PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   OpenWrt i DD-WRT firmware tutorial za Gigaset Sx763 (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227002)

mismas 12.02.2012. 12:46

bok!!! svaka cast decki!!! treba mi mala pomoc. nabavio sam i ja sx763 i hocu se igrati sa njim , ali nedostaje strujni adapter i neznam koji da prikopcam na njega , jer nepise dali je AC ili DC i koji je napon i struja potreni za njegov stabilan rad. ako mi neko moze pomoci , hvala!!

.Delboy 12.02.2012. 13:30

12v na adapteru je max 1.5A, ali mislim da moze i onaj od 1A ako neces neki usb hdd ustekavati i sl.

mskvorc 12.02.2012. 14:14

Probao sam zamijeniti primary bootloader ali dobijem grešku kad pokrenem

mtd write /tmp/u-boot-bootstrap.bin uboot
Could not open mtd device: u-boot
Can't open device for writing!

Zbunjuje me 1. korak u uputama u kojem piše "before replacing the bootloader, make sure that you are running fw from trunk", a da bi mogao uopće staviti image iz trunka trebam prvo zamijeniti primary bootloader :)

Nikky 12.02.2012. 16:54

Citiraj:

Autor mismas (Post 2098793)
nedostaje strujni adapter i neznam koji da prikopcam na njega

DC +12V 1.5A - na vanjskom kontaktu, origigi je DVE DSA-20P-10 EU: http://www.kupujemprodajem.com/Switc...1304-oglas.htm
mislim da odgovara i onaj od SE555 i sl.

uncut 12.02.2012. 17:17

Citiraj:

Autor mskvorc (Post 2098872)
Probao sam zamijeniti primary bootloader ali dobijem grešku kad pokrenem

mtd write /tmp/u-boot-bootstrap.bin uboot
Could not open mtd device: u-boot
Can't open device for writing!

Zbunjuje me 1. korak u uputama u kojem piše "before replacing the bootloader, make sure that you are running fw from trunk", a da bi mogao uopće staviti image iz trunka trebam prvo zamijeniti primary bootloader :)

Openwrt Wiki je u banani za izmjenu primary bootloadera...

Izmjena primary bootloadera ide samo iz serial konzole: http://wiki.openwrt.org/toh/gigaset/sx76x#serial onda nastavi ispod s uputama ispod crvenog trokuta: http://wiki.openwrt.org/toh/gigaset/...ary.bootloader

maymun 12.02.2012. 18:07

Nakon zamjene primary bootloadera mogu se flashati image-i iz trunka, ali wireless ne radi, tako da bi trebao buildati svoj image sa patchiranim ath5k drivereom i onda taj image flashati... barem je to moje iskustvo sa zadnjim revizijama trunka.... koliko sam skužio ekipa iz openwrt nije htjela uvrstiti patcheve za wireless driver u trunk iz nekog razloga??

tako da je zamjena primary bootloadera puno zafrkancije, dok ovdje imaš gotove image koje flashas i sve radi

.Delboy 12.02.2012. 20:44

Ovo sa img iz trunka i za zamjenu staviti cu gore na wiki jedan dan taj img koji je kako spada, a i ono za wlan biti ce patchevi samo nesto treba prije rjesiti i biti ce mac adresa random i sx763 boardid forced tako da nece imati veze dal je img za trunk ili ne, raditi ce.

Friday 12.02.2012. 21:00

Ja opet gnjavim... Maxtv?

.Delboy 12.02.2012. 21:13

Na dd-wrt pod internet opcijama nema za odabrati multi vpi/vci, ali se mislim moze nekako u shell dodati kao jos jedan interface sa vpi/vci od maxtv i onda bridge izmedju njega i vlan porta(ima tamo negdje se moze vlan definirati za svaki port, samo sta je moguce da je port 1 pod 4 a 4 pod 1, tj zamjenjeni su).
Jos prije koji tjedan je dd-wrt developer rekao da ce pogledati to za multiple vpi/vci al nista jos nema.

Na openwrt se moze odmah u web dodati vpi/vci i vlan za port x.

Friday 12.02.2012. 21:21

Čekaj, da prijeđem na openwrt maxtv bi mi radio? Jel uopće mogu prijeći sada kad sam na dd-wrtu?

allidea 12.02.2012. 22:01

OK, ja očito nešto krivo radim. Kad odem u Status -> WAN i kliknem Connect ne konektira se, a vidim status linije.

