![]() |
Surround sustav
razmisljao sam o z5500 zvucnicima... namjena je prvenstveno za filmove(70%)... tek onda muzika(30%)... ali mi je zanimljiva i druga opcija - kupnja nekakvog 5.1 sustava + pojacalo.... do 6000kn .... dali je to isplatljivo i bolje nego recimo taj z5500 (ili creative s750) sobzirom da je glavna namjena gledanje filmova.... (btw zvucna je x-fi xtreme music)
|
tnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnx na odgovoru :)
|
|
Hvala na odgovoru! :) zvucnici se cine ovako po citanju na netu stvarno OK... a i lijepo izgledaju
znaci za njih ovo onkyo pojacalo najbolje ide? jos sam gledao i yamahina pojacala za slicnu cijenu.... modele rx v459, 461 i v559 hdtv... znam sta je hdtv al sta konkretno na tom pojacalu to znaci..... dakle ovi jamo zvucnici su bolji od logitecha z5500 na filmskom podrucju, kolko sam shvatio.... pretpostavljam da su i na muzickom? ... i dali je onda moguce slusati muziku u stereu preko 5.1 recievera, dopunsko pitanje.... ne kuzim se bas |
Citiraj:
Citiraj:
|
A evo i lijepog objašnjenja što je HDMI :)
http://www.audio-video.com.hr/pregle...ID=22&c=224521 no, to je samo ono osnovno, ak te zanima više wikipedia je tvoj prijatelj |
hvala obojici!
inace ne pise uz onu yamahu HDMI nego HDTV..... mislim da me ustvari ti standardi nebi trebali ni brinut, posto ce se sve to ic preko kompa, u x-fi xtreme music zvucnu..... i da, nacin spajanja me zanima.... dali zvucnike i pojacalo povezat optickim kablom? a zvucna nema opticki ulaz? kakva je tu onda situacija? |
Citiraj:
|
a tako znaci....malo sam prosurfo i ova creative fatality platinum ima tu externu jedinicu sa optickim ulazima/izlazima.... 1200kn dodje.... to bi pretpostavljam bilo najbolje rjesenje? i koliko dodju opticki kablovi, i koje kupit? I dali bi tada to sve stvarno zvucalo osjetno bolje nego sa stock koaksijalnim kablovima
I za kraj pitanje u vezi woofera koji bi isli uz ovaj jamo komplet...... znam da on vec ima integrirane.... ali cu najvjerojatnije dok skupim jos nesto love uzet i dodatno jedan.... citao sam o Polk-u, model: PSW 505 (300w rms)... zanima me dali je nabavljivo kod nas, nisam nasao na netu..... i kolko dodje..... ili nesto slicno do cca 2000kn.... mozda jamo s250 koji je tocno tolko ili nesto slicno, jos bolje ako je i za manje love od nekog drugog proizvodjaca... |
Koj ce ti K woofer uz S606??
|
razmisljam unapred, ako cu htjet jaci bas, da znam sta trebam uzet, a jos bolje ak nece bit potrebe
|
ma nikakav ti bas ne treba uz s 606
|
ok.......
jos me samo zanima dali bi ovo bilo ispravno spajanje, inace danas sam nabavio x-fi platinum frot panel (sa optickim izlazom)... znaci samo opticki ulaz receivera i izlaz tog panela od zvucne spojim optickim kabelom? i na taj nacin komp je "sinkroniziran" sa recieverom.... kablove od zvucnika spajam u onu srednju grupu (front, surround, center... mada mi ne izgledaju kao opticki ulazi)? znaci da mi treba 6 optickih kabela od hmm 3 i 5m, (nisam vidio da se prodaju neki od 4m) znaci dodatnih cca 1000kn ? evo slika: http://img291.imageshack.us/img291/2...5082gq7.th.jpg i jos jedno podpitanje, gledam na roninu te kablove i cijene, i naletio na Receiver PIONEER VSX-916-S spusten sa 2700 na 2300kn, ima 7 kanala... to me malo kopka.. a i izgleda nekak........ bolje! e sad..... spec: Broj kanala 7 Izlazna snaga po kanalu 100 W Impedancija 8 ohma Signal / Noise Ratio 88 / 64dB Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic IIx DTS, DTS-ES Discrete 6.1, DTS-ES Matrix 6.1, DTS Neo: 6, DTS 96/24, WMA 9 Pro D/A Converter 192 kHZ/24-Bit A/D Converter 96 kHz/24-Bit (2-channel) Tuner 30 stanica Ulazi: USB front input, 5.1x multi-channel, 2x coaxial, 3x optical (incl. front in), 4x audio, 4x audio/video, 4x composite (incl. front in), 4x s-video (incl. front in) Izlazi: 1x audio, 1 AV + 1V, 2x composite, 2x S-Video, 1x component, pre-amp (all 7.1 ch.) Dimenzije 420 x 158 x 352.5 mm Masa 9 kg |
Zvučnu spajaš optički na receiver (digital in skroz lijevo na slici, optical), i to je sve što se tiče spajanja zvučne na receiver. Zvučnici se NE spajaju optičkim kablovima, kako si naveo. Oni se spajaju na ove konektore gore desno na slici (surround speakers, front speakers, center speaker). Za njih kabel možeš napraviti sam doma iz UTP kabla (pogledaj HiFi temu). Ako stavljaš i subwoofer, njega spajaš na ovaj PRE OUT ispod outputa za zvučnike. Naravno, subwoofer mora biti aktivan (imati svoje ugrađeno pojačalo). Recimo ak već ideš na 5.1 onda uzmeš kompletni sistem poput Jamo S 606 HCS 6, koji sadrži aktivni Jamo SUB 250 subwoofer.
Kaj će ti 7.1 receiver? ;) Ovaj onkyo je dobar. |
ooook!
ne zelim bit dosadan, al bi me zanimalo ak bi budzet povisio na do 7500kn, (danas sam kod uje bio na rucku i ponjeo me njegov stereo:) kako bi tu prica isla, znaci surround obavezno, ali da je jos bolji u stereu........................................... ? i jos me cisto zanima dali hdtv filmovi(koje u zadnje vrijeme najcesce gledam) podrzavaju 7 kanala, ima li uopce ikakve svrhe imat 7 zvucnika.... (a 6 mi uopce nisu jasna, centralni, straznja 2 prednja 2, a di tu sesti ima ulogu, osim ak ne upada kao centralni straznji) |
dali je netko cuo nesto konkretno o ovom modelu: Jamo C 405 HCS3 ... u ve-milu su 5260kn ili ovi - JAMO Concert E 680PPL, u ronisu su 5490kn ... u kojemu je inace sve malo skuplje, jer recimo ovi s606 dodju u vemilu 3500 u ronisu 3800....
kad bi mi netko mogao dat usporedbu c405 / e680 / znaci usporedbu ta dva zvucnicka kompleta, i koje su razlike naspram ovog jeftinijeg s606 ..... |
dajte mi recite ...... ako znate, najvise bi volio kad bi mogao cut sve te zvucnike ali ono, nije mi nimalo spretno.... malo sam citao i o "dali" zvucnicima.... ovakvu bi kombinaciju mogao slozit: Dali concept 6 prednji, dali concept 2 straznji, dali concept centralni...... + Marantz SR 4600 reciever ....... pa se slobodno ukljucite! neke usporedbe sa onim jamo kompletom..... ili da jednostavno pitanje postavim na drugi forum
|
na kraju sam uzeo Quad L-ite komplet... super zadovoljan! Sa 10000 na 7000kn je snizenje bilo u provoxu... receiver sam posudio - yamahu, privremeno u iscekivanju Harman Kardona AVR 445 dok kapne lova.. Povezani na komp putem optichord toslink kabela... zvucnici su full mali, ali se super cuju, kristalno cisti, precizni, dovoljno snazni,a u kombinaciji sa jakim i kvalitetnim l-ite subom cine fino zaokruzenu zvucnu sliku.... visoki/srednji/niski: sve na svom mjestu.... prije sam bio u sobici od 14-15m2 sad sam se premjestio u vecu od cca 20m2(sad je prakticki 18, zbog ogromnih ormara koje namjeravam izbaciti...)
evo par slika kak to zgleda(sve je jos neuredno ali namjeravam to pospremit do kraja kak spada u dogledno vrijeme)... frontovi,centralni http://www.max-save.org/pix/lsvrqvw_thumb.jpg sub, kao nositelj sustava rekao bi http://www.max-save.org/pix/51bitdp_thumb.jpg straznji (seljacki objeseni na zid nekakvom improviziranom tehnikom :) al ce poslusit svrsi) http://www.max-save.org/pix/2ctaon9_thumb.jpg HT ugodjaj je super... muzika bilo kojeg zanra takodjer vrlo dobro svira...... Za godinu dve kad cu se selit (i imat svoj boravak / veci prostor) mislim upgreadat frontove za vece, isto od quada naravno... a ova 4 koristit za srednje i straznje... sad ovi malci + sub stvarno popune tih 18-20kvadrata bez ikakvih problema... a i namjeravam kupit nekakav cd player kroz par mjeseci (neznam koji bi najbolje isao uz quad).... i pitam se kolko je isplatljiv taj Harman Kardon avr445, cijena mu je skoro 7kkn... zelim maksimalno dobar stereo za tu lovu (HT-u je udio pao na 40%).... pa neznam jel bolje ulozit u skuplji receiver il mozda ic na neki jeftiniji(sa pre-otuom) + stereo pojacalo? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:26. |