![]() |
Nova Gigabyte X38 DS5 i problem s zvukom.
Maticna je nova Gigabyte X38 DS5.
Imam 5.1 sistem od Logitech-a, ima na maticnoj iza onih 3 konektora, crni, zeleni i naradzasti, ja sam u sva tri ustekal svoje zvucnike (bass i centralni + lijevi i desni + straznji lijevi i straznji desni). U programu Realtek HD Audio Manager sam postavil sve kak treba, dok kliknem na straznji desni cujem testni zvuk od straznjeg desnog i tak za sve radi. Ali dok pustim npr: muziku u media player-u ili bilo gdje v Windowsima zvuk se ne cuje. kak da to rijesim? Please HELP :fala: ____ Ako treba cijela konfiguracija: MDB Gigabyte X38 DS5,S775,DDR2,SATA,FW,GLAN CPU INTEL CORE 2 QUAD Q6600 RAM DDR 2 1GB 800MHZ KINGMAX x2 VGA ASUS EHA3870/HDTI/512MB DWD/RW PIONEER DUAL LAYER HDD WD 3200AAJS KUČIŠTE MODE COM MIDI TOWER C-707 LCD 400 W,CRNO NAPAJANJE CHIEFTEC 450W,ATX 2.0, 2X12V ACTIVE PFC |
rjeseno, Hvala.
|
Molim :D
|
jel se smije znati u čemu je bio problem?
|
Ma 99% onaj Hd audio driver za HDMI izlaz na 3870 karticama.
|
100% je bio taj problem, audio driver od vga kartice je blokirao pravi audio izlaz! ... moze se rijesiti na 2 nacina: 1. disable taj audio driver od kartice, 2. instalirati potrebni driver :)
|
ZNači to može biti prob? I samo se ode u postavke grafe i disebla to?
|
ako postoji u catalyst panelu opcija da se to iskljuci onda ok...
a taj device prepozna kao komponentu sto i jeste u sustini! odi na Device Menager i vidjeces da stoji upitnik kraj tog, uradi disable i dobijas zvuk 2999% :) |
Ili mozete samo u control panelu pod sounds u padajucoj listi vratiti svoju staru karticu. A kad hocete nesto gledati putem HDMI-ja onda se stavi na tu "zvucnu"
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:30. |