijedi 700kn koliko sam je platio prosle godine,audigy 4 je odlicna kartica za upola manju cijenu,nju sam imao prije x-fi.
|
čini mi se da sam te sa svojim postom obeshrabrio :D
pošto vidim da su ti igre bitne nemožeš fulat sa x-fi karticom i mislim čak da su auzentech i x-fi u igrama jednako dobri, jedino je valjda u muzici auzentech bolji ali za mene je to zanemarivo.... recimo dat ču ti primjer, u americas army-u sam sa integrušom čuo korake po pijesku na nekih 30-50 metara, a sad čujem na 500 :D ako ti misliš da to vrijedi 560 kn odmah odi i kupi ju, sa x-fi em nečeš fulat |
|
@ bego frend mi je htio proc jeftinije i kupio je prvo tu i kaze mi da se bas i nije razveselio..Prodao ju je uzeo music. Koliko mi je on objasnio to nije punokrvni Xfi chip, nego neki skljastreni pa su i performanse takve..
u biti on je uzeo elitepro, uglavnom uletila mu povoljno, a treba mu jer ce se bavit kojecim vezano za zvuk.. |
Citiraj:
Ovako, X-fi xtreme music, gamer, platinum ti imaju 2 mb x-rama.....elite pro, fatal1ty fps i fatal1ty gamer ti imaju 64 mb..... Xtreme audio ima 0 dalje, vidi ovo: ''...Low profile card (half height), does not contain the EMU20K1 chipset used by the rest of the series. Is based on the same chipset as the Audigy 2 SE and SB Live! 24-bit.'' nadodaj 5o-ak kn i uzmi audigy 4 ili nadodaj malo više i uzmi xtreme music jer kao što rekoh, sa xtreme audio se nečeš naslušat ni u igrama, ni u filmovima a niti u glazbi :chears: xtreme audio ti je u biti ista kartica kao i audigy se samo što je audigy se jeftinija 200 kn tako da....ako želiš takvu karticu kupi audigy se |
znaci odusta od toga..Tu se najvise prodaje ime (Xfi) na starom proizvodu..ali ako mislis dat 550 kn za zvucnu, onda preporuka za Auzentech X-plosion 7.1 DTS koje ce kostat 620 kn..
Ne posjedujem doticnua, ali po testovima i iskustvima sa ovg foruma, definitivno bestbuy.. |
pa za igre je bolja x-fi, ova auzentech ima eax 2.0 a x-fi 5.0 u igrama je općenito bolja x-fi......za sve ostalo xplosion owna :D
sad odluči kiki šta ti je bitnije, igre ili sve ostalo |
A imate li neku preporuku za USB zvučnu?
Recimo Audigy 2 NX mi je imala oko 700 puta bolji sound od trenutne integrirane realtekove... Posebno se to osjeti kod slušanja glazbe (čak i mp3 formata). Ima li takvog čega danas na tržištu? |
pogledaj si ovdje Delta cijene:
znači ima od 100 pa do 1600 kn http://www.nabava.net/trazilica.php?...zvucna&x=0&y=0 EDIT: koliko si novaca spreman dat ? |
Citiraj:
|
..da i ja nešto napišem kao bivši vlasnik x-fi gamera i sadašnji audigySE-a...ovisi ti najiskrenije samo o tome koliko love imaš..ja sam kao i joolka iskeširao 799kn,tu negdje..za retail x-fi gamera i prodao sam ju za 500..jer mi je falilo para za moj komp..ne znam..da nađeš polovnu x-fi music,bila je jedna za 450kn na newsima..sa garancijom..pogledaj..
