PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ZTE ZXDSL 931VII (t-com) (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252833)

mamutarka 20.06.2014. 00:51

Na adbu mi pucketa svako malo, zte je super, pucketa gotovo nikad, sx763 nikad. Takvo je moje iskustvo, sva tri rutera imam doma :D

sipe 20.06.2014. 13:15

Ja sam bio pitao prije mjesecn dana u jednoj temi koji je bolji od tg782 i sx763. Uglavnom sx763 se pokazao mrvicu bolji, imam manji ping i instant spajanje na net.

baTman 23.06.2014. 21:47

Ima li nesto gdje mogu viditi kako namjestiti QoS?

Toorop 27.06.2014. 11:20

Pozdrav momci i djevojke! :D Ovako, imam jedan problem. Jučer su nam došli mijenjati router (prijašnjeg je struja zayebala) i uglavno dobili smo navedeni ZTE. E sada, znači ja nisam bio doma u to vrijeme nisam ni mogao vidjeti/pitati što je napravio/namjestio u postavkama tako da ne znam što je bilo. Uglavnom, cijela familija osim mene i sestre se može spojiti s bilo kojim uređajem na wifi dok ja i sestra ne možemo ni sa laptopom ni sa mobitelima. Par puta sam pričao sa službom za korisnike ali ono, s mrtve točke se nismo ni pomaknuli, update-ao sam softver za karticu, resetirao sam i mobitel i laptop par puta, zaboravljao sam mrežu isto tako, gasio sam router, isti k non stop. Pa evo, da pitam ako tko ima riješenje kakvo, bio bih mu zahvalan :D
I da, još bi valjalo naznačiti da moji kada su se prvi put spajali nije im ni tražilo šifru za spajanje već se automatski spojilo na wifi (jer s ostavili sve podatke iste) dok je meni i sestri koji smo se naknadno spajali tražilo šifru. Šifra je točna i on ju prihvati ali onda se vrti "verification" i samo kaže da se ne može spojiti na tu mrežu.

Hvala puno :chears:

I da, mod, ako misliš da ova tema treba u softverske probleme, možeš prebaciti. :D

Prezime 27.06.2014. 11:53

Mozda je "tehnicar" sve pospajao pomocu WPS-a (WLAN Protected Setup). Imas u uputama gdje je gumb za WPS i kako se koristi za spajanje novih wifi klijenata.

Toorop 27.06.2014. 12:17

Mislim da nije jer u ovim uputama koje se dobiju piše da se WPS ne koristi, a i ona LED-ica za WPS ne svijetli..

Prezime 27.06.2014. 12:53

Ta ledica ima dvije boje i normalno da ne svijetli dok WPS nije ukljucen, ili iz UI-a ili pritiskom na WPS gumb. Jesi pritisnuo gumb i vidio jel ledica pocela treperit zelenom bojom?

Toorop 27.06.2014. 12:57

Nop, nema gumba uopće za WPS. Jednio što ima na tom routeru su utori za LAN, DSL i ostale stavi. Nema niti gumba za reset niti za WPS.

mamutarka 27.06.2014. 14:12

kako nema crni toorop :D

http://i.imgur.com/o3lieY4.jpg

Toorop 27.06.2014. 14:33

U yebote pas, ne primjetih taj vrag sa strane -.- moram po naočale haha :D

Ništa, sada sam razgovarao sa momkom koji je to priključivao i rekao je da prvo nazovem centralu da promijene naziv mreže pa da prvo probamo to (da ne dolazi do konflikta kojekakvog) a ako to ne uspije budem napravio to s WPS-om.

Još jednom, sori za zajeb onaj gore :D


EDIT: riješili problem. Mladić iz centrale je napravio novu mrežu. Problem je bio u zaštiti koja je bila za računala sa win xp-om i sada je stavio na ovu WPA2 ili kako već. Uglavno, fala! :D

Conroe 05.07.2014. 19:37

Evo jučer bio čiko da montira novu HT liniju i donio taj ZTE i unatoč početnoj wtf is that shit reakciji, mogu reć da sam dosta impresioniran kako razvaljuje paricu, veza je puno kvalitetnija nego na Iskonovom Enkomu. Uz istu nazivnu brzinu 10Mbita postiže veću stvarnu brzinu i manji ping, wlan signal je puno jači...i što mi više treba? :D

The AC 05.07.2014. 21:53

kažem ja da ima najbolji modem od svih ht-ovih rutera do sada :D

Conroe 05.07.2014. 23:39

jel ovo znači da mi parica podržava 37Mbita? :D


http://i60.tinypic.com/2njygpe.jpg

sandokan111 05.07.2014. 23:53

Modulation vdsl2 ? Otkad HT pusta vdsl?
I da, po vdslu ti je max 37, ali mi nista sad nije jasno.

The AC 06.07.2014. 01:30

puštaju vdsl već kakvih cca. pola godine, ali rijetke su situacije kada je potreban. Zato su i uzeli ovog ZTE-a jer jedini ima vdsl modem.

Conroe 06.07.2014. 02:46

bit će potrebno jer uz 10Mbita dolazi još i maxtv, poslije i na hd malo :)

sandokan111 06.07.2014. 03:52

Citiraj:

Autor The AC (Post 2626032)
puštaju vdsl već kakvih cca. pola godine, ali rijetke su situacije kada je potreban. Zato su i uzeli ovog ZTE-a jer jedini ima vdsl modem.

Pa jel to gdje objavljeno? Gdje su testna podrucja ovo ono? Gledam h1, gledam amis, svi stavljaju dojmove. Nisam vidio da to rade za HT :(. Zanima me kako to HT namjesta...

Conroe 06.07.2014. 10:20

pa zasad HT nema "uslugu" VDSL2 nego mu je to vjerojatno samo tehničko rješenje za vezu opterećenu jačim trio paketima.

The AC 06.07.2014. 10:57

upravo tako

Banane su fine 06.07.2014. 13:08

Lijep pozdrav,

dakle, do prije 5 dana sam imao lijepi crni speedtouch thompson router koji je radio bezprijekorno sve dok mu unazad zadnjih tjedan dana njegovog zivotnog vijeka nije preminuo wifi.
Nakon epske bitke između t-coma i njihovog, ugovorom zarobljenog, korisnika, na vrata doticnoga stiže gospo'n tehničar sa novim ruterom - ZTE ZXDSL 931VII (buduci da sam zahtjevao da mi ne daju ADB ).
Eh sad, problem krece toga istoga dana, 4.7.2014. kada je gospo'n instalirao (čitaj: uštekao u struju i dsl) to relativno novo 'cudo' tehnologije. Na moj zahtjev: možete li konfigurirati router i portove i wi-fi i ostatak; kolega odgovara: ma to bu on sve sam, gazda.
Rekoh oke, ako ce sam. No na kraju se ispostavilo da sam sve sam morao raditi, naravno.
Ruter je nakon toga radio relativno oke.
Slijedeci dan, 5.7.2014 ~ 10:00, upalim racunalo da bi me zatekao jedan lijepi usklicnik dolje preko ikone u trayu. Provjerim telefon - također ne radi.
Povuci - potegni, isti scenarij od dana prijasnjeg. Dolaze ovaj puta dva tehnicara.
- problem je u ruteru -> daju mi novi ruter isti takav.
-'' mozete li mi molim vas instalirati ruter postavke i sve to? ''
-'' ma nejte se sekirat gospon, sve bu sam.''
-''oke, hvala vam i doviđenja'' (da opet sam nasjeo na istu foru)
Pošto sam gejmer, polu profesionalni, streamam, surfam i ne znam sta ne - ocekujem da ce mi internet raditi bez problema kao i do sada sto je radio ( zaboravih napomenuti da imam 10mbit/1mbit. ) Međutim, internet radi normalno relativno samo sto imam packet lossove, connection quality mi je 60%, ping 95 +- 100 (dok ne radim bas nista, nego pisem ovaj forum post, ostala tehnologija, pa cak i pec i mikrovalna su mi ugasene u kucanstvu, tako da nemam ostalih stvarčica pospojenih po mreži).
Sinoć igram sa teamom malo igrice i na teamspeaku konekcija isto takva kakvu sam sada naveo, otvaram jako sporo neke tabove na chromeu, u gameu me konstantno dca na random - nekad svakih 5 min, nekad svakih 30, sto se do sada nikako nije događalo.
=========================================

TL;DR: ne radi mi kako spada, sta da radim, vec sam povilenio. Kao neki dobar ruter ovo ono, a drame ima više nego u šekspiru.
Oprostite za wall of text.

- Banane su fine

Veki-os 06.07.2014. 14:20

Citiraj:

Autor Banane su fine (Post 2626125)
Lijep pozdrav,

dakle, do prije 5 dana sam imao lijepi crni speedtouch thompson router koji je radio bezprijekorno sve dok mu unazad zadnjih tjedan dana njegovog zivotnog vijeka nije preminuo wifi.
Nakon epske bitke između t-coma i njihovog, ugovorom zarobljenog, korisnika, na vrata doticnoga stiže gospo'n tehničar sa novim ruterom - ZTE ZXDSL 931VII (buduci da sam zahtjevao da mi ne daju ADB ).
Eh sad, problem krece toga istoga dana, 4.7.2014. kada je gospo'n instalirao (čitaj: uštekao u struju i dsl) to relativno novo 'cudo' tehnologije. Na moj zahtjev: možete li konfigurirati router i portove i wi-fi i ostatak; kolega odgovara: ma to bu on sve sam, gazda.
Rekoh oke, ako ce sam. No na kraju se ispostavilo da sam sve sam morao raditi, naravno.
Ruter je nakon toga radio relativno oke.
Slijedeci dan, 5.7.2014 ~ 10:00, upalim racunalo da bi me zatekao jedan lijepi usklicnik dolje preko ikone u trayu. Provjerim telefon - također ne radi.
Povuci - potegni, isti scenarij od dana prijasnjeg. Dolaze ovaj puta dva tehnicara.
- problem je u ruteru -> daju mi novi ruter isti takav.
-'' mozete li mi molim vas instalirati ruter postavke i sve to? ''
-'' ma nejte se sekirat gospon, sve bu sam.''
-''oke, hvala vam i doviđenja'' (da opet sam nasjeo na istu foru)
Pošto sam gejmer, polu profesionalni, streamam, surfam i ne znam sta ne - ocekujem da ce mi internet raditi bez problema kao i do sada sto je radio ( zaboravih napomenuti da imam 10mbit/1mbit. ) Međutim, internet radi normalno relativno samo sto imam packet lossove, connection quality mi je 60%, ping 95 +- 100 (dok ne radim bas nista, nego pisem ovaj forum post, ostala tehnologija, pa cak i pec i mikrovalna su mi ugasene u kucanstvu, tako da nemam ostalih stvarčica pospojenih po mreži).
Sinoć igram sa teamom malo igrice i na teamspeaku konekcija isto takva kakvu sam sada naveo, otvaram jako sporo neke tabove na chromeu, u gameu me konstantno dca na random - nekad svakih 5 min, nekad svakih 30, sto se do sada nikako nije događalo.
=========================================

TL;DR: ne radi mi kako spada, sta da radim, vec sam povilenio. Kao neki dobar ruter ovo ono, a drame ima više nego u šekspiru.
Oprostite za wall of text.

- Banane su fine

Za ovo boldano probaj isključiti UPNP,za ostale probleme sačekaj da se javi neko iskusniji :D
EDIT:Provjeri na koliko ti je namješten MTU u routeru pa onda ovako istestiraj svoj max MTU http://www.dslreports.com/faq/5793
Meni je na TG782 bio na 1500 a max mi je 1492 pa je dolazilo do pucanja veze i sličnih problema kao kod tebe.

Banane su fine 06.07.2014. 14:26

iskljucio sam UPnP, budemo vidjeli kako ce to biti.

Prvo sam mislio da je zbog vremenske zone rutera (buduci da je pod country region postavljeno china, a time zone je bila gmt +0.00 ..pa sam prebacio na nasu gmt + 1.00

ali nista nije pomoglo do sada. skinuo sam i firewall i sad sam maknuo UPnP.
Hvala na savjetu

Banane su fine 06.07.2014. 15:16

EDIT:Provjeri na koliko ti je namješten MTU u routeru pa onda ovako istestiraj svoj max MTU http://www.dslreports.com/faq/5793
Meni je na TG782 bio na 1500 a max mi je 1492 pa je dolazilo do pucanja veze i sličnih problema kao kod tebe.[/QUOTE]


Provjerio sam i 1492 mi je podeseno na ruteru, a testirajuci preko dosa mi je 1464, pa po onoj formuli kako je objasnjeno: 1464 + 28 = 1492.
To mi je u redu.

sandokan111 06.07.2014. 17:28

Citiraj:

Autor Conroe (Post 2626078)
pa zasad HT nema "uslugu" VDSL2 nego mu je to vjerojatno samo tehničko rješenje za vezu opterećenu jačim trio paketima.

Pa to bi tako bilo "logicno" ali je retardirano da onda i ne reklamiraju tu uslugu ako su je poclie provodit. Svasta. Nikad na zelenu granu s tcomom..

Prezime 06.07.2014. 18:41

Zasto bi reklamirali nesto sto daju besplatno samo tamo di je nuzno, a ne svima koji to zatraze?

sandokan111 06.07.2014. 19:01

Onako na prvu, da privuku nove korisnike novom/boljom uslugom? Ocito ugradjuju podrsku u centrale. Ne nudit uslugu korisnicima je suludo.

Banane su fine 06.07.2014. 19:06

Gospodo, znate li mozda rjesenje mome problemu, koji je gore naveden?

mamutarka 06.07.2014. 20:04

ako imas nekog lokalno tcom tehnicara haltaj ga da ti da drugi željeni ruter, ili ova solucija http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan...-oglas-8303361

Banane su fine 06.07.2014. 20:24

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2626314)
ako imas nekog lokalno tcom tehnicara haltaj ga da ti da drugi željeni ruter, ili ova solucija http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan...-oglas-8303361

Hvala na savjetu, kak je krenulo, dobit cu jos jedan ruter..jeej -.- jebo me taj tcom i njihova usluga, kada daju neispravne rutere 'pod novo'.

bokinho 06.07.2014. 22:59

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2625986)
Modulation vdsl2 ? Otkad HT pusta vdsl?
I da, po vdslu ti je max 37, ali mi nista sad nije jasno.

Kako tako mala maximalna? ide vdsl i preko 100 mbita maximala


Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:24.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2019 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger