![]() |
Nećete vi mladi to nikad shvatit
|
Naježio sam se kad sam vidio neke igre za commodorca...
|
Aaaaa Dune....
Jaooo. |
ah....a vi koji forsate to staro doba nikad necete shvatit da ste tad bili djeca, djeci se svidjelo to na ekranu, bilo je prvo sa cime ste se susreli, i to vas je zaokupilo i usrecilo, i ostalo vam je "zauvijek u srcu i nista nece moc zamijenit taj osjecaj"
i mene isto uhvate trnci kad cujem pocetnu melodiju iz duck shoot, ili super maria ( koja je vec isfurana al ae) ili recimo stare zelde, ali to je sve zato sto je to bilo prvo od "moderne tehnologije" sa kojom sam se susreo, samo zato. evo primjer recimo, aj pokusajte navest ut99 igraca da krene igrat ut3 ....sto ce rec..? kak to nije to, kak nema niceg boljeg od starog ut99, kak je to bio kralj, etc, dok ce danasnji klinac koji je prvi put zaigrao ut3, te zatim prec na ut99, rec kako je ut3 bolji, zabavniji, ovo ono. ista stvar sa svim nastavcima.....zasto igrat oblivion ako je najbolji rpg final fantasy 7, etc. nije stvar u igrama, nego u ljudima, ono sa cime su zapoceli i tak to. |
Meni je COD2 recimo draži nego COD4!
|
A ja vise volim gaudu!
|
Ah... kad se sitim svih tih igara od prije.
Istina da danas objektivno gledajući te igre nisu ništa specijalno (čast izuzecima), ali u to vrijeme su bile revolucionarne, nema više igara koje pomiču granice kao što je prije bilo. Sjećam se kad mi je stric donio neke arkadne aparate u garažu (ima je neku firmu koja se bavila s tim), a ja sam u garaži sa 6-7 aparata :zdero::zdero: To su bili različiti automati, ali se sjećam da mi je najdraži bio onaj s UZI-jem kad su ti neki bliskoistočnjaci iskakali ispred face a ti po njima praznio tone olova i ručnih granata i to uz Force feedbak efekte :pirate: Da me ubiješ nemogu se sjetit imena... |
I meni su prve igre koje sam igrao bile jako drage i jos uvijek jesu, ali otvoren sam ka novima, probam, vidim itd...i 98 sam znao samo probati neku igru, a neku zavoljeti isto kao i danas. Stvar je u ljudima.
|
Ma imale su neke od tih igara genijalnu atmosferu i igrivost, npr Sensible Soccer se može i dan danas odigrati s guštom, a i većina flipera za Amigu, Lotus itd
A iako je grafički Wings za današnje pojmove bez veze, priča, atmosfera i igrivost su neprevaziđeni |
Giana Sisters
http://c64s.com/game/1397/giana_sisters/ |
Citiraj:
|
Mozda su nekada igre bile gluplje, ali da ga fučkaš mislim da sam imao bolje reflekse nego danas.
One formule sam vozio ko lud, a sada ne želim ni pokušat igrat bez barem AA x4 i slično. Hvala za Gianu, odmah sam počeo igrat! |
Citiraj:
|
koja je ovo igra od 0:55 do 1:00 na prvom linku
to je bila odlicna igra,stalno sam haklao to :D |
Contra FTW :D
|
Da, ja vecinu tih gore igica(igara) nisam ni vidio..., ali su mi u sjecanju ostali onaj Lode runner i Contra REC, koje su to bile igre e...Chaos negine isto jedna od svjetskih, pa onda na PC-u Future cop, i na N-gage-u sam fifu2006 tukao na veliko...
uglavnom, stare igre bolje ne probavat...jel ako probate srušite sva ona ljepa sjecanja(kad vidim kakve su danas...neke igrive a neke ne..) |
aaa kad pocne muzika iz commando na 3:40min drugog filma
moral sam si ovo odmah naci nayoutube-u :) http://www.youtube.com/watch?v=hDAhixO2t5w |
Imao sam i C64 i C128. Bilo je to dobro vrijeme, igre koje si mogao igrati danima a da ti ne dosade,...
I dan danas na vikendici imam C128 bas ga moram donijeti kada iduci put budemo imali probu, da vidim kako radi (ako radi jos uvijek). |
Citiraj:
|
kad sam pogledao ovih 100 igri od c64 skužio sam da sam ih najmanje 90% odigrao...dobra stara vremena kad sam dobio c64 1984.g. sječam se ko da je jučer bilo...
|
Ja sam C64 imao cini mi se od '96 :)
|
Neki od nas i nisu toliko mladi da ne bi shvatili :D
Joj, prvi komp koji sam kupio je bila Amiga 500 s prosirenjem na 1MB, polovna.. kad sam imao 14 godina , lovom koju sam godinama skupljao o d onog sto mi je baka dala... 500DEM sam platio :) A prvi PC sam kupio sa 19, lovom koju sam zaradio radeci cijelo ljeto... tako da... sjecam se ja Amige i njenih igara jako dobro :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
i onda su igre imale nesto... danas su vecinom komercijala :( |
Don, proklet bio što si stavio link na igrice, kad da ja sad izađem među ljude. Nikad :)
Godine, noći provedene uz C64. Inače, ja nisam nešto prestar, ali imah starijeg buraza koji me svemu tome poučio, a onda je imao i partnera za Kickstart, pa Kick box... Ma nećete vi mladi to nikad shvatiti :) Ako zbog ničeg drugog, onda me makar zbog muzike iz igara trnci hvataju upravo. |
Joj, ne mogu se sjetiti jedne igre s tenkićima, ni jedne s avionom....
Ali opet igra svih vremena mi je DOOM2 na 486 (66MHz). Ali tu i tamo bacim Gianu:D Pored sve te nove "tehnologije" trenutno sam na Commandosima jedinici:D |
Ali zamisllite samo da CACHE na nekim modernim procesorima je stotinama puta veći nego memorija tih računala, a tamo su uspijevali nakrcat i glazbu, i tekst ako je bila avantura, i hrpu grafike...
Inače JC, pa post je i bio namijenjen ovima od 20g i mlađima, ima valjda i takvih na forumu :) |
a glupo je pricati o nekim dobrim starim vremenima jer istina je da je vecina tih igara bila glupa do zla boga. no nije ih bilo ovoliko kao danas i gutali smo sve do cega smo mogli doci.
nisam toliko star ali zbog uvijek lose situacije s lovom poprilicno sam kasnio tamo do kasnih 90ih s tehnologijom tako da sam vecinu toga odigrao. no, prastare naslove koji mi i jesu ostali u pamcenju odlucio sam tamo i ostaviti jer sam se opekao na par pokrenivsi ih danas i vidjevsi na cega to lici. cudim se kako nisam bez ociju odavno ostao. o tome jesu li danasnje isfurane ili ne tesko je pricati. dobar naslov se pojavi otprilike jednako cesto kao i u starim danima. jedino sto danas imamo puno vise smeca izmedju. iako o svemu tome (uzrocima, posljedicama i mogucim pravcima razvoja) imam svoje misljenje (a o cemu nemam :D) nakon nekoliko pokusaja zakljucio sam da ga tesko mogu u izraziti u pisanom obliku tako da cu vas ovaj put toga postedjeti :D |
Ma meni su i dalje u sjećanju kao jedne od najkvalitetnijih igara iz "tog doba" ostali donkey kong countryji. Posebno 2 i 3 :)
Tako genijalno zabavne igre... Obje sam prešao opet neki dan :D Nažalost na emulatoru, jer na cartrigeima je ošla baterija pa nisam mogao saveat više xD |
Ma formula na C64 je bila zakon! A i najbolje je kad danas ljudi kukaju da im se sporo komp dize, vidi se da nisu trazili igre na kazetama od C64 i cistili glavu a najvece face su bili oni koji su imali C128 sa disketama
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:11. |