..ako ti treba samo za mp3ce i igre..i AudigySE ti je odličan izbor za 150kn..evo sa updateom drivera podržava i EAX 4.0..daleko je to od X-fi music, i gamer modela..ali i cijenom je 4x jeftinije...i više...a ipak mislim da nije zvuk 4x gori..odnosno bolji.. x-fi gamer ti je low-profajlača..sa nešto manje ulaza nego music,ali sa potpuno istim softwareom i mogućnostima..išlo se na to da gameri znaju cijeniti low profile..šta se meni i dogodilo sa AudigySE-om..preko nje mi ide PATA kabel za pržilicu..inače da je full profile card bio bi mi kabel prekratak.. no to je već za drugu temu..zašto ASUS stavlja PATA na dno ploče..a prža je na vrhu towera..:hitthewal::hitthewal:.. ..nešto sam također gledao..x-fi gamer,music ti imaju Dolby 5.1 za DivX,DVD akceleraciju a AudigySE nikako ne mogu natjerati da radi u 5.1 modu u DivX reprodukciji..pokušavao sam sa svim živim,od AC3 filtera nadalje..i ništa..samo 2.1...stereo i woofer... možda ne znam podesiti..al eto..savjetujem ti jedan ogromni :google: i čitanje reviewa prije kupnje..davanje 700kn za zvučnu..ili 600..nije mala stvar..uvjeravam te ipak za 150kn..AudigySE..i predovoljna kartica..a razlika je ogromna sa onboard Realteka.. opet sam odužio...užas..:Machineg::hitthewal: |
ja sam isto u fazi nabave zvucne pa ima nekoliko pitanja..
Kakva je razlika izmedju eax 2.0 i 5.0. Vjerovatno cu na kraju ipak uzet Auzentech X-plosion 7.1 DTS jer mi igre i nisu toliko vazne, ali cisto me zanima.. a i drugima ce biti jasnije.. |
Citiraj:
ok. koji qurac to prodaju ako nevalja nist....ne zanima mene nego frenda...znaci audigi 4..thx :beer: |
Može li mi neko napisati u čemu je Auzentech X-plosion 7.1 DTS bolja u slušanju muzike od X-fi extreme music?
|
Citiraj:
|
zašto nebi valjala, šist solidna karta. to što vama frikovima nije dovoljna ni ultra nitko nije kriv, i da morate igrat na 150 fps-a igre nema nikakvog smisla...na karti igras sve samo ne na naj detaljima (kao da je to bitno).:)
a dok je zvuk nesto drugo.:D |
ne kazem da je 8600 gt losa, ali je za te novce losa i pogotovo kad ima stariju 7900 za manje para a bolja je..o tome pricam.. Zasto kupovat taj kvazi Xfi za 350 kad mozes kupiti Audigy 4 za 150 kn, a zvucni dometi su im isti..uglavnom nadam se da me razumijes.. Nekad nije do samog proizvoda, nego je do njegove cijene, pa kad se to ukupno gleda proizvod ispadne los, kao 8600 Gt..
|
Da pitam samo, koja je razlika između Auzentech HDA X-plosion 7.1 i XFi Xtreme Music. Na nju bi išli Logitechovi Z-2300 i primarna namjena je slušanje FLAC-ova i mp3-ica. Jel se isplati dat toliko novaca za zvučnu koja bi pogonila ove zvučnike i kolko se to sve može mjeriti po zvuku u odnosu na neki jeftiniji HIFI (čitaj do 3000kn).
Slušam uglavnom sve...rock (metal ne), techno malo rijeđe :), u zadnje vrijeme i blues i jazz...znači uglavnom mi treba topao i precizan zvuk s basom koji ˝svira˝, ne znam kak da vam to drugačije predočim ;), ono što se očekuje od velikih zvučnika. E da su mi pare... :( |
XFi Xtreme Music ti ima Eax 5.0 a Auzentech samo 2.0 pa je kao za igre bolji Creative..za sve ostalo Auzentech.. Ali ne moze se to ipk mjerit sa hifi.jem od 3000 kn..
Ali ova zvucna i ti zvucnici, to je cijena nekih 1600 kn i za te pare bolje i nemozes nac, znaci to je cist solidno.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:52. |