![]() |
Neće bootat u windowse
Imam veeeeliki problem. Komp mi se neće bootat u winse, niti u XP, niti u Vistu. Dođe do onog loading system screena(onih crtica) i tamo stane, odnosno par sekundi loada onda mi zabliješte ledice na tastaturi i loading blokira. U safe mod mi normalno ulazi i svi podatci na hardu su u redu dakle nije disk otišao. Konfa je pod moj komp.
Jel zna netko što bi to moglo bit? |
Obrisi sve sto mozes u safe modu i onda probaj. Ili pokusaj s onim stupidnim system restoreom...ovo je softverski problem, bajdvej.
|
Ma i ja mislim da je software, ali pošto mi je isti problem na obje verzije winsa odjednom nastao možda postoji nešto kod bootanja što je zajedničko svim windowsima, pa me sad zahebava, jer sumnjam da bi 2 različita uzroka napravila isti problem u isto vrijeme, pa me zanima ima li netko kakvu ideju???
Jel može bit BIOS ili možda neki virus?? |
Ne, neki startup program ti se pokolje s necime ili si ga obrisao i sad ti nece dici sistem. Kod takvih situacija zna pomoci System Restore u safe modu, vrati sistem jedno 2-3 dana unatraske, ili na dan kad ti je radilo okej i izmoli 2 zdravomarije i popij pol litre rakije dok on to sve izdrlja i ponovo ti resetira i upali komp ;) Ako ne pomaze sys restore, vrijeme je za Format C: i jos pola litre rakije.
|
Onda odmah pijem litru domaće jel mi SR nije bio uključen. Probat ću prije obrisat sve nedavne programe i drivere, možda ga to trgne. Ako ne upali Format C: i hangover mi ne gine.
|
Uđi u safe mod, deinstaliraj sve drivere i probaj ući natrag u normal mod. Ako ne ide, napravi repair Windowsa da zamjeni/kopira original datoteke. Ako ni to ne pomogne, *ebi ga, nemaš sreće...
|
Repair Windowsa svakako probati prije nego sto se otpise instalacija :) Ja sam svoje 3-4 puta vracao iz mrtvih nakon silnih promjena hardvera :D
|
Repair mi neće napravit jer mi kaže da nemam istu verziju winsa ko na CD-u iako je taj CD korišten kod prve instalacije.
|
Pola litre brlje na stol i format c:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:25. |