PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ZTE ZXDSL 931VII (t-com) (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252833)

The AC 03.08.2014. 15:22

network - wan - dsl wan connection - odaberes internet_adsl - dolje imas za odabrati "manual" pod stavkom connection trigger i onda će ti se dolje pojaviti gumbići connect i disconnect.

jady 03.08.2014. 15:52

kak bi trebao ovaj ZTE podesiti da mi internet dijeli na drugi router???imam jos ovaj zycell p660 a njega bi kao repeater slozio.kak onda s njim??

Prezime 03.08.2014. 18:30

Ako ti je ZTE uredno spojen na internet, onda na njemu nista ne diras. Spajas mreznim kabelom prvi/drugi LAN port ZTE-a sa WAN portom drugog routera.
Sad koji je to "zycell p660" router, pojma nemam, kao ni kakve su mu mogucnosti...

mamutarka 03.08.2014. 18:36

Mislio je na zyxel valjda, onaj stari 660

jady 03.08.2014. 22:51

tocno...mislio sam na zyxel.probao sam sa mreznim kablom s kojim je komp na katu spojen.
al signala od zyxela nema...sta u njemu podesavati da to radi??u ZTE sam bridge postavio

Prezime 03.08.2014. 23:13

Zasto si ZTE stavio u bridge? Ostavi ga u route modu kako je i bio, jer onda ce se sam automatski spojit na net, a ovako u bridge modu nije spojen, nego ocekuje da ga Zyxel spoji na net...

jady 04.08.2014. 09:34

obrnuto mi treba.....glavni ruter je ZTE a zyxel je dodatni.stavili mi VOIP pa mi zyxel otpojili,a njega bi koristio da si domet wlana povecam

Ag008 04.08.2014. 10:02

Pretpostavljam da ovog ZTE-a dijeli i Iskon. Nigdje nisam baš našao koliko se sviđa korisnicima ovaj ruter, je li đto bolji od SX-a 763 i ima li mogućnost postavljanja wi-fi repetitora?

Prezime 04.08.2014. 13:19

Citiraj:

Autor jady (Post 2640245)
obrnuto mi treba.....glavni ruter je ZTE a zyxel je dodatni.stavili mi VOIP pa mi zyxel otpojili,a njega bi koristio da si domet wlana povecam

Kao sto sam i pretpostavio, ZTE ne smijes stavit u bridge mod, jer ti onda nece radit VoIP. Ostavi ga kako je po defoltu, ili eventualno napravi "semi bridge" tj PPPoE PassThrough, pa tad konekciju za internet napravi na Zyxelu. Samo ne znam jel taj Zyxel ima potrebni WAN port u koji trebas ukljucit kabel koji je spojen na jedan LAN port ZTE-a, ili mu se moze prekonfigurirat jedan LAN port u WAN.

Druga mogucnost ti je da ZTE ostavis na originalnoj kofiguraciji i nabavis neki jeftini AP koji prebacis u "Universal repeater" nacin rada i tako s njim prosiris WiFi vezu

Nikky 04.08.2014. 14:25

ZTE xyz + Zyxel P-660xy
 
ZTE xyz + Zyxel P-660xy

Možda bi se moglo složiti WDS link sa ZTE ali to je "pitanje" ...
pametnije je a i izvodljivo je da Zyxel složiš kao AP, za to treba:
- ZTE ostavi "kako je" tj. default
- Zyxel - u promjeni IP u 192.168.1.2
- ugasi mu DHCP Server ili podesi da radi kao Relay sa 192.168.1.1
- treba postaviti Gateway=192.168.1.1 i Static Route "sve" tj. 0.0.0.0, Subnet=255.255.255.0, Gateway=192.168.1.1
- wireless dio konfiguriraš po želji
- spajaš Lan1 Zyxel - a na Lan1 ili Lan2 ZTE

mamutarka 04.08.2014. 14:41

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2640256)
Pretpostavljam da ovog ZTE-a dijeli i Iskon. Nigdje nisam baš našao koliko se sviđa korisnicima ovaj ruter, je li đto bolji od SX-a 763 i ima li mogućnost postavljanja wi-fi repetitora?


Ja imam oba doma, na tcomu. I ipak sx763 radi posao bolje, ocito ga nitko nemoze skinut s trona, bar iz mog iskustva :D

Guls 05.08.2014. 17:57

Imao sam doma Thomson tg780i kao bridge i Asus rt-66u kao glavni router. To je šljakalo jedno godinu dana uredno, bez ikakvih problema.
Jučer došao tehničar povodom nekakvih problema s pucanjem veze i zamijenio mi brigde router sa ZTE-om. Postavio ga uredno u bridge i stvar je jučer radila fantastično, čak i jutros. Otišli smo na kraći put i kad smo se vratili doma, Asus javlja error da user name i pass na ppoe nisu točni. Pokušao unijeti, error opet. Zovem SZK, vele da mi router nije u bridge modu. Prebace ga oni manualno u bridge mod, ja ga restartam, asus i dalje javlja da user i pass nisu točni. Ima netko iskustva s ovim? Kako je jučer radilo, a danas ne, s obzirom da se postavke nisu mijenjale...
slika postavki zte
slika postavki asus

hrki 05.08.2014. 18:00

Na ZTE pobriši user i pass i ostavi samo kvačku.

