PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ZTE ZXDSL 931VII (t-com) (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252833)

Bluzer 23.10.2013. 13:53

ZTE ZXDSL 931VII (t-com)
 
Zna li netko koji mu je admin password?

Normalni "user" login mu je user / ZTEE+ostali znakovi serijskog broja

Inače, zanimljiv uređaj. Svašta se da namjestiti na njemu i radi uredno. Bar na optici, ima odvojen gigabitni WAN port koji ide u ONT.

Nikky 23.10.2013. 19:04

Neki dan smo već spominjali taj uređaj,
jesi li siguran da mu je "ulaz" WAN tipa ?
jer ZTE ZXDSL 931VII je adsl modem / router, preciznije VDSL2,
vidi točno oznaku.
Po webu proizvođača oni imaju modele ZXHN H367N i ZXHN H368N koji imaju WAN port.

Tvornički user / pass je admin / admin, u t-koma customizaciji je vjerojatno promjenjen.

Bluzer 23.10.2013. 19:24

Ova verzija ne postoji na stranicama ZTE-a, očito se radi o carrier-specific uređaju jer i meni za 931VII prikazuje sasvim drugi uređaj.
U biti najbliže službenom modelu je taj ZXHN H367N:
http://wwwen.zte.com.cn/en/products/...05_386419.html

Moj izgleda ovako:
http://p2.vatera.hu/photos/b7/fc/42b6_1_big.jpg
http://p2.vatera.hu/photos/b7/fc/42b6_2_big.jpg
http://p2.vatera.hu/photos/b7/fc/42b6_3_big.jpg
http://p2.vatera.hu/photos/b7/fc/42b6_4_big.jpg
http://p2.vatera.hu/photos/b7/fc/42b6_5_big.jpg

A ovo su mu portovi, crveni je gigabitni WAN:
http://mos-hacker.ru/gallery/zxdsl-931.png

Samo ne piše T-Home nego ZTE. Ima i N mrežu, 2 USB porta.

Admin login, naravno, nije admin / admin. No ajd', napravio sam kroz usera razne promjene.

I BTW, kako neću biti siguran kad mi je tako složeno doma. :)

The AC 25.10.2013. 23:15

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 2482685)
Zna li netko koji mu je admin password?

Normalni "user" login mu je user / ZTEE+ostali znakovi serijskog broja

Inače, zanimljiv uređaj. Svašta se da namjestiti na njemu i radi uredno. Bar na optici, ima odvojen gigabitni WAN port koji ide u ONT.

Evo ja se zadnja 2 dana družim s njim na bakru i radi stabilno, bez ikakvih problema. Baš me zanima koji je admin pass da vidimo što se sve još nudi. :D

Bluzer 20.01.2014. 15:38

Admin pass je na istu shemu kao i na dosadašnjim uređajima.

Dakle:
administrator
!tc0Mht i D-SN (odnosno, !tc0MhtZTEExxxxxxxxxx)

Hrpa novih opcija tipa QoS, podešavanje do 4 SSID-a, routing i sl. :)

mamutarka 20.01.2014. 16:59

ne rade ove slike uređaja gore, ako može reupload :D

Bluzer 20.01.2014. 17:09

To je skupljeno s neta, nisam ja uploadao...

Uostalom prvi link sa ZTE stranice je slika koja odgovara ovom uređaju.

The AC 23.01.2014. 00:11

Evo nakon malo zezanja sa ovim ZTE-om mogu reći da ima prilično dobar adsl modem. Nedavno sam se preselio i sad sam malo dalje od centrale + dio mreže ide nadzemno po stupovima te mi je maksimalna brzina koju sam do sada imao bila 7,3 Mbps na Siemensu SX763, a ovaj ZTE mi daje stabilnih 8,7 Mbps.
:goood:

Bluzer 23.01.2014. 00:26

Kažu tehničari da ga stavljaju poslovnim korisnicima, pogotovo tamo gdje je VDSL dostupan i da se nitko nije žalio dosad.

The AC 23.01.2014. 02:02

Mislim da on jedino ima vdsl modem od svih uređaja koje trenutno HT koristi.

tintin 05.03.2014. 14:41

A jel radi na ADSL_2plus?

The AC 06.03.2014. 00:03

ofkors

crash owerride 22.03.2014. 19:31

Da dignem malo temu iz pepela. Imam ZXDSL931VII i imam 40mbit ultra paket od t-com-a. Ruter je u prizemlju a komp mi je na katu u sobi. Za spajanje koristim TP link TL-WN723N. Testirao sam više puta i speed test mi daje brzinu od 20mbit-a.
Zanima me kako bi mogao podesit ruter da daje full brzinu, tj da primam puni signal.
Dok je komp bio spojen sa žicom na ruter davao je 40 mbit-a. Od kada se spajam wireless ide max 20 mbit-a.

sandokan111 22.03.2014. 20:02

Iz osobnog iskustva, wireless preko 20mbita je jako nestabilan. Da mi se dalo testirat sto tocno gusi testirao bi, ali nije, jer u teoriji bi trebalo ic preko. Imao sam usb wireless, mreza skoro 0 zagusenja.
Jedino nisam probao N standard jer mi wireless antena ne podrzava.

Bluzer 22.03.2014. 20:21

Citiraj:

Autor crash owerride (Post 2567269)
Da dignem malo temu iz pepela. Imam ZXDSL931VII i imam 40mbit ultra paket od t-com-a. Ruter je u prizemlju a komp mi je na katu u sobi. Za spajanje koristim TP link TL-WN723N. Testirao sam više puta i speed test mi daje brzinu od 20mbit-a.
Zanima me kako bi mogao podesit ruter da daje full brzinu, tj da primam puni signal.
Dok je komp bio spojen sa žicom na ruter davao je 40 mbit-a. Od kada se spajam wireless ide max 20 mbit-a.

Prebaci ga u N only, stavi kvačicu na SGI Enable i bandwidth 40MHz. Javi jel pomoglo.

crash owerride 22.03.2014. 21:11

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 2567305)
Prebaci ga u N only, stavi kvačicu na SGI Enable i bandwidth 40MHz. Javi jel pomoglo.

Ne radi :/

Bluzer 23.03.2014. 02:30

Da li ti je wlan adapter spojen brzinom od 150Mbps? Ako nije, eto ti uzroka. Jer ako se spaja samo sa 65Mbps, možeš zaboraviti na to da imaš realnih 40Mbps protoka.

tintin 23.03.2014. 08:10

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 2567305)
Prebaci ga u N only, stavi kvačicu na SGI Enable i bandwidth 40MHz. Javi jel pomoglo.

Što mu dođe taj SGI Enable i jel ga dobro imati uključenog ako je u ruteru postavljen standard Mixed b/g/n na 20mhz?

Bluzer 23.03.2014. 12:21

To se odnosi samo na N standard i omogućava veću propusnost.

Ako nije uključen, primjerice, 1x1 N adapter će se spajati sa ~130Mbps. Ako je, onda se spaja na 150Mbps.

http://www.networkworld.com/community/node/60610

crash owerride 23.03.2014. 14:03

Meni piše da je spojen sa 802.11g i 54 mbps, ali mi nije jasno zašto pošto podržava 802.11n i može do 150mbps

Prezime 23.03.2014. 14:25

Kako se spoji kad i na ZTE-u i na TP-Link-u odaberes samo "n" standard?

Bluzer 23.03.2014. 14:26

Nekim adapterima treba u device manageru u propertyu Advanced uključiti N mode.

crash owerride 23.03.2014. 15:33

U device manageru mi je postavljeno Wireless mode - IEEE 802.11b/g/n. Imam za izabrati još samo b, samo b/g.

crash owerride 23.03.2014. 15:38

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2567600)
Kako se spoji kad i na ZTE-u i na TP-Link-u odaberes samo "n" standard?

Kako na tp-linku odabrati samo "n" mode? Jer ja u device manageru mogu izabrati b, b/g ili b/g/n. Nemam samo "n" mode.

Bluzer 23.03.2014. 16:31

Ostavi na b/g/n, onda očito driveri od TP-Linka ne valjaju.

To je nekakav RTL8188 chipset, skini najnovije drivere odavde:
http://www.realtek.com.tw/downloads/...oads=true#2281

CaptKirk 25.03.2014. 09:41

Uvalilo mi je ovaj router s optikom. Sad me zanima da li je moguće na njemu omogućiti NAT Loopback, jer kad ukucam dyndns adresu svoje kamere ne vidim stream. Mogu je samo pingati na IP...

Nikky 25.03.2014. 16:17

Jesi probao složit PortForward kamere i to na nekom xxxx portu ?

CaptKirk 26.03.2014. 18:09

Portovi su proslijeđeni i sve uredno radi kad gledam izvana. Međutim, ne vidim stream u svom loop-u ako ukucam adresu dyndns-a. Kad se pingam direkt na IP adresu, radi!
Ovo je uredno radilo na Siemensu sx763 i na ADB routeru. Na ZTE neće.

Evo dokaza: http://krvavice.dyndns.info:3107. Vi ovo vidite, ja ne iz svoje lokalne mreže...

Nikky 26.03.2014. 18:22

Pa za lokalno ne ideš preko dyndns - a nego direktno na lokalnu ip adresu kamere.

CaptKirk 26.03.2014. 18:30

Sve kužim, ali prethodni su routeri imali mogućnost tzv. loopback-a, dakle mogao sam iz lokala kucati dyndns adresu i vidio bi stream. Ovaj ZTE je priča za sebe, izgleda...


Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:54.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2019 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger