PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Gigabyte P31/P35 - DS3L/STD/R/P/DS4/DQ6 Thread (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75603)

prasak 18.06.2007. 23:25

Gigabyte P31/P35 - DS3L/STD/R/P/DS4/DQ6 Thread
 
Imam veliki problem sa instalacijom drivera za zvučnu na matičnoj. Isto mi se događa i za Microsoft UAA Bus driver for High Definition Audio i Realtek HD Audio Driver. Kad krenem instalirati, one zelene točkice dodju otprilike do 4/5 i zatim instalacija stane i javi mi grešku An error occured.. ili instalacija neuspjela, bla bla bez, ikakvog objašnjenja. Probao sam s driverima koji su došli na CD-u s matičnom, probao sam sa onima s Gigabyteovih i sa Realtekovih stranica i uvijek isto. To sam najprije radio sa WinXP SP1, zatim sam formatirao hard i probao sa WinXP SP2 i naravno ništa. Probavao sam izravno otvarajući instalacijske datoteke, odlazeći na Update driver iz devica managera, Add new hardware i ono prepozna Audio device on high definition bus, tj. kaže found new hardware, ali driver neće instalirati nikako.
Čip je Realtek ALC889a (najnoviji), kojega na reltekovim stranicama nema niti spomenutog, a za driver na CD-u uz matičnu piše da je beta, verzija se vidi na slici. Što mi je još softverski ostalo, a da nisam probao? Zadnje bi bilo nosit ploču na garanciju. E, da, možda prije poslat mail Gigabytu i pitati za savjet.

ReNNO 19.06.2007. 10:17

http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2531

prasak 19.06.2007. 11:11

Citiraj:

Autor prasak (Post 749663)
Probao sam s driverima koji su došli na CD-u s matičnom, probao sam sa onima s Gigabyteovih i sa Realtekovih stranica i uvijek isto.

Nope, ni s tim ne ide. A u biosu vezano za zvuk ima samo Azalia (kodno ime za HD audio) auto ili disabled. Meni je na Auto, a kad stavim na disabled, onda pokazuje kao da zvučna uopće ne postoji.

ReNNO 19.06.2007. 11:24

Pa da,ostavi na AUTO.

Si probao skinuti zadnji microsoftov "installer" ?
Možda je i do toga.

Smartguy 19.06.2007. 15:01

nisam probavao na XPu ali na visti koja sama instalira sve drivere meni zvuk radi savršeno.

evo pokušaj ode: http://www.xtremesystems.org/forums/...142340&page=12

taman je neki lik postao nove drivere za zvuk pa probaj:)

prasak 19.06.2007. 19:43

E, hvala ti puno na ovom linku :goood:. Konačno RADI zvuk. Ne mogu vjerovati kakva je to nebriga stavljati nedovršene drivere na CD i web. Rade na Visti, ne rade na XP kojeg koristi 90% ljudi. Prije nego si ovo postao probao sam i s novim installerom i očito nije u tome bio problem.

Smartguy 19.06.2007. 20:54

pa pogledaj da se ljudi baš i ne tuže tamo sa problemom oko zvuka. Može biti da si ti jedan od "sretnika" ;)

drago mi je da sam pomogao :)

Angelus 28.07.2007. 06:12

Gigabyte GA-P31/P35 - DS3L/STD/R/P/DS4/DQ6 Thread
 
Browsam po ve milu malo,čist da ubijem vrijeme,kad nađoh:

MB Gigabyte P35-S3, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN 883,16

Hmmm,rekoh,p35 piše,883 kn piše,pa nije to puno za takvu ploču.Koliko znam P35 čipset je prozvan "muzom" Intelovih dvoglavaca.Eh dragi E6300 sada ćemo te bacit na stroj za rastezanje.Tek ću sada vidit,pravog sportaša u tebi.

No dosta mog šaljivog pjesničkg blebetanja,što trebam od vas,i za što vas molim,jest:vaše cjenjeno mišljenje.

Ono,i did use the f****n Google,al nekak me starija PCE ekipa još nije iznevjerila.

Dakle da se iskeširam za bolju gigabajticu(što mi nije najbolja opcija) ili da ostanem pri ovoj,što je super,prodam staru pločku za kojih 400 kunića koliko vrijedi i šparam...

coconut 28.07.2007. 10:07

A koji ti to komp imaš? Ne možemo ti reći mišljenje kada ni ne znamo šta imaš sada!

^SuperUnknown^ 28.07.2007. 13:24

Da bas, odakle da znamo koju plocu trenutno imas? I bolje ti je nadodati jos nesto sitno za DS3 verziju, ako vec ides na Gigabyte :)

Bravo 28.07.2007. 13:32

inaće P35-DS3 je skuplja 16 lipa:goood: pa nevidim razloga zašto bi se uopće kupovala S3.

Angelus 28.07.2007. 20:28

Imam Abit il9pro,očito mi se nije izlistao "MojKomp".

Pločka je no go kad dođe do OC-anja

nema opcije za OC uopće

vjerujem da je 945 čipset

Razer 28.07.2007. 20:33

U tom slučaju, P35 S3/DS3 je odličan izbor.

maX 28.07.2007. 22:00

Citiraj:

Autor Razer (Post 777465)
U tom slučaju, P35 S3/DS3 je odličan izbor.

o da :)

Swarm dude 30.07.2007. 17:34

Citiraj:

Autor Angelus (Post 777109)
EDIT:tipfeler u naslovu,modovi plz edit,i obrišite edit nakon :lol2:

Učinjeno :)

tintin 06.08.2007. 09:38

Koja je razlika između matičnih Gygabite-P35-DS3 i Gygabite-P35C-DS3R ?

Razer 06.08.2007. 13:34

Prva ima podršku samo za DDRII, dok druga podržava i DDRII i DDRIII.

SRV 06.08.2007. 13:48

I jos nesto, SB na P35C-DS3R je ICH9R, za razliku od P35-DS3 koja ima ICH9. Rezultat: prva ima RAID.

tintin 06.08.2007. 14:16

Pa i ova ima Raid
GA-P35-DS3 (rev. 1.0)
Intel® P35 + ICH9 Chipset

1. Supports Intel® Core™ 2 multi-core and upcoming 45nm processors
2. Supports DDR2 1066* memory for outstanding system performance.
3. Features PCI Express x16 for outstanding graphics performance
4. Integrated SATA 3Gb/s with RAID function
5. Features high speed Gigabit Ethernet
6. Ultra Durable 2 motherboard design
7. Japanese manufactured solid capacitors
8. Audio controller from ALC 889A supporting for both Blu-ray and HD DVD formats.

SRV 06.08.2007. 14:23

ima, ali taj raid je drek. samo dva diska i to na problematicnom Jmicronu. Ja to i ne zovem RAID-om.

tintin 06.08.2007. 14:47

Koju onda uzeti...trebam nešto što se dobro ponaša kod klokanja...

SRV 06.08.2007. 14:51

Onda ti je svejedno. Te ploce jednako idu. IMHO uzmi najjeftiniju.

tintin 06.08.2007. 14:55

Kod "slabije" Raid koliko toliko radi ili bolje ga uopće ne koristiti?

tintin 06.08.2007. 15:58

A trebao bi mi i raid...

domy_os 06.08.2007. 17:32

Izbjegavaj, ako možeš...

gnomisa 07.08.2007. 01:31

evo dolje dobrog reviewa P35 DS3P ploče koju ja mislim ubost...

http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1119&pageID=3585

uzeo bih običnu DS3 al nema FW...jedino mi nije jasno zašto P verzija ima tak velik pasivac na NB-u u odnosu na DS3....navodno je lik iz reviewa ima teškoća sa instalacijom big typhoona...

evo i review obične DS3-ce

http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...s/ga-p965-ds3/

zvonac 07.08.2007. 02:17

kolko vidim čipset se ne grije na ovim p35 ds3 pločama,il se to meni čini:)
uglavnom ploča je i više neg dobra

http://www.legitreviews.com/article/513/1/

Smartguy 07.08.2007. 04:45

stvarno se ne griju. Obično poseru svi gigabytov silent pipe, no ovaj obavlja svoj posao i više nego odlično. 35-40 a plašim se od pomisli da stavim vent da malo pirka po njemu :)

tintin 07.08.2007. 09:21

S obzorom da mi treba RAID izbor bi bio Gygabite-P35C-DS3R.
Dvojba postoji zbog klokanja, u forumu se najčešče spominje Gygabite-P35-DS3.
U raidu planiram imati dva diska.

tintin 07.08.2007. 10:51

Koliki je strap kod P35-DS3 ploča i jel to uopće bitno?


Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:30.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2015 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger