![]() |
Osvjetljeni parking za miša
1 privitaka
Danas sam napravija podlogu za miša,dobra je jel tako :D
Potrebno je: -pleksiglas 20*25cm,debljina 5mm -2LED diode(plave su najlipše,3.8V,20mA,4,90kn chipoteka) -otpor(R=U/I hahah:D ) -sklopka(neka šugava u Peveca,12kn) -šugavi vodiči -USB kabel,uzea ga od starog miša -spaja se paralelno Bitno je znat Pinout,evo ga: Crvena je 5V,i to +,crna je - Ako vas šta zanima,kontaktirajte me na mail :beer: |
pa sada lipo nacrtaj nešto na toj podlozi tj.na pleksiju
|
Prvo moran kupit dremel,onda ću se igrat :)
Nego,jel valja šta |
ok izgleda, nego reci ti meni kak to radi, tj. kak se mis na tome ponasa?
|
Ja imam optičkoga pa sam kupija samoljepljivu plavu traku u Peveca za par kuna,izgleda odlično.Ako je miš sa kuglom,onda ostaviš pleksiglas
|
ma to mi još ne triba i dobro ti izgleda:beer:
|
Stari moj ali slika nije ni jedna tisućinka kakav je doživljaj u stvarnosti,a i ne ispadne skupo.plexi u grafotexta 25kn+sklopka 12kn(a i nije potrebna),diode 10kn:beer:
|
ok izgleda ali neznam kolko je baš dobro imati podlogu za miša od pleksija, kaj ti se ne kliže miš?
|
Ne kliže zato šta san zalipija neki samoljepljivi materijal plave boje od plastike-papira pitaj Boga,uzea u Peveca za 10kn:rambo:
|
5mm plexi?? sta nije malo debel?
imas li malo bolje slike obrade i izrade? |
Al ti nije ta podloga sad visoka za ruku?
|
ok izgleda... jos samo koji detalj gravirat na plexi i bit ce odlicno...
daj koju fotku na danjem svjetlu... |
Danas ću napravit još jednoga,ali ću svaki korak u izradi slikati digitalcem.Očekujte slike popodne ili navečer :beer:
|
E, to će bit lipo vidit. Aj. Možda nas još par to napravi, ali visina me još uvik zabrinjava.
|
Ma visina uopće nije problem,samo moraš rubove malo zaoblit sa turpijom ili brus papirom da se ne porižeš jer je stvarno oštro.Ja ću radit tek idući vikend zato šta ga danas nisam moga nabavit,a i boli me glava.
Inače,u Splitu imate u Grafoteksta komad od 20cm*25cm za 28kn još ti ga lipo izrižu i zaoble rubove.Broj telefona: 542-000:beer: |
jel imaju plexi u boji?
koliko dode po metru? |
Vidiš,nije mi ni palo na pamet pitat za boju.Kvadrat plexija je oko 450 kn.Nazovi ih ujutro na 542-000 pa pitaj:beer:
|
ajde neka pa i nije tako skupo:beer: :rambo:
|
Re: Osvjetljeni parking za miša
Citiraj:
|
Za LED-ice izbužaž dvi rupe ja sam 4cm od krajeva.U te rupe ih možeš uvalit jedino ako gornji dio skroz odstraniš i unutra staviš lipila.
Grafotext-542000 plexi skoro pa mukte:D |
možda bi bilo ljepše da staviš 8 ledica sa svake stranice po dvije!
:D |
je pa stavija bi da su ledice mukte
|
Citiraj:
|
nije sigurno ka one od 15 nego ka one od 9 :D
|
15 kn plava (prozirna)??? u Rijeci su ti 10, a crvene 6kn
|
u st 15 prozirna a baš plave boje 9
|
Citiraj: