![]() |
Prebacivanje MiniDV kazete na hard disk
Molim za pomoć imam Sony DCR-HC19E Mini DV kameru i želim snimljeni sadržaj prebaciti na Dvd, to sam radila tj. htjela napraviti preko programa Nero i to na slijedeći način:
start /programs/nero/nero digital/nero digital express - capture video to harddrive (odaberem kameru, odaberem gdje želim snimiti) - play na kameri - record u neri i tu mi sada nastaje problem slika nije jasna i treba ju podesiti a ja ne znam kako i da li je uopće problem u postavkama ili u nečem drugom Molim za pomoć! Možda je potrebno još i ovo imam Laptop tj. Notebook ACER Aspire 5520G Zaslon: 15.4" WXGA Procesor: AMD Turion X2 TL56 1.8GHz Chipset: - Memorija: 2 GB DDR2 Tvrdi disk: 160G Optički uređaj: DVD SuperMulti Grafika: nVidia 8400GS 128MB Zvuk: - OS: Vista Home Premium Povezivanje: modem, GigaLAN, WLAN Portovi: - Ostalo: kamera Dimenzije: - Težina: - Notebook ACER Aspire 5520G Zaslon: 15.4" WXGA Procesor: AMD Turion X2 TL56 1.8GHz Chipset: - Memorija: 2 GB DDR2 Tvrdi disk: 160G Optički uređaj: DVD SuperMulti Grafika: nVidia 8400GS 128MB Zvuk: - OS: Vista Home Premium Povezivanje: modem, GigaLAN, WLAN " Jel kriva grafička kartica? I da kameru i laptop povezala sam USB kabelom, a preko cd koji sam dobila uz kameru to ne funkcionira nikako uppppppoooooooooommmmmmmooooooooććććććććććć!!!! |
Mislim da ce tu trebat firewire kabel.
|
Tu se Sony postavlja malo :puke: jer su namjerno i bez ikakvog razloga smanjili kvalitetu preko USB-a dok je preko Firewire-a maksimalna. Tako da najbolje spoji preko Firewirea (očito ga na ovako umjetan način guraju jer su oni i Apple tvorci tog standarda)
|
i kad kupuješ firewire kabel uzmi neki najobičniji za 30-ak kn, a ne onaj sonyjev koji će ti pokušati utrpati za 200kn...
|
Znači stvar je u kabelu?!:care:
|
najvjerojatnije, kupi i probaj...
uglavnom firewire daje puno bolju sliku jer gotovo da nema gubitaka pri prijenosu... i probaj kad prebacuješ koristiti sonyjev software... |
Provjerio sam, notebook ima firewire.Ne treba PCMCIA firewire kartica.
|
Nema ni USB gubitaka pri prijenosu, nego njihov firmware u kameri namjerno degradira sliku. Slika je na kazeti u digitalnom obliku i preko USB kabela se jednako prenosi u digitalnom obliku kao i preko firewire.
Još 1 razlog zašto kapitalizam suxa |
Nikakav dodatni software ti ne treba. Spojis kameru na Firewire, Windowsi ce to ponuditi da scapturiras cijelu kazeticu preko Windows Movie Makera i to je to, barem je tako u XP-u...
|
Dakle kupila sam Firewire kabel, ali moj laptop uopće ne reagira na kameru, kada sam spajala USB-om odmah je prepoznao kameru, a sada ništa u čemu je problem ?
|
možda je u BIOSu isključen firewire?
|
Nisam siguran da li je uopće treba prepoznavati u klasičnom smislu, da se pokaže u exploreru. Moja Canon HV20 :care: se također ne vidi kad ju spojim s firewireom, ali ju zato programi za skidanje snimki detektiraju. Vužgaj Movie Maker pa vidi jel ju kuži :goood:
|
Sve sam isprobala i ništa:hitthewal:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:02. |