Guls 05.08.2014. 18:13

Bože dragi kako sam to propustio... :O Hvala ti!

hrki 05.08.2014. 18:29

I ja sam tako napravio pa skužio da se drugi spaja (TP-LINK 1043) a ne ZTE preko pppoe

jady 05.08.2014. 20:56

meni ovo nece ....neznam gdje grijesim...cim spojim zyxell na mrezni kabel se mogu samo putem wlana na net preko ZTE spojiti.zyxell ima wlan i najdem ga al od neta ni "n"

Nikky 05.08.2014. 23:10

@Guls
Još jedan detalj, vidi šta ti nudi pod Connection Trigger,
ako ima nekakav Manual onda to postavi,
na taj način konekcija bi se uspostavljala tek kad upreš Connect u web konfigu ZTE - a.

Guls 06.08.2014. 09:09

Da, nudi Manual i Always On, ali pošto ne planiram pristupati ZTE-u nikako, jer sam odvojio subnet za kućnu mrežu, ostavio sam na always on i 24h mijenjanje ip kao standard za jedino (nadam se) pucanje veze.

Nikky 06.08.2014. 14:25

Hm da, ali ti i neželiš da ti se ZTE spoji (micao si user / pass adsl konekcije) jer koristiš drugi uređaj "iza" njega.
U toj kombinaciji bi išao Manual.

jady 06.08.2014. 22:52

kak iskljucim sad bridge mode??

hrki 06.08.2014. 23:37

Odi na moj.hrvatskitelekom.hr tamo pod internet-postavke za WLAN modem, način rada modema
Ili 08009000 pa broj 2

Gogikerman 12.08.2014. 12:46

Jos niko nije napisao kako podesiti DDNS. treba mi za no-ip ,ako nekome radi plz da napise. hvala

smirnoff 04.09.2014. 16:37

kako uć u ruter?
prvi post na temi mi nije pomogao...
pass nije ZTEE....(i dalje brojevi)

EDIT:
Dakle:

administrator
!tc0Mht i D-SN (odnosno, !tc0MhtZTEExxxxxxxxxx)

mamutarka 04.09.2014. 17:27

Kao admin nikako afaik

Prezime 04.09.2014. 18:31

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 2655041)
kako uć u ruter?
prvi post na temi mi nije pomogao...
pass nije ZTEE....(i dalje brojevi)

EDIT:
Dakle:

administrator
!tc0Mht i D-SN (odnosno, !tc0MhtZTEExxxxxxxxxx)

Na routerima koje sam konfigurirao ovo JE admin password. Mozda krivo unosis 4. znak, to je 0(nula) ili krivo upises neki drugi karakter...

smirnoff 04.09.2014. 19:59

evo baš kako sam citirao boldano!! :goood:

ja sam tako ušao u svoj ZTE...

Prezime 04.09.2014. 23:15

Sve5, ja sam skuzio da se nisi ni tako uspio logirat, pa da te ohrabrim ;)

denied 19.09.2014. 02:12

Jel netko zna da li su LANovi gigabitni ili 100MB-ni? Prije sam si složio gigabitnu mrežu (s dodatnitnim ruterom) i sad mi instalater kaže da jesu gigabitni portovi (taj se modem koristi i za optiku) ali meni je brzina kao 100MB-na.....
Da li su dva porta kroz koju ide telka možda sporija (jer imam tri kompa na žicu)?

PS - Ako jesu gigabitni, zašto bi mi brzina bila oko 10MB/s (prije sam imao 40-50)?

sandokan111 19.09.2014. 04:50

Gledam ovaj manual
http://setuprouter.com/router/zte/zx...anual-1301.pdf

Reko bi da pod features pise 4x 100mbs :) :)
Znaci ili krivi manual, ili tehnicar malo brije :P

denied 19.09.2014. 10:36

Pa jel taj ruter ide za optiku? Jer za nju bi ruter trebao biti gigabitni lan s obzirom na brzine....Tak mi je barem rekao instalater dal hoću taj ili korišteni neki drugi....Rekao mu s obzirom da sam naručio optiku da mi ostavi taj - ne mogu vjerovati ako taj ostavljaju za optiku..... :nono:


Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:58.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2019 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger