![]() |
Najbolji player za HD filmove?
Već dugo nisam gledao filmove na kompu, al sada sam opet počeo, štoviše frend mi nabavio neke filmove u HD-u (720i)...dosad sam koristio GOM player (kojeg nisam updateao već dosta dugo).
Međutim, film kad pokrenem blago mi trzucka, u što sam siguran da ne bi smio s obzirom na moju konfu. Pa me zanima budući da više ne pratim scenu, koji je trenutno najbolji player za vrtit HD i DVD filmiće....Power DVD već imam, zanima me nešto tipa GOM ili BSPlayer. Ima neki novii ili bolji? Thnx. |
MPC+k-lite codec
|
Kejlajt već imam (par mejseci star al bah) a MPC ću proguglat...to je skraćenica za što?
|
Power DVD 7.3 je isto odlican.
|
Citiraj:
Citiraj:
je za full HD one od 22-26gb pa na dalje,ali za 720p ripove ili 1080p je najbolji MPC |
Da, skužio sam da je to taj čim sam napisao post, ali ne da mi editirat hehe...
K, thnx. |
Citiraj:
|
GOM player mi je po svemu bolji od MPC-a, no i meni trzucka ponekad 720p materijal.
GOM je meni savršen player, no hebe me to trzanje koje na mogu otkloniti, ne kužim u čemu je problem. |
Evo, jučer stavio najnoviji K-Lite pack i pokrenuo u MPC-u, radi ko beba i ne trza (oko 35% iskorištenje procesora naspram dosadašnjeg cca.70-80% + trzanje).
Jedino ću sad u GOMu još probat pokrenut, ako su codeci sredili stvar onda bi i GOM trebao moć bez beda vrtit taj 720p. |
Isključi u GOM playeru da koristi vlastite codece za H.263 ili H.264 video i onda nebi trebalo trzat.
|
1 privitaka
Aj da ne otvaram novu temu, jel zna netko sto sa ovim fajlovima?
mplayer classic playa samo zvuk, a power dvd 7.3 nist, samo uspori do bola kad pokrenem bilo koji od tih fajlova... |
kad isključim H263, H264, onda mi se čini da je lošija slika...?
|
i meni je trzalo pomalo na vlc playeru, probao sam i sa najnovijim driverima za grafu (koja bi kao trebala imati hardwaresko dekodiranje HD materijala) i opet trza. Na filmovima se to i ne primjeti ili uopće ili jako malo, ali crtići mi štekaju.
(najjače mi je bilo izraženo kod Monsters Inc.) MPC i riješen problem, kažete? Oke |
meni slika malo trza na BBC planet earth 720p i jos neke HDTV stvari, kad se gleda na vecem ekranu se primjeti, ono slika ne "tece" glatko, vec lagano zapinje, koristim Bsplayer + K-lite
jel nesta ne valja sa driverima ili da minjam player? |
Citiraj:
|
Da, definitivno KMPlayer.
Vjerovali ili ne evo vrtim sa njim neku matrosku 720p rip na lapu PIII-1,2GHz, 386MB i 32MB integruši. Full HD nisam probao niti neću :D Naravno, u opcijama player-a moram prebacit na brzinu 1GHz. |
Citiraj:
|
Onda ti je do monitora, ja imam crt iz siga koji je malo bolja zvjerčica i razlika je vidljiva u vidu mekše slike, crna je manje crna ( crna iznad i ispod slike/filma ), kontrast tj. oština mi je nekako bez jasnih granica u cjeloj paleti boja recimo.
Bar ja tako vidim... |
Evo odgovor sa jednog mog posta.
Kod mene radi i 720p i 1080p. Sve super.. Koristim K-lite Mega codec pack. Samo default install. Poslije toga instaliram CoreAVC za HD video. onda u ffdshow namjestim. h.264/avca disabled. Da CoreAVC otvara HD video. Onda otvorim HD video i otvorim opcije od CoreAVC codec-a. I ugasim deblocking. Stavim na Skip always. I to je to. Naravno koristim Media Player Classic Cpu mi je Athlon 64 3000+ 1.8 GHz 1 GB Memorije Ati Radeon x1600XT 256 MB. Zauzece procesora kad je pokrenut HD video je 45-60%. I sve to radi na dual display (video na LCD tv) uz Surfanje i utorrent. |
MPC 6.4.9.1
Citiraj:
+ AC3 filter + ffdshow za sve ostalo |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:51. |