![]() |
APC ups na Visti - nema drajvera - problem!
Ovako, kupio sam UPS od APC.a model BE550-GR, a budući da imam instaliranu Vistu x64, zanima me gdje bi mogao pronaći neke alternativne drajvere?
Vista je pronašla drajvere i instalirala neki control management, ali vjerujem da je onaj originalan puno bolji. Što sad? |
Zar nitko?
|
E ljudi, stvarno mi je hitno, bilo kakva vrsta inputa je dobro došla!
|
Ako se ne varam ponuđeni driveri bi ti trebali biti ili APC ili samo generic UPS?
neznam koje alternativne drivere tražiš? |
Neki upravljčaki program s kojim mogu mjenjati postavke UPS-a...!
Vista je pronašla neke drajvere na kojima piše HID UPS A proizvođač je kao APC... |
Citiraj:
i to mi isto radi automatski i u Visti32 koju tek naknadno instaliram! (ali program radi i u njoj pa mogu i od tamo to mijenjati ako bas zelim) poanta je da UPS sam pamti unesene postavke neovisno o OS-u, tj. ne moras ti nista iz Viste njemu vise podesavati. tako da ako zaista imas neke potrebe za mrdanjem po settinzima, a nemas 64bit drivere, obavi sve iz XP-a, ili viste32 (bilo na svom ili tudjem kompu) :) p.s. moj je trust 1300VA, koristim WinPower aplikaciju i za XP32 i za Vistu32, nikakve dodatne drivere download http://www.ups-software-download.com/winpower.htm |
A daj mi reci kako da testiram taj ups... da iskljucim osigurac na razvodnoj sklopci za taj dio kuce, pa da simuliram nestanak struje?
|
isključiš UPS sa napajanja iliti utičnice :stoopid:
|
Upravo sam to napravio... ups ide tri puta beep beep beeep, monitor mi odmah otidje u stand by, a komp mi sam od sebe otiđe u hibernacijski mod. kad ga ponovno ukljucim sve se loada kako je bilo i prije.
E sad, kako da naštelam da mi komp actually radi tih 5-10 minuta... U win. je poštelano da sve radi minimalno 5 minuta, iako to u ovom slucaju baš i nije tako... HM HM HM? |
jesi skinuo onaj program sto sam ti dao link.
tamo je to krajnje jednostavno za podesiti... (a imas i 'live' prikaz stanja cijelog UPS-a: naponi na ulaz i izlazu, potrosnja, temperature....) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:43. |