PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ZTE ZXDSL 931VII (t-com) (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252833)

tascam 15.02.2018. 09:21

Citiraj:

Autor Prestigio (Post 3163176)
Pozdrav, imam ZTE v4 ali mi je wifi signal poprilično slab na mjestu gdje koristim android tv. Kanal je 11, wifi analyzer na mobitelu kaže oko -75dBm. Brzina koju imam i plaćam (Tcom) je 30mbps, attainable rate je 47mbps. Koliko jači signal bi dobio ako kupim TP-Link TL-WA901ND (može i neki drugi ako ima bolji u tom okvirnom budžetu) Kako onda treba konfigurirati uređaje? Jel ovo ispravan postupak?
https://www.tp-link.com/en/faq-492.html
Mora li to SZK odraditi ako ih zatražim ili mogu odbiti moj zahtjev? Kakav je postupak preko mojtelekom portala? Oprostite ako su pitanja blesava ili već negdje odgovorena...nisam nigdje pronašao neki step by step tutorial

Možeš prebaciti u bridge mode i preko Moj Telekom portala.

Prestigio 15.02.2018. 10:59

Hvala svima na uputama...znači dovoljan je TL-WA901ND? Valjda ću stić danas otić po njega, jel trebam još neke kablove? Tp link i ZTE se međusobno spajaju bežično ili? Pronašao sam postavke u kojima se prebaci u bridge mode na moj telekom, vidljiva mi je @htnet-dsl adresa ali ne znam koja je lozinka tak da moram nazvat szk.

EDIT: Vidim da postoji i malo jeftiniji model TL-WA801ND. Razlika je samo u 450 vs 300Mbps? Čak bi taj jeftiniji uzeo ako je jačina signala ista.

tascam 15.02.2018. 11:43

Imam ti Tp Link TL-WR1043ND V4.0 ,nov samo isproban.

Javi se na pm ako si zainteresiran.

skalar 15.02.2018. 13:28

Citiraj:

Autor Prestigio (Post 3163266)
Hvala svima na uputama...znači dovoljan je TL-WA901ND? Valjda ću stić danas otić po njega, jel trebam još neke kablove? Tp link i ZTE se međusobno spajaju bežično ili? Pronašao sam postavke u kojima se prebaci u bridge mode na moj telekom, vidljiva mi je @htnet-dsl adresa ali ne znam koja je lozinka tak da moram nazvat szk.

EDIT: Vidim da postoji i malo jeftiniji model TL-WA801ND. Razlika je samo u 450 vs 300Mbps? Čak bi taj jeftiniji uzeo ako je jačina signala ista.



450 , 300Mbps to su ti teoretske brzine,stvarne su ti negdje upola, znaći što više to bolje,mrežni kabel bi trebao dobiti sa tp-linkom u pakiranju koji ti treba,
u "lan port" zte-a s jedne strane i sa druge u tp-linka u "wan port". po mom iskustvu je bolje preko szk prebacivati u bridje čak kad malo sabereš i kraće traje :)

Prestigio 15.02.2018. 14:06

Aha, kužim...a kolko jači signal mogu očekivat? Npr. sad ne mogu ni youtube otvorit na tv-u u toj sobi dok na mobu još nešto i ide. Koristio sam neki jeftin kineski wifi range extender ali je crko sad nakon 3 godine. Služio je svrsi ali bilo je i random odspajanja, pada brzine itd. Kolko sam skužio ovo je najbolja opcija. Niš uzet ću danas TL-WA901ND pa ako ću trebat pomoć javim se. Hvala

Nikky 15.02.2018. 14:22

@Prestigio
Ako ti ne bude skupo, uzmi ovaj TL-WR1043ND od kolege jer je bitno bolji uređaj od TL-WA801ND ili TL-WA901ND,
tada možeš raditi kombinaciju da na ZTE Internet konekciju prebaciš u Bridge a na TL-WR1043ND prebaciš cijeli Internet promet.

Ako pak ideš na 801/901 onda ZTE ostavi u Router modu a na ovom dodatnom složi AP,
preporuka spojiti Lan kabelom na ZTE, ako je duži odmakni jedan od drugog ...
Ako zapneš pitaj.

