![]() |
Cestitke GTu
evo ovim putem cestitam GTu na pobjedi na natjecaju i odlicno odradjenom poslu.
te naravno svima ostalima koji su se potrudili i nesto sklepali evo :beer: za sve :) |
Pridružujem se čestitkama. :clap: :beer:
GT - sad moraš razmišljat o kupovini novog proca. :D |
već san ćestita ali stvarno je dobro i zaslužija si:beer: :beer:
|
Evo, i ovdje jos jednom HVALA!
|
cestitam GT na pobjedi:beer:
svaka cast na ulozenom trudu |
Ma svi su modovi bili dobri, ali GT, brale, tvoj je strava dobar.
|
Bravo, bravo...:beer:
|
Čestitam na pobijedi i uloženom trudu.
Svaka čast :beer: :beer: |
Citiraj:
|
ne znam tko je imao sanse uz onakav rad... :beer: : goood : work
|
mene samo zanima dali ti hardovi rade?
|
Citiraj:
Samo sto trenutno nisu u funkciji jer su u kompu jos dva diska veceg kapaciteta, koji takodjer cekaju malo vremena za facelifting... ;) btw, pomalo cudan odabir mjesta, teme, a i samog pitanja za prvi post... jesmo li se vec sreli negdje na forumu? mozda pod drugim nickom? |
Citiraj:
|
Ako je tako, ja mu prvi zelim srdacnu dobrodoslicu!
I sto vise postova i zanimljivih rasprava... :) |
mozda smo se sreli na nekom lanu ali nevjerujem.
pitanje j postavljeni zato sto sam ja cuo da su hardovi sklapani u vakumu, pa kad ih jednom otvoris vise nevaljaju. sto ce rec da bi takav mod znacio kao i kao kompijuter debljine 0,5cm nakon sta sa bagerom predjes preko njega:D |
Hardovi se rade u vakuumu (valjda?) baš zbog sitnih čestica prašine, koje unište disk bez beda.
Ali disk ima pristup zraku i u njemu ima zraka, samo šta taj zrak prođe puuno filtera (oni labirintići na poklopcu diska, na nekima sam vidio i ispod elektronike) prije nego šta uđe u unutrašnjost diska pa je to onda ok.:beer: |
Dal znate kaj je vakuum? Prostor iz kojeg je "isisan" zrak. A buduci da diskovi imaju, kako Renesis kaze, "pristup" zraku, odgovor je da nisu "vakumizirani". :)
Svaki disk ti negdje ima naljepncu/filter bas zbog toga da disk moze disati. Isto tako se u njemu nalazi vrecica sa silika gelom koji upija mogucu vlagu. |
da znam sta je vakum ali nisam znao da ima "pristup" zraku
i nisam se nikad upustao u rastavljanje hdd-a |
GT i mislio sam da nisi modao hardove koje inače koristiš u kompu, nego nešto starije, al svejedno čestitke jer je zbilja ispalo efektno.:beer:
|
nema vakuuma, vec je u hardu visi tlak nego izvan njega. zato bilokakve cestice ne ulaze u njega. to smo utvrdili prije negdje godinu i pol, ako ne i vise :D
na ovom istom dijelu foruma :cool: |
Moglo bi pomoc
KAd oces otvarat disk najbolje je otic u wc pustit vrucu vodu u kadu i dobro zatvorit vrata(stavit deku ili nesto slicno na pod kraj vrata tako da prasina ne ulazi) nakon nekog vrimena (1-2 min) uc i zatvorit vodu,sacekat jos desetak min da vlaga povuce cestice prasine na pod (jer je voda teza od zraka) i tek onda rastavit HDD (u WC naravno:rolleyes: )HDD
|
nema šanse ni na bilo koji naćin:beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:49. |