![]() |
Ultimate low power fancy silent HTPC konfa
Sve si nekak razmišljam da bi išao slagat nešto takvo kad se malo popuni ponuda 780G ploča. Namjena bi bila HTPC, office/internet te povremeno igranje starijih igara.
Prijedlog komponenti: 1. Case/PSU: Antec NSK3480 380W mATX ~ 560kn Čini mi se kao fancy kućište malog formata sa relativno kvalitetnim napajanjem ;). 2. MBO (AMD 780G sa DVI+HDMI): GIGABYTE GA-MA78GM-S2H AM2+ ili ASUS M3A78-EMH HDMI AM2+ Procjena ~600-650kn s obzirom na cijene na newegg-u. 3. CPU (AMD 45W): Sempron LE-1100 kao najjeftinija varijanta ~ 220kn Sempron X2 2100+ (ako se ikad pojavi na našem tržištu) kao najskuplja varijanta. 4. CPU HLADNJAK: AC Alpine 64 ~ 80kn 5. MEM: 2Gb najjeftinije kompatibilne 667/800Mhz ~ max 250kn 6. HDD: 160.0 GB SAMSUNG SpinPoint, SATA, 8MB cache ~ 330kn 7. OPTIKA: DVD prža neka ~ 200-250kn max 8. Floppy crni ~50kn UKUPNO: ~2300kn Ovo bi bilo u slučaju kad bi se sve kupovalo novo. S obzirom da imam memoriju i disk, tršak bi bio manji za nekih 500-550kn. Komentari? |
što se kućišta tiče sasvim ok to netreba mjenjat
isto ko i ploča mada u ovom slučaju rađe gigabyte što se proca tiče uzmi nešt jače pa si barem onda miran bilo kakav X2 proc,možda uleti ti nešt polovno 3600+X2 ili tak nešt u tom stilu pa možda nećeš ni trebat AC alpine memorija najjeftinije najbolje:) ako ti je dost 160gb onda dobro ali ako hoćeš hladan i brz disk za HTPC koji ti je bez ventilatora(naravno da HTPC konfa bude što tiša) oko 33°C mislim da je bolje uzet speedyija:) optika uzmi LG neku noviju verziju što tiše to bolje,dao je igorba već neke preporuke pa malo prelistaj floppy ti ne treba sve to ide preko usb-a barem što se tiče XP vista,jedino za linux ako i treba mada bi ja rađe na to stavio XP SP2 i mir |
XP SP2 je namjera, Floppy ... čisto iz navike za potrebe flesha BIOSa ili za F6 kod instalacije Windowsa, ne vjerujem da će ikad imati drugu svrhu ;).
Pogledam za disk i optiku ;). 3600 X2 je EOL već neko vrijeme, ostaju kao alternative BE X2 ili 4000 X2 + ... eh , da bar ima onog X2 Semprona ;). |
Citiraj:
3600X2 sam mislio kao polovnog ako ti uleti,a ako nećeš polovni uzmi si BE X2:) |
ovaki bi izgledao moj HTPC (bio bi moj da ATI sredi UVD na linuxu dotad nista)
http://www.imagesforme.com/out.php/t...Screenshot.png i josh kad drzavi otmem porez :D nekih 3870 KN. (nadam se da ce bestyja imati ovo kucite po znacajno nizoj cijeni :P ) windozi :nono: |
Antec Fusion je zvjer za oko + napajanje je navodno Seasonic ... al opet, ~1200kn ...
Ati i Linux, UVD podrška ... još dugo od toga ništa, bojim se ;). |
Citiraj:
EDIT: taj antec mi je prvi izbor zbog 2x120 venta (prava rijetkost kod mATX HTPC kucista) Citiraj:
stvarno steta. zamisli 780G i MythTV aaaaaaaa. nevezano uz temu: imam osjecaj da bi pak CrossX mogao uskoro na linux. :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:45. |