![]() |
Lenovo3000 N200 ili Lenovo R61 malo pomoći nebi škodilo!!
Lenovo 3000 N200
6.699,00 kn cijena sa PDV Centrino Core2 Duo 2,0 GHz,15,4" WSXGA, 2048 MB DDR2, 160GB HDD, DVD+/-RW, nVidia GeForce 7300 sa 256 MB Bluetooth, Fingerprint, Card reader, Wlan b/g, FireWire, S-video, Kamera Vista Home Premium 32, Poklon: Torba -------------------------------------ili Lenovo ThinkPad R61 7.999,00 kn cijena sa PDV Centrino Core2 Duo 2,0 GHz, 15,4" WSXGA+, 2048 MB DDR2, 160GB HDD S-ATA, Quadro NVS 140M 128 MB, DVD+/-RW Docking, Bluetooth, Wlan b/g, Fingerprint Windows XP Pro, Poklon: Torba zanima me razlika u grafičkim karticama kod ova dva modela!koja je kvalitetnija i općenito o ova dva modela:koji bi bio vaš izbor . pomozite mi vašim savijetima. hvala |
Evo, moje mišljenje je: ja bih išao na R61 prvo zbog Windowsa XP koji će ti tri puta brže raditi nego Vista. Thinkpad ima čvršću konstrukciju koja ti je bitna ukoliko ga stvarno budeš puno nosio naokolo, ako ti stoji doma onda ti je svejedno. Obje grafe su ti solidne, te ukoliko budeš uzeo Thinkpada, morat ćeš preuzet 169.04 BETA drivere koji ispravljaju problem sa podešavanjem razine osvjetljenjna ekrana.
|
|
hvala na informacijama !!
ovo su bila moja neka dva izbora a ni sam ne znam zašto sam se odlučio za lenovo!! mislim slobodno predložite i nešto drugo akoje bolje za približno iste novce. |
Imam R61 (kupljen nazalost za dosta vise kuna :( ) i predobar je. Osim bolje graficke, vjerojatno je i dosta cvrsce konstrukcije nego N200.
Inace, vrtim Vistu Home Premium gore i meni radi fenomenalno, usudjujem se reci bolje od XP-a (iako je jos uvijek dual boot, za svaki slucaj). |
Lenovo ThinkPad R61i NG1A9CD
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=6384&catid=16 je li netko već iz vlastitog iskustva stavljao xp na ovaj model? i stavio ga bez problema. tj. da je našao sve potrebne drivere? |
Citiraj:
ali, najjednostavniji nacin je da skines drivere za ethernet i ThinkVantage System Update ( http://www-307.ibm.com/pc/support/si...id=TVSU-UPDATE ) koji dalje sam nadje sve tebi potrebne drivere. tako sam ja sa R61 i sve je proslo bez problema. |
Da se nadovežem u vezi ThinkPada R61 sa Qudro grafikom. Dakle, uzeli smo relativno nedavno 3 u fiimi i nisu se pokazali baš pouzdani. Radi se o Type 8918-B9G strojevima (wide ekran 1680x1050). Događa se da se zblesiraju prilikom priključivanja na projektor te da povremeno odu u standby prilikom rada. Znači, ti radiš i samo ti se ugasi ekran i lap dalje ne reagira na podražaje, tj. treba ga prisilno zgasiti i ponovo upaliti. Osim toga cijeli lap izgleda dosta nezgrapno u odnosu na 1400x1050 modele. Također se dogodilo da je lap u torbi pao na pod (na čošak) s visine stola i držač panela (pant) u tom kutu je pukao ko led jer je šuplji.
Drugi model koji smo uzeli (4 komada) je R61 UV1DMCD sa klasičnim 1400x1050 ekranom i Intel grafikom, pisao sam o njemu ovdje, s njima do sada nije bilo nekih problema. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:42. |