![]() |
visual basic
profesor iz racunalstva mi je rekao da mogu nekako ono sto isprogramiram u visual basicu stavit u javu pa na mobitel...e sad ja neznan kako u javi programirat di mogu skinit tu javu pa ako neko moze pomoci pomoc bi mi dobro dosla!!!
|
Potraži po netu dali ima VB to Java converter.
Za java programiranje imaš http://www.google.hr/search?hl=hr&q=...BEivanje&meta= |
Definitivno najbolja razvojna okolina za programirnaje u Javi je Eclipse:
http://www.eclipse.org/ Skines si Eclipse IDE for Java Developers. A sad... sto se tice VB to Java convertera, nemam pojma... Ali ne znam zasto bi nesto radio u VBu pa konvertirao u Javu. Ako zelis napraviti aplikaciju za mobitel, odmah krenes raditi u Javi i to je to. Ako i postoji neki konverter, vjerojatno radi veoma lose i opet ces morati rucno izmijeniti hrpu toga u kodu da bi program proradio... |
VELIKI BROJ
Bok svima, da ne otvaram novu temu, upisat ću ovdje.
Zna netko zakaj nemogu izračunat ovo rez = 10 * 3600 Piše da je Overflow, run-time error 6. Kaj ne postoji naćin da se tak veliki brojevi izračunaju? Probo sam stavljat sve moguće tipove podataka kao rez, al neće... |
Citiraj:
Vidim da ti nitko ne odgovara pa cu jaaaa. Prvo da odgovorim na ono pitanje na pocetku posta pa cu i na tvoje! 1. Visual Basic je jezik koji trazi Framework. Aplikacija u njemu pisana zahtjeva instaliran framework, a postoje verzije za desktop i za Pocket PC racunala....znaci on je mislio na Pocket PC ili ti profa nema blage o programiranju. Konvertirat i u javu mozes VB ali samo J#, a to je java od Microsoft tvrtke i zahtjeva opet isto jao VB plus voj runtime(al ne onaj od jave SUN)...tako da ot toga nista. Onu Sun javu podrzavaju mobiteli, ali ne svi. Ovo sto ti kolega gore preporucio "Eclipse", ja ti nebi preporucio jer ako si pocetnik neces nista napraviti a patit ces se ko diteeee. Ja ti preporucam Netbeans koji je besplatan i super podrska.... Isto ti preporucam da ne pokusavas nesto napraviti ako nema literaturu i ako po njoj ne radis, jer bit ce programer od mjesec dana i neces napredovati.... 2. Malo si prouci variable koliko koja moze primiti... int long int (integer) decimal decimal(xx,xx) double float ...nezam u cemu to pises....koji je jezik... Kombiniraj pa ak bude problema posalji projekt pa cemo ga rijesiti...nije bitan jezik u kojem je pisan.. Pozdrav. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:28. |