Alister 15.02.2018. 14:55

Citiraj:

Autor skalar (Post 3163208)
nazoveš 08009000 tražiš da ti zte-a prebace u bridge mod, u tp linku označiš način konekcije pppoe ,upišeš korisničko ime@htnet-dsl i lozinku(ako neznaš pitaš korisničku službu-moraju ti reći) i onda spremiš i eventualno restartaš ruter zatim opet uđeš u router složiš bežičnu vezu (postaviš ime mreže i šifru za mrežu) spremiš eventualno rebotaš,SZK ti bridge mod mora napraviti ,tvoj router je pak tvoja briga,odnosno moraš sam konfigurirati,eventualni max tv i telefon ti i dalje idu preko zte-a, internet preko tp-linka u ovom slučaju.

čemu prebacivanje u bridge mode, osim ako ti ne treba port forwarding pa da ne slažeš na dva mjesta?
Ostavite T-com u router modu i samo LAN kabel iz njega u WAN na drugom routeru, podesi se statička adresa WAN-a da je u subnetu od T-com routera i LAN subnet se izmisli neki proizvoljni, dodatno se samo još ugasi Wi-Fi na T-com routeru.

U slučaju kolege Prestigio, on treba samo konfigurirati Wi-Fi na novom routeru i ugasiti na T-com routeru, čemu ostale kemije, ako mu treba samo jači signal

Prestigio 15.02.2018. 15:06

Dečki hvala, bez ljutnje al ne volim kupovat rabljeno. Bitno mi je samo da mogu spojit tv normalno na wifi..spoji se on i sad ali jedva...npr. fast.com neće ni pokrenut. Morat će biti jedan pored drugog udaljeni max 20cm..jel to problem? Jel mogu očekivat -60dBm sa ovim najjeftinijim 801?

EDIT: od ovog gore navedenog znam ih spojit kabelom i ugasit wifi na ZTE u postavkama hahah

Nikky 15.02.2018. 15:30

Nema tu ljutnje, tvoj problem, tvoji nofci :)
Ako će stati jedno kraj drugoga svakako spoji Lan kabelom, na ZTE ugasiš WiFi, definiraš ga na novom uređaju,
neka je ND verzija koja ima skidljive 5 dBi antene (po potrebi se stavi jače), ...
801/901 modeli znaju praviti probleme sa DHCP - om pa ovisno od slučaja do slučaja treba primjenjivati trikove.
Za konfig ako zapneš pitaj.

skrba 15.02.2018. 16:44

pozdrav svima
Danas sam dobio navedeni modem zte zxdsl 931vii i radi zasad sve ok,
ušao sam u opcije al nigdje ne vidim max attainable speed i ostale parametre linije?
molim pomoć gdje to vidjeti ?
firmware je v1.0.3 B CROATIA ako dobro gledam.
hvala

EDIT:bio sam se ulogirao kao user a kao admin sad sve vidim, silly me:)

kaiwan 27.02.2018. 11:02

aftermarket Wifi
 
Pozdrav.

Imam T-Com router iz naslova teme.
Pala mi je na pamet ideja da kupim posebni uređaj za router.
Osim interneta, imam i MaxTV i VOIP.
Moje želje su da preko tog routera kontroliram kućnu mrežu (lokalne IP adrese, FTP server, Windows share). Dakle, da mi preko ZTE ide samo MaxTV i VOIP.

Čitajući postove, ispravite me, treba sljedeće:
- (očito) kupiti router, ima li neka preporuka za razumnu cijenu? Možda oko 100 eur
- prebaciti ZTE u Bridge mod (ostaje mi MaxTV i VOIP) i ugasiti WiFi i DHCP
- na novom routeru podesiti WiFi i dodijeliti IP adrese, forwardirati portove za FTP server (jedan komp u mreži ga glumi)

Nikky 27.02.2018. 13:13

Sjedi 5 :)
Možda neki iz Asus game ovisno o novčićima i željama,
vidi Speedšrot temu gdje smo ih nedavno nabrajali.

Zeryx 29.03.2018. 20:24

pozdrav.



od danas imam navedeni ruter.



do danas sam imao speedport i sve je super radilo. (barem sam ja mislio)

e sad problem je u tome što mi je na speeport bio zakačen gigaset se555 preko wifia i na taj gigaset sam se spajao žično na pc.



ovaj novi zte ne mogu postaviti da sve radi.



zapinjem na ovim koracima:

allowed clients: staviti MAC adrese računala koja se trebaju spajat
Repeater(WDS) upisati (wlan) Mac adresu 2. routera (koji služi kao repeater)



ne mogu to pronaći u zteu
i trebam li još nešto postaviti?

