PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   DELL 2707 - kućište škripi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101204)

Amepshi 12.03.2008. 13:36

DELL 2707 - kućište škripi

Dakle, 27" DELL ima jedan popriličan problem - kućište ekrana počne škripiti kada se ekran zagrijava i hladi. Kao da ekran nije dobro složen. Ista stvar se događa ako ga hladnog stisnem rukama, tj. kada stisnem prednju aluminijsku masku i stražnji plastični dio. Onda se čuje krc, krc, krc... Taj me dio ne smeta, ali me smeta kada usred rada ekran počne krckati kao da je nešto puklo u njemu...

Jesu li takve pojave uobičajene za ekrane ove dijagonale? Jel ima tko kakva iskustva? Jel to OPET za reklamaciju :-(

Pitam vas, a ne ljude na servisu, zato jer mi je zadnji put taj ekran na servisu zaglavio 3 tjedna :-(

Hvala na bilo kakvoj (konkretnoj) pomoći.

Lihto 12.03.2008. 14:27

Citiraj:

Autor Amepshi (Post 973848)
Dakle, 27" DELL ima jedan popriličan problem - kućište ekrana počne škripiti kada se ekran zagrijava i hladi. Kao da ekran nije dobro složen. Ista stvar se događa ako ga hladnog stisnem rukama, tj. kada stisnem prednju aluminijsku masku i stražnji plastični dio. Onda se čuje krc, krc, krc... Taj me dio ne smeta, ali me smeta kada usred rada ekran počne krckati kao da je nešto puklo u njemu...

Jesu li takve pojave uobičajene za ekrane ove dijagonale? Jel ima tko kakva iskustva? Jel to OPET za reklamaciju :-(

Pitam vas, a ne ljude na servisu, zato jer mi je zadnji put taj ekran na servisu zaglavio 3 tjedna :-(

Hvala na bilo kakvoj (konkretnoj) pomoći.

to ti je normalno s vremenom se to smanji,pogledaj malo ima jedna moja tema di sam isto pitao prije godinu dana i sad više tog krcanja nema,pusti ga nek radi i kroz neko vrijeme će prestat,to je još super,zamisli da ti zuji ko neki samsungovi monitori:D

jurbAs 12.03.2008. 14:39

e sad se bogami pitam jel postoji monitor bez mane!?

Lewis 12.03.2008. 14:44

Neznam bas jel normalno :(, moja 30-ka ne skripi nikad ni kad je hladan ni kad je vruc, na poslu imam 24"Dell +17"Benq i isto nema takovih problema - pod prstima ako stisnes plastiku jace se cuje ali probao sam i BenQ i Samsung na poslu i svi krckaju kad ih stisnes tako da to nije nista neuobicajeno.

E sad mozda to zavisi i od sobne temperature ? Koliko drzis temp u sobi sad preko zime i dali je uvijek isto ili se smanjuje preko noci ???

Fleks 12.03.2008. 14:45

Napravi ovako. uzmi sarafciger i za pol kruga odvrni sarafe otraga. Mislim da ce ti to pomoc. Malo da ima lufta. Nebi vjerovao. Moj je zujao kad sam ga kupio i vec sam ga mislio zamjenit za drugi i onda mi to palo nekak na pamet. Samo odvrni MALO sarafe.

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 973902)

226bw sa S panelom :)

Amepshi 12.03.2008. 15:56

Jedini šarafi koje vidim su oni koji drže ruku ekrana i ekran.
Nisam ni obratio pozornost da je veći dio stražnjeg dijela monitora od aluminija, dok su otvori za hlađenje od plastike.

U principu, kompletna konstrukcija škripi, pogotovo onaj dio oko memory card čitaća - tamo prednji aluminijski dio malo čak i strši...

Ma OK je to ekran, samo što zahtjeva svakodnevnu (više puta) kalibraciju.

jurbAs 12.03.2008. 16:11

Citiraj:

Autor Fleks (Post 973908)
226bw sa S panelom :)

hehehehe kako ispada ti imas super model :) moj lega ima isti pozadinsko osvjetljenje mu izbija na sve strane :) hehehe moram rec da moj nema takvih problema krckanja zujanja i ostalih mana :) osim sivo-crne boje u zamracenim prostorima drugo je sve 5 :)

Fleks 12.03.2008. 17:25

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 973981)
hehehehe kako ispada ti imas super model :) moj lega ima isti pozadinsko osvjetljenje mu izbija na sve strane :) hehehe moram rec da moj nema takvih problema krckanja zujanja i ostalih mana :) osim sivo-crne boje u zamracenim prostorima drugo je sve 5 :)

Da ti znas kolko je komada pogledano prije nego sto je izabran bas ovaj na stolu... Vecina ih je dobra, al imas na 10 komada barem jedan koji je koma. Neznam do cega je to.

Makar brijem da je to tak sa vecinom proizvodjaca. Lutrija cista.

Inace imam frenda koj ima dva 206bw jedan do drugog. Jedan savrsen. Znas sta znaci savrsen nema trunke izbijanja. Onak super. A drugi koma. Odozdola do sredine valjda dolazi bleed....

The AC 12.03.2008. 23:21

PRETVORITI SVAKI MONITOR U SAVRŠENI - HOW TO:

http://www.krishnamoorthi.com/wp-con...per_1_1024.jpg
set as wallpaper! :roller:

Lihto 12.03.2008. 23:38

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 973902)

Dell3008WFP,on nema mane,jedino je cijena mana nekom ali ako se ima para onda nije mana:D

jurbAs 13.03.2008. 11:41

Citiraj:

Autor Fleks (Post 974046)
Da ti znas kolko je komada pogledano prije nego sto je izabran bas ovaj na stolu... Vecina ih je dobra, al imas na 10 komada barem jedan koji je koma. Neznam do cega je to.

Makar brijem da je to tak sa vecinom proizvodjaca. Lutrija cista.

Inace imam frenda koj ima dva 206bw jedan do drugog. Jedan savrsen. Znas sta znaci savrsen nema trunke izbijanja. Onak super. A drugi koma. Odozdola do sredine valjda dolazi bleed....

pa moram se slozit sa tobom to je vise cista lutrija nego neko znanje... ja sam svoj uzeo na slijepo i ovaj put izvukao veci kraj... uzas.. mogao sam dobit sa ghostingom bendigom i 101drugim problemom... Ma tesko je danas nac dobar Tn defintivno jos kad dodas i BP pa covjece prije ces dobit na kladi nego dobar monitor :) Zato i preporucujem da ih ljudi izbjegavaju Tn-ovce jer prije ces dobit skart nego dobar....jbg...

Citiraj:

Autor Lihto (Post 974390)
Dell3008WFP,on nema mane,jedino je cijena mana nekom ali ako se ima para onda nije mana:D

hahahah 10k kn uffffff malooo jakooo jakooo punooo za hrvatske informaticare cak i profice....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:24.