Evo screenshota mojih postavki http://i1073.photobucket.com/albums/...idea/Snap1.png (naravno da se ne vide user/pass, ali su kod mene upisani).

Molim pomoć. Hvala.

ps.
Linija je ok, jer mi otključani sx763 radi bez problema.

daki 12.02.2012. 22:15

Citiraj:

Kod dd-wrt je isto bitno ako se koristi adsl da pod advanced opcijama gdje se namjesta vpi/vci namjestite payload type na bridged, inace nece raditi pppoe.

allidea 13.02.2012. 15:25

Hvala na savjetu, sada radi.

zanima me još samo jedna stvar - da li je normalno da lampica os wlana svijetli iako je wlan ugašen?

mismas 13.02.2012. 21:05

proradio sa adapterom i sve ok ali kad sam dosao do onog dijela gdje preko web servera trebam upucat openwrt ili ddwrt stane i dalje neide. sta mi je ciniti ljudi dragi? pomozite i meni i mom routeru. please!!!
mislim nisam ga jos ubio ali kako je krenulo mislim da cu ga pokopat u reciklazni kontejner. hehehehe . hvala za pomoc!!!!!

bas sam nestrpljiv
ali sam uporan i cekat cu pomoc!!!! :)

grga11 13.02.2012. 22:06

deaktiviraj antivirus ako imas, pa ponovo u failsafe...

da li ti na failsafe web-serveru izbaci poruku da se router flasha i da ce se sam rebootat?

sx763 openwrt Pitanje:
jel moguce za wan konekciju definirati QoS class i PCR parametre?
Koliko sam vidio u web-gui to nema. Jel moze iz shell-a ili slično?
Da li postoji tip konekcije RFC 1483 bridged (mer) ?
OpenWrt puno bolji od dd. (bar meni).

Friday 13.02.2012. 22:43

Nadam se poboljšanoj verziji dd-wrt-a. Ovo za sada radi poprilično nestabilno. Promjenio sam Wireless Network Mode i izgubio sam wan konekciju. Ima još takvih bubica za koje se nadam da će biti otklonjene (uz dodanu podršku za IPTV). Inače, stvar je super zanimljiva samo ju treba ispolirati.

mismas 13.02.2012. 23:54

e ovako!! deaktiviran antivirus, pa na kraju i deinstaliran ali nista. kad dodjem do dijela failsafe i odredim mjesto od kud da ide i potvrdim , jednostavno samo kao da krene na pola sekunde i stane ali ni na trenutak mi ne pokaze nikakvu poruku osim da veza kao da je pukla, mada dole na ikonici pise da nije pukla i tako stoji 2h. nemam pojma sto je

da samo napomenem probao i sa win7 i sa xp pro sp 2 na laptopu ali isto mozda nisam nesto skinuo sto treba i instalirao! nemam pojma. poslije toga sam uzeo dlink G-684T i na njega stavio openwrt i divim se
hehehe! ali mislim da nije ni sluga ovom sx763.
od kuda skinem webserver i kako da ga podesim?

hvala rijesio sam adapter!!!!

mskvorc 14.02.2012. 11:03

@mismas

U kojem browseru si radio upload?
Meni je isti problem bio s IE, ali je u Firefoxu prošlo iz prve.

mismas 14.02.2012. 13:36

evo krenulo je!!!1 VELIKO HVALA !!!! napisao mi je ovo: "the system is now trying to flash .if there is a problem, the leds will start to blink. after a successful update the box will rebot." pocela je lampica blinkat ali je stala i sad samo svijetli. tako stoji vec 10 min , treba li cekati dalje? ili da probam ponovo?
i na kraju da pitam gdje skinuti i kako ga instalirati i podesiti WinSCP? stvarno sam slab sa znanjem ali imam volju za izvoz!!! hvala!!!!
samo da napomenem! evo upravo sam usao u openwrt i uzivam. stvarno ima svega i svacega . bas je super idem malo istrazivati. u svakom slucaju hvala!!!!

grga11 14.02.2012. 13:53

Router ce se sam rebootat kad zavrsi flash. Kad se reboota odeš ukucas u browser 192.168.1.1 i to bi trebalo bit to.

WinSCP progooglaj sve pise...

mismas 14.02.2012. 14:27

e hvala grga11!!

evo sad gledam kako da ga prebacim u client mode
na 30 m kabla na krov zgrade da se spojim sa frendom!!! ako budem imao problema javim se . opasno je dobra stvar!!!!

mismas 14.02.2012. 22:54

@mismas
bas mi neide nesto konfiguriranje!!! kako da povezem se na drugi router preko wlana koji je spojen nan net i koji radi odlicno? zelim ovaj novo peceni sx763 sa openwrt-om koji na 2 katu povezati na taj koji je na netu , tako i da na drugom katu ima mrezu sa netom ili bar da se na njega vezem mreznim kablom. imali tko da mi pomogne?!

grga11 14.02.2012. 23:41

Network>WiFi> pa onda scan. Kad nađe mrežu upišeš podatke (network key, etc..) i Save&Apply, nakon toga router stvori novi wlan interface (default wwlan). Onda odeš Network>"wwlan" i pod physical connection ili sl. dodas bridge wwlan>vlan1eth.0.1. Tako nekako je meni proradilo. Vjerovatno nisam točno napisao imena interfacea, al u globalu bi to trebalo bit to...

mismas 15.02.2012. 13:15

dali netko zna ako je probao dd-wrt xs763, kako se bezicno spojit na udaljeni router koji je spojen na net . nikako nemogu naci onaj scan. ako moze neko nabacit neke uputice !!! hvala!!!!

evo uspio sam uz pomoc ovog video tutorial-a!
http://www.youtube.com/watch?v=Ud-Hq3kgvk4

uncut 15.02.2012. 16:12

Citiraj:

Autor mismas (Post 2101363)
dali netko zna ako je probao dd-wrt xs763, kako se bezicno spojit na udaljeni router koji je spojen na net . nikako nemogu naci onaj scan. ako moze neko nabacit neke uputice !!! hvala!!!!

Odes u status/diag pa u WiFi i tamo imas WiFi scan...

mismas 15.02.2012. 16:35

e hvala ti puno!!!

grga11 15.02.2012. 17:47

Citiraj:

Autor mismas (Post 2101363)
dali netko zna ako je probao dd-wrt xs763, kako se bezicno spojit na udaljeni router koji je spojen na net . nikako nemogu naci onaj scan. ako moze neko nabacit neke uputice !!! hvala!!!!

evo uspio sam uz pomoc ovog video tutorial-a!
http://www.youtube.com/watch?v=Ud-Hq3kgvk4

ja tebi napisao za openwrt, sorry...

Pacifist 15.02.2012. 21:04

Kad malo dođem k sebi,
napisat ću triler o mojem druženju sa Openwrt-om,
naslov istog će biti "Openwrt ga nije volio" :D

Uglavnom, nikako nisam uspio dići pppoe sa sx763, iako sam uredno mogao podići sa kompa konekciju, preko Thomsona 706wl Speedtouch koji je u bridge modu (Amis provider).

Znam, znam, da sam ja negdje radio grešku, ali toliko puta sam već editirao /etc/config/network da bi i random lupanjem po tipkovnici već trebao pogoditi ispravnu konfiguraciju, međutim čorak, ito najopasniji mogući čorak, neven čorak :D
(Disclaimer:Mr. Neven if you ever read this, i was just kidding:)

Uglavnom danas flashao ddwrt i nakon par minuta upoznavanja prodejstvovalo :D

And as allways, have nice day.

Friday 16.02.2012. 20:34

Probao sam maloprije staviti Zyxel P660HW-T3 i pppoe pass through i onda siemensa iza ali nikako ne dobijem konekciju van (sa siemensa). U koji port trebam ubosti lan kabel iz zyxela u siemens? Kad pogledam status zyxela koje je podošen za pass through - on ima public ip adresu (wan). Meni se to nekako ne čini normalno. Uostalom, jel na siemensu trebam nešto dodatno podesiti uz uobičajene pppoe postavke?

grga11 16.02.2012. 22:25

Citiraj:

Autor Friday (Post 2102640)
Probao sam maloprije staviti Zyxel P660HW-T3 i pppoe pass through i onda siemensa iza ali nikako ne dobijem konekciju van (sa siemensa). U koji port trebam ubosti lan kabel iz zyxela u siemens? Kad pogledam status zyxela koje je podošen za pass through - on ima public ip adresu (wan). Meni se to nekako ne čini normalno. Uostalom, jel na siemensu trebam nešto dodatno podesiti uz uobičajene pppoe postavke?

Koji img ti je na siemensu?


Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:58.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2019 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger