PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   OpenWrt i DD-WRT firmware tutorial za Gigaset Sx763 (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=227002)

Nikky 29.03.2012. 20:48

@Pupo
Postavke izgledaju ok za Optimu.

Friday 29.03.2012. 21:35

Ne mogu nikako upogoniti wlan kako spada. Na 2 sx-a mi ne radi kako treba. Slijedio sam upute iz ovog topica za root access ali nvram_util set boardid = sx763 nikako ne prolazi jer je boardid read only. Uopće ne kontam u čemu je problem...

.Delboy 29.03.2012. 23:40

@Pupo

Si pogledao na status linije ako je spojen dsl, mozda uopce nije do postavka od pppoe.

@freaknet

Mozda ti nije mreza kako spada namjestena, probaj iskljuciti dhcp server na sx-u i onda mu dodati ip iz lokalne mreze, isto probaj u konzoli:
uci set telephony.general.interface=br-lan
uci set telephony.general.locale=croatia
uci commit
i rebootaj ruter
ovo sa croatia da ti bude tutu i nasi zvukovi.

@Friday

Provjeri u kernel logu ako ti pise board id is sx763, bio si mi slao jednom log ali je bilo sve ok, mozda da probas openwrt.

Friday 30.03.2012. 08:02

Da, piše board id is sx763. Ovo je već drugi router na kojem se to događa. 2 i pol minute nakon restarta već ima 400 errora u poslanim paketima. Nevjerojatno. Jel treba nešto podesiti što po defaultu nije namješteno?

Pupo 30.03.2012. 14:44

Citiraj:

Autor .Delboy (Post 2132922)
@Pupo

Si pogledao na status linije ako je spojen dsl, mozda uopce nije do postavka od pppoe.

Ma kasnije sam napravio zaheb izgleda, išao sam upgrejdat dd-wrt i nešto nije prošlo dobro ili nešto, jer kad sam išao na taj status veze bila mi je samo bijela stranica, kao da fali taj dio.

"Srećom", bio je i domis-kao majstor spojen preko timvivera, pa ga je resetiro iz preglednika, pa se sad nemogu logirat uopće, probavao sam razne IP adrese i nula bodova.

Da li mu ima pomoći, ili da tražim drugi?

EDIT:

Radi secondary pa idem probat udesit sad to

EDIT2:


Uspjelo valjda flešanje kroz secondari, i stavim ovaj inicijalni, no međutim kad u tom inicijalnom probam prebacit neku postavku i aplajat, samo mi gore u linku piše apply nešto i stranica bude bijela.
Onda sam probao flashat ovaj noviji kroz web gui, i kao krene, al kad počne odbrojavat sekunde samo mi izbaci "The connection was reset".

Nisam pametan više, bit će red proći kroz sve stranice teme.

Koristio sam fajlove iz ove DD-WRT Firmware: sekcije u prvom postu, ne ove od početka posta ako ima kakve razlike.



I oni linkovi od openwrt anex a i b za download nerade.

.Delboy 30.03.2012. 16:38

Uđi u secondary bootloader failsafe mode i ubaci openwrt img:
http://sx76x-openwrt-danube.googleco...annex-ab.image
I onda kad se on izboota kako treba, onda opet odi u failsafe i flashaj ovaj ddwrt:
ftp://dd-wrt.com/others/eko/BrainSla...gigaset_sx763/
prvo uimage pa onda taj webflash, i onda bi ti trebalo raditi dd-wrt.
Neke verzije su malo ubagirane bile pa su bile bijele stranice i sl, al koliko sam gledao ove verzije su ok.

Inače updejtati ću prvi post kad sredim sve potrebne podatke, jer je isteklo vrijeme za editiranje pa moram moderatoru slat za izmjene.

Pupo 30.03.2012. 16:52

Flashao sam ponovno, sve radi, isto tako spojio sam se na net, sve funkcionira, nema više bijelih stranica :)

Vjerojatno negdje već piše, no da ponovim u čemu je meni bio problem i zašto se vjerojatno nisam mogao spojit na optimi.

pod WAN, pod advanced, krivo sam stavljao pod VPI/VCI 0/35, a treba 35/0.


Zahvala tebi i svima koji rade na ovome, i pratit ću i dalje temu.


EDIT:

Išao ugasit i upalit jer mi nije htjelo prihvatit postavke za wireless, i sad mi opet neradi net. Popizditis ću dobit :D

I kako natjerat dd-wrt da se sam konekta, da ga nemoram ručno konektat nakon nestanka struje i sl?

EDIT2:

Optima napokon radi :D


Ovo su postavke, možda će nekome pomoći

http://www.pohrani.com/t/i/51/1OopIJzL/optima.jpg


uglavnom, između ostalih stvari zašto mi se nakon drugog pokušaja nije htjelo spajati jer je pod DHCP Start IP Adress bilo podešeno od 100, a meni je IP od kompa bio manji pa mi se odbijalo spojiti na internet pritiskom na gump connect.

Znači prije pokušaja spajanja, smanjiti IP vrijednost ili postaviti u mrežnim postavkama veću vrijednost od 100 koja je defaultna.

A SX je flashan sa ddwrtom iz posta iznad.

freaknet 30.03.2012. 19:15

pozz:D

tu tu sad ima

ali dalje nece da radi

aa ovo su postavke za lan port http://www.pohrani.com/f/42/Ao/1evQvar4/lan.jpg

aa ovo za voip http://www.pohrani.com/f/42/zG/2PFv99x9/voip.jpg

inace san misli da je mozda do port blokira..medutim otovrio san sve portove i nije pomoglo.. zahvaljujen za bilo kakvu pomoc, jer steta da neiskoristin ovaj uredaj:D

Friday 31.03.2012. 08:46

Jel netko zna zašto se brojač prometa resetira na ddwrt-u? Najduže što je bio izdržao bez resetiranja na nulu je bilo 9 dana. Jučer mi se opet resetirao...

Lavoslav 06.04.2012. 15:30

Hoće li se skoro moći vratiti originalni firmware?

.Delboy 17.04.2012. 01:48

U prvom postu je sada novi img i tutorial za vracanje na originalni fw.

Friday 17.04.2012. 20:08

A jel u nekom scenariju realno postoji potreba za vraćanje na originalni FW?

Moki 17.04.2012. 22:37

Treba li ruter biti povezan na liniju dok se ubacuje firmware OpenWrt i DD-WRT ?

ziheras 18.04.2012. 12:14

Citiraj:

Autor Nikky (Post 2080368)
Nisi dao dovoljno informacija, da nisi slučajno na optici ?
Ako jesi možeš se slikati, morat ćeš vratit "origigi fw i njihove postavke.
Razlog je šta su (namjerno) ugasili PPPoE Server na optici i trenutno se konekcija može ostvariti jedino indirektno preko TR069 Remote - a (prvo se spoji Remote, razmjene neke podatke a potom se veza "prebacuje" na Internet konekciju).

Dakle, napomena za ostale, ako imate T-Koma optiku nemojte prelaziti na OpenWRT !

Imam T'koma optiku (Ericsson ONT + Siemens SX763). U kontekstu gornje napomene (pretpostavljam da je još uvijek aktualna jer nisam uspio naći suprotnu tvrdnju) htio bih u priču dodati Lynksys WRT54GL sa dd-wrt-om, a Siemensa prebaciti u bridge mode.
Pitanje glasi kako SX763 prebaciti u bridge mode i da li je to moguće u originalnom fw, te hoće li ACS u tom slučaju napraviti Ctrl-Z?

.Delboy 18.04.2012. 13:53

Možes probati u sx763 di su postavke od pppoe dolje uključiti pppoe pass through i za username napisati nesto bezveze i onda za probu na kompu napraviš pppoe konekciju i vidiš da li radi, ako radi spojiš WRT54GL, namjestiš postavke od pppoe u njemu i dalje kompove kako očeš.

ziheras 19.04.2012. 12:00

Citiraj:

Autor .Delboy (Post 2146115)
Možes probati u sx763 di su postavke od pppoe dolje uključiti pppoe pass through i za username napisati nesto bezveze i onda za probu na kompu napraviš pppoe konekciju i vidiš da li radi, ako radi spojiš WRT54GL, namjestiš postavke od pppoe u njemu i dalje kompove kako očeš.

Probao sam i s pppoe konekcijom na kompu i s pppoe na linksysu. Uspostavi vezu i nakon desetak sekundi prekine. Ponovni connect na linksysu bez rezultata.

Nikky 19.04.2012. 13:38

Dakle i dalje vrijedi ovo izneseno poviše > nema konekcije bez njihovog TR069 Remote - a. :fuming:

borstri 19.04.2012. 22:03

Openwrt problem
 
Kratki opis:
ruter mjesecima radi genijalno s openwrtom.

neki dan se redovno krene reconnectat i nakon toga ga nisam uspio više povezat na net. Ubijam službu za korisnike optime, ali takvog odjeba još nisam doživio u životu...iako priznaju kvar na opremi, te pokušaj mog rutera da se spoji sa korektnim user/pwd combom. ruter uredno prijavljuje liniju, brzinu i gušenja, ali se ne spaja, flashao ddwrt, pa opet openwrt...i ništa...nije baš da sam neuk u ovoj igri ali se počinjem glupo osječati....

any idea?

EDIT:
Prastari zyxel nakon 24 sata njihovog bauljanja po njihovoj opremi uredno proradio, dok openwrt/ddwrt odbija suradnju....

Nikky 19.04.2012. 22:48

Vidi jel možeš izvuć šta korisno iz detaljnog loga ZyXEL - a.
Kod većine operatera se lansira odheb ako oprema nije "njihovog tipa".

borstri 19.04.2012. 22:54

nema se šta izvući...banana, a radio je ko grom

Zyxel ima vidljive dvije tri opcije i to je to...

neznam više što da ruteru radim...

vidim da je dsl link aktivan (do dslama u centrali) ali konekcija se ne diže

Nikky 19.04.2012. 23:10

Možda je neka kvaka / parametar specifičan za xxxWRT, probaj još sa nekim drugim routerom koji nije na WRT fw.

borstri 19.04.2012. 23:34

neš vjerovat, ali banda iz optime me mulja...

1. username@optinet@optima-dsl (adsl traffic) radi ko grom.
2. username@optinet@optima-dsl3 (optistream) kataštrofa...

i u trenutku kad mi se operater helpdeska javio.....proradi veza...baš me zanima koliko dugo...

sad imam neoboriv dokaz da nije hardver ni postavke...ali silom prilika imam novi openwrt na ruteru.... ;)

Thanks na angažmanu!

Nikky 19.04.2012. 23:48

Pa usmjerio sam te da prekontroliraš parametre :)

borstri 21.04.2012. 10:07

Instalacija
 
pitanje...pošto mi kod pokušaja instalacije Transmissiona javlja segmentation fault, ideja mi je da skinem datoteke lokalno, pa ih i tako isto lokalno instaliram.

E sad, pošto sam u linuxoidnim vodama laik, mala pomoć..link na neki tutorial...ili sl...

tehcereal 21.04.2012. 14:07

Iso sam cisto iz znatizelje ovo probat.I zapeo nakon prve tocke.
Ubacim Secondary_boot.img
Router se restarta ali nisam u mogucnosti uci na 192.168.1.1
Probao sam i ugasit pa drzat reset i upalit ali nista?????

Pomagajte!

Nikky 21.04.2012. 17:00

Napomena po x - ti put, za ove igrokaze ubacivanja fw u neki uređaj,
zaobiđite Vista i W7 tj. radite to sa starog dobrog XP - a ili Linux - a.
Razlog su baš ovakve greške i sl. a posljedica su šta navedeni os - evi vole pametovat pa prekidaju transfer podataka (fw), a baš kod ovih operacija se traži da transfer prođe "u cugu" tj. bez prekidanja.

tehcereal 22.04.2012. 01:47

Sta bi to sad trebalo znacit da router mogu bacit ili mu ima spasa??

.Delboy 22.04.2012. 12:37

Dali ti trepere ledice wlan i voip, ako da možeš preko tftp poslat originali secondary, ako ne trepere, jesi li ukopčao lan kabel u lan1 u dal ti je ip na mrežnoj namješten na static ip: 192.168.1.16 kao šta piše u tutorialu.

kingjulian 22.04.2012. 21:01

pozdrav.imam mali problem u vezi flashanja
instalirao onaj bootloader secondary i dobijem onaj failsafe i kad odaberem image za flash nista se ne događa.samo pukne veza i gotovo.probo sam i iskljucit antivirus ali isto

Moki 22.04.2012. 22:25

Moze li netko postaviti sliku ili napisati kako ide kofiguracija za t-com na DD-WRT
Ja nikako neuspjevam dobiti vezu.


Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:26.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2019 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger