PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Age of Conan: Hyborian Adventures (MMO) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=100533)

TheProfiler 06.03.2008. 09:18

Age of Conan: Hyborian Adventures (MMO)

Evo, igra je slobodna za preorder u Algoritmu , običan i CE, ako ikoga zanima (samo uz preorder dolaze i bonus mountovi, mamut ili war rhino).
Pratim ovu igru već mjesecima i sve mi se čini da bi mogao bit najopakiji MMO dosada, nek progugla ko želi.
Grafika stani-pani a i silne stvari koje su implementirali mogle bi malo pomaknut granicu dosadašnjih MMO-a. Uglavnom, ja se prednaručio...:D
Dosad sam od online igara igrao samo Guild Wars (fantastična igra) pa nisam baš turbo iskusan, ali ovo se čini kao pun pogodak.
Release je 20.05. ako bog da (već su 3 puta odgađali:goood:)
Evo neki linkovi:
Official forums:
http://forums.ageofconan.com/index.php
AoC Wiki:
http://www.wikiaoc.com/Main_Page
Official site:
http://www.ageofconan.com/
Comunity site:
http://community.ageofconan.com/wsp/...&template=main

Ja se prijavio i za betu (koja zasad čujem teži oko 16 GB lol)....

mikey_rs 06.03.2008. 11:44

Mora se priznat da super izgleda i ak bude sve kak obečavaju - definitivan mega-hit. Stvarnost zna biti kurva al imamo se čemu nadati.

xPsycho 06.03.2008. 14:01

a kakav ce biti princip placanja plati i igraj ili kao wow

TheProfiler 06.03.2008. 14:25

Bit će monthly fee (ili gamecards), nisu još objavili ali čini se da će bit 15$ mjesečno, što je standard za sve MMO-e danas.

xGAME 06.03.2008. 14:30

šteta da nije free play ali 15$ za tu igru se ispalti platiti... barem mislim

xPsycho 06.03.2008. 15:05

ah...mislim da cu se i dalje drzati nekog free mmo-a

usput igra ko ovdje archlord

TheProfiler 06.03.2008. 16:42

Pa i ja sam dosad prašio GW koji je besplatan, ali većina (dobrih) MMO-a nije....monthly fee je standard za to, ništa čudno. Ako Conan bude barem upola dobar kao što obećava ja ću drage volje iskeširat tih 100-tinjak kuna mjesečno (kod nas će vjerojatno toliko doć timecard, kao i za WoW).

xPsycho 06.03.2008. 18:57

ma nema te igre za koju bi ja davao 100kn mjesecno nisam bas takav gamer :D

vedro91 06.03.2008. 21:29

vjeruj bi... dosta nas je to govorilo,ali jednom kada uhvatis nesta MMO, nemos stat

TheProfiler 07.03.2008. 09:32

Citiraj:

Autor vedro91 (Post 969005)
vjeruj bi... dosta nas je to govorilo,ali jednom kada uhvatis nesta MMO, nemos stat

/agree
Evo i najnoviji od mnogih trailera, ovaj na Jubito-u..
http://www.youtube.com/watch?v=d7nzygv4iNI

xPsycho 07.03.2008. 14:03

Citiraj:

Autor vedro91 (Post 969005)

a cuj da da imam vremena i volje igrati takav MMO bila bi druga prica zato i igram free mmo jer se neam previse vremena za to ....ali 100kn mjesecno dati da onda igram 2 put na tjedan ma da....a i mislim da 100kn mjesecno se da i bolje uloziti

xGAME 07.03.2008. 20:43

Citiraj:

Autor xPsycho (Post 969555)
a cuj da da imam vremena i volje igrati takav MMO bila bi druga prica zato i igram free mmo jer se neam previse vremena za to ....ali 100kn mjesecno dati da onda igram 2 put na tjedan ma da....a i mislim da 100kn mjesecno se da i bolje uloziti

...samo na COD4, pijanstvo i cigarete misliš:D...

xPsycho 08.03.2008. 19:54

Citiraj:

Autor xGAME (Post 969947)
...samo na COD4, pijanstvo i cigarete misliš:D...

pogrijesio si malo ....vise ni ne igram cod :D dosadilo mi (mozda za kojih 1-2 mjesec opet zaigram) ali zato pijanstvo i cigarete dalje ostaju :D

xGAME 08.03.2008. 21:07

Citiraj:

Autor xPsycho (Post 970758)
pogrijesio si malo ....vise ni ne igram cod :D dosadilo mi (mozda za kojih 1-2 mjesec opet zaigram) ali zato pijanstvo i cigarete dalje ostaju :D

he he, onda sorry, ali donekle sam bil u pravu

Pajser 09.03.2008. 22:15

Citiraj:

Autor xPsycho (Post 968663)
ah...mislim da cu se i dalje drzati nekog free mmo-a

usput igra ko ovdje archlord

Igram ja AL povremeno.
Isto sam stava da je bezpeotrebno plaćat mjesečnu pretplatu za igranje kolko god da AoC izgleda dobro.
GW sam prestao davno igrati, ali i dalje mislim da je najbolji, jer pruža igračima mogućnost izbora između grindanja ili odmah u pvp.

MasaKrisT 10.03.2008. 11:30

uf nabrijavajuce...tko zna:)postoji vjerojatnost da ga uzmem:)vidjet cemo oce bit sta od faksa ,pa onda.

Makie 11.03.2008. 22:05

naravno igra se:goood:

Punio4 12.03.2008. 10:05

Eh da su ti timecardovi ko bonovi za mobitele, pa da je tih 30 dana zapravo 30 x 12h x 60 min igre... Ma da je i 8h.
Ovako je to čista pljačka, i to svi znaju :P Da nije, ne bi mmo danas bio najprofitabilniji žanr.

TheProfiler 12.03.2008. 10:21

Ne kužim. Doduše, nikad nisam koristio timecardove, igrao sam dosad samo GW koji je free.
Ali koliko sam skužio, uzmeš timecard od 30 dana i možeš igrat 30 dana bez prestanka ako želiš...ne šljaka li to tako nekako?

Paske 17.03.2008. 00:11

Napisal, pa izbrisal, posprdno ismijavanje komentara ala - nedam 100 Kn.

Jako mi je žao kaj ste mladi i nemate 100 Kn, ali ovo nije ta tema.
Da - sa 30 days bonom možeš igrati 24/7, isto tako ako igraš 0 min - 30 dana teće. Dobro došli u svijet komercijalnih MMO-a. Ukoliko niste u mogučnosti plaćati pretplatu - produžite dalje ...

Anyway - AoC čini se napreduje solidno. Izlazi 20.5. Algoritam prima predbilježbe, a BETA testeri javljaju kako je zadnji patch donio velike novosti i ispravio velik broj bugova.

U svakom slučaju pretendent na tron igre 2008. Nadam se da neće shebati dobru igru kao majstori iz Vanguarda.

Osobno sam se preporučio za jednu kopiju u Algoritmu. cca 2 tjedna prije izlaska će biti open beta test. Tako da ćemo imati mali prozor vremena za testiranje igre prije konačne kupnje ;)

TheProfiler 17.03.2008. 11:34

Apsolutno se slažem, i ja se predbilježio odmah prvi dan. Dobije se naravno prvih 30 dana "besplatne" igre, to je i više nego dovoljno da vidim da li igra ima potencijala. Ako ima, nije mi nikakav bed pljunut 100tinjak kn mjesečno da bih se guštao u njoj. Onome kome je puno, neka igra nešto drugo. Sve je stvar izbora.
I da, bit će open beta krajem četvrtog/početkom petog mjeseca, ali šanse da upadneš u nju su nikakve. Već su izračunali na official forumima da su šanse (broj beta mjesta/broj prijavljenih) cca 1:200 ili tako nešto...

hlebinac 17.03.2008. 23:38

Prije par mjeseci sam na njihovom forumu procitao da je igranje do lvl-a 20 besplatno, te kad dodjes sa prvim likom do 20 da tek onda pocinje placanje pretplate.

xPsycho 18.03.2008. 02:08

Citiraj:

Autor Paske (Post 977084)

Napisal, pa izbrisal, posprdno ismijavanje komentara ala - nedam 100 Kn.

Jako mi je žao kaj ste mladi i nemate 100 Kn, ali ovo nije ta tema.
Da - sa 30 days bonom možeš igrati 24/7, isto tako ako igraš 0 min - 30 dana teće. Dobro došli u svijet komercijalnih MMO-a. Ukoliko niste u mogučnosti plaćati pretplatu - produžite dalje ...

;)

malo si me krivo shvatio.. nisam rekao da nemam 100kn :D nego sam rekao da necu davati 100kn i onda igrati 3-4 put na mjesec...da mogu igrati svaki dan drage volje bih platio to jer ova igra mi izgleda pre hebeno ...nhf :beer:

ali dosta offtopica :D

Paske 18.03.2008. 08:18

Citiraj:

Autor hlebinac (Post 977843)
Prije par mjeseci sam na njihovom forumu procitao da je igranje do lvl-a 20 besplatno, te kad dodjes sa prvim likom do 20 da tek onda pocinje placanje pretplate.

Ne.

Plan je da do lvl 10 igraš single player. Nakon lvl 10 kreće prava MMO avantura. To je napravljeno da se izbjegne kaos u starting area kod game launcha.

Bilo tko da je bio na lansiranju nekog MMO zna koji je to kaos prvih par tjedana i lvl-a :Machineg:

TheProfiler 18.03.2008. 08:28

Citiraj:

Autor hlebinac (Post 977843)

Ne, nego do prvih 20 levela prolaziš solo na početnom Tortage island, a tek onda krećeš u pravi svijet. Početna ideja je bila da prvih 20 levela budu single player, to su sada izmijenili tako da možeš odsolirat ali i na određenim mjestima skompat se s drugim igračima.
Btw, igra je napravljena tako da možeš do 80-tog levela odsolirat ali će bit puno teže nego u kompi s drugima.
Na kraju krajeva, koja je poanta igranja MMO-a ako želiš sve sam igrat?

Amepshi 27.03.2008. 19:07

Baš gledam na stranicama Algoritma, CE izgleda skupo i dobro. Pokušao sam igrati WOW, ali previše vremena je od mene zahtjevao.

No, ono što mene zanima je - što je s casual gamerima? Tu i tamo mi se dogodi da navečer nađem jedno sat vremena nešto odigrati, ali to je to. Znam da u WOWu s tako malo uloženog vremena u igru nisi mogao u glavne raidove. Što je s Conanom?

Eto, susjed je igrao Eve svaki dan barem po 5 sati doma, ulovili ga na poslu nekoliko puta i dobio otkaz. A kužim ga jer sam kao mali igrao Elite i znam što znači da te atmosfera ponese. Nebrojeno mojih frendova su totalno opsjednuti WOWom, svaki dan provedu barem 4 sata u igri jer moraju... Ustvari, ne poznajem niti jednog "uspješnog" MMO igrača, a da nije kao heroinski ovisnik.

Dakle, jel tko od vas zna - hoće li u Conanu uopće moguće biti povremeni igrač, a da uživaš u igri ili ćeš jednostavno kao u WOWu zbog toga propustiti najbolji dio igre?

TheProfiler 28.03.2008. 08:33

Nisam siguran, konstantno partim official forume i zasad se još ne zna da li će biti "rest xp", znači i kad si afk cijeli dan uđeš u rest mod i skupljaš xp za to, samo puno manje. To bi kao trebalo smanjiti jaz između casual i hardcore gamera.
Osobno, nije me briga jer ja prašim barem 5 sati dnevno, vikendom i više i hardcore sam igrač.
Naravno da će oni koji igraju više uvijek biti u prednosti spram onih koji igraju manje, i to je onako kako i treba biti.

mikey_rs 28.03.2008. 16:29

Ma i meni je malo preknap s vremenom i ne bi se usudil sad uzimat igru kad znam da budem igral svega 10-tak sati mjesečno. Jednostavno ne stignem od obaveza i posla.
A igra tak dobro izgleda i tolko nudi...

JVC HX-Z10 12.04.2008. 20:21

decki evo beta!
ima na gamespotu mogucnost da se prijavite za pvp betu sljedeci weekend, daju 15000 pass keyeva pa ajde trk registracija na gamespoti prijava za betu :)

TheProfiler 13.04.2008. 10:48

Citiraj:

Autor JVC HX-Z10 (Post 999855)
decki evo beta!
ima na gamespotu mogucnost da se prijavite za pvp betu sljedeci weekend, daju 15000 pass keyeva pa ajde trk registracija na gamespoti prijava za betu :)

Već obavljeno. Ovo je treća beta za koju se prijavljujem za AoC, možd mi se posreći ovaj put iako ne volim baš PVP u MMOima.
Živi bili pa vidli. Znat ćemo u srijedu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:41.