Nikky 29.03.2018. 20:37

WDS link / funkcionalnost se izbacuje iz uređaja zbog sigurnosnih propusta (čitaj provaljen je).
Ako možeš spoji ZTE i SE555 odnosno komp preko Lan kabela,
ako ne nabavi drugi uređaj sa Universal Repeter funkcijom.

Zeryx 29.03.2018. 20:56

AAAAAAAAAAA
bojao sam se da je tako nešto moguće... :S :(

myroman 16.04.2018. 22:20

Od jucer nemam interneta (max 3 paket, ht).
Danas su razne HT sluzbe pokusavale remote rijesiti problem ali nista. Telefon i tv rade ali interneta nema.
Sad mi vele da ce poslati tehnicara sa novim ruterom.
Pokusao sam sa resetom (cackalica metoda) ali nista, bez uspjeha.
Kad se spojim zicom na ruter ucitavanje admin stranice rutera traje po 30 sekundi.
Jel moguce da je ruter fakat riknuo?

Nikky 16.04.2018. 22:31

Moguće, gledaj da ti ne uvale Speedšrot gofno, neka iskopa drugi ZTE.
U međuvremenu ako imaš spremljeno / zapisano podatke internet konekcije probaj sam provjeriti / postaviti u web konfigu.

myroman 16.04.2018. 22:38

Al oni su vec nekoliko puta provjeravali podatke konekcije i tvrde da je sve ok.
Dakle speedport ne uzimam nego zte.
Nemaju nista bolje od toga? 😁

Nikky 16.04.2018. 22:43

Kako se kaže, biraš manje zlo 😀

myroman 17.04.2018. 16:43

Alzo dakle...
Dosao tehnicar i nakon promjene nekoliko rutera, pa promjene porta na centrali, i dalje nista.
Tada zove neku "level pro" sluzbu (nivo 2 ili 3) te oni nesto prckaju po mojim user postavkama i stvar proradi.
Ostavio mi ZTE ruter ali verziji 4.0
Koja je razlika u odnosu na prethodni sa verzijom 3.0 (osim u izgledu admin interfacea)?

Nikky 17.04.2018. 19:42

V4 je bolji u dosta stvari, teže se hakira, WiFi mu bolje / ok radi sa androidima, mislim da smo nabrajali u temi ...

myroman 17.04.2018. 19:49

Ajd samo jos jedno pitanje da ne trazim. 😁
Jel podrzava i 5ghz wifi?

Nikky 17.04.2018. 19:51

Tražiš previše :D
Uostalom ako si ušao u web konfig kao administrator onda sve vidiš / znaš.

myroman 17.04.2018. 19:53

Pa vidim da podrzava bgn standard. Ne razumijem se previse u mreze, al to bi onda bilo n=5ghz? 🤔

Nikky 17.04.2018. 20:09

Ne nužno, imaš n u 2.4 i 5 Ghz, Googlaj ...
Na ovom imaš 802.11 b/g/n na 2.4 Ghz.
Bitnije ti je da to radi stabilno.

myroman 19.04.2018. 22:34

E sad...
Primjećujem da mi, kad unesem neku web adresu ili kliknem na bookmark, ili na link, protekne 10-ak sekundi prije nego počne stvarno učitavati stranicu.
Na ZTE ruteru v3.0 je sve radilo brzo.
Na ZTE v4.0 je to sve skupa sporije.
A speedtest očitava klasičnih 50 mbps.
U čemu bi bio problem?

Nikky 20.04.2018. 01:01

Probaj se igrati sa custom postavljanjem DNS - ova u routeru i/ili na klijentima, vidi Sticky.
Ako se radi o kompu žično spojenom ugasi mu TCP/IP v6 a v4 možeš probati auto ili fiksno postaviti.
Odradi navedeno pa javi rezultat.

myroman 20.04.2018. 08:10

Laptop je spojeni wifijem.
Jutros mob radi ok, ali laptop i dalje sporo ucitava.
Budem probao stickiy recept kad se vratim s posla.
Tnx.

D/G 20.04.2018. 10:16

WiFi....a ne LAN kabal ... nije ni čudno, još kad bi znali koji USB adapter (b,g,n) i koliko je udaljen od rutera...

myroman 20.04.2018. 10:47

Udaljenost je 4 m ciste zracne linije (u istoj sobi).
Ovo za adapter cu navecer pogledati (ak skuzim gdje i kako).
Usput, proucavam asus rt-ac58u. Jel to ok ruter ako se odlucim na ono kaj mi je i HT tehnicar savjetovao (zte u bridge mode...)? 😁


Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2019 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger