PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ZTE ZXDSL 931VII (t-com) (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252833)

FitzTN 11.09.2017. 15:22

Brzina je 18-23, kako kada, tako da nije to stavka.
Zapravo mi ga nije žao rashodovati, stvarno je odlično poslužio, to mi je jedan od najstarijih dijelova HW koji je u funkciji, ali vidim da ga još uvijek prodaju redovito u maloprodaji :D.

Kako sam u postupku prelaska s Amisa na T-Com, sad je spojen Amis WAN na Linksys LAN i to radi savršeno. Sad sam spojio dodatno T-Comov ZTE (192.168.2.1 255.255.255.0 DHCP off) LAN to LAN na Linksys (192.168.1.1 255.255.255.0 DHCP on) i računala iz mreže ga vide/ne mogu pristupiti.

U Linksysu imam za podesiti pod Advanced routing ovo:
Static Routing
Destination LAN IP: 192.168.2.1 ili 192.168.2.0
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.2.1
Interface: LAN & Wireless

Kako god, javlja "Invalid static route!" i neda savati postavku. Pročitao sam na jednoj stranici da neki Linksys/Cisco imaju bug koji neda savati nikakve postavke i javlja takvu grešku i da se pokušaju unesti neke googlove static route 8.8.8.8 ali ni to neda savati sa istom porukom.

Kad odjavim Amis i budem imao samo T-Com, updatat ću firmware i vidjet jel onda radi, ako ne ostaje samo ZTE na testu :).

Nikky 11.09.2017. 15:38

Ako ja nisam nešto zabrijao, zar nebi trebalo postaviti:
Static Routing
Destination LAN IP: 192.168.2.1 ili 192.168.2.0
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1
Interface: LAN & Wireless

FitzTN 11.09.2017. 15:52

Je, al ne pomaže

jp_rv 11.09.2017. 16:44

mislim da si ti jedina osoba koja ima wrt54gl a NEMA linux na njemu.

strp'se dok ne prebaciš na tcom.
staviš ih u isti subnet, jedan kabel iz njhivog routera u wan port i to ti je za net, drugi kabel u lan port i on ti je za pristup modemu. tako je meni uredno radilo sa svim providerima ikad, dok god je modem u bridge modu sa ugašenim dhcp-om.

jp_rv 21.09.2017. 18:10

kako se podešava QoS za wifi na ovoj kanti?

te da li je moguće podesiti nezavisno QoS za odvojene ssidove?

npr ssid "turisti" na 10/1 i privatni koji ne bi bio limitiran?

hvala

buljaka 21.09.2017. 18:59

Nisam već dugo na zte ali lani ta opcija nije radila uopće

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

FitzTN 21.09.2017. 21:34

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3101429)
mislim da si ti jedina osoba koja ima wrt54gl a NEMA linux na njemu.

strp'se dok ne prebaciš na tcom.
staviš ih u isti subnet, jedan kabel iz njhivog routera u wan port i to ti je za net, drugi kabel u lan port i on ti je za pristup modemu. tako je meni uredno radilo sa svim providerima ikad, dok god je modem u bridge modu sa ugašenim dhcp-om.

Eto, više nisam jedina osoba, DDWRT je gore :D
Ima puno previše opcija :D :D

ZTE još nije u bridge modu, ali Tehnicolor (Amis) je, a sve skupa radi s metodom "2 kabla".

Linksys 192.168.1.1
ZTE 192.168.2.1
Tehnicolor 192.168.1.254

Sad imam dva neta, samo na klijentu postavim gateway 192.168.1.1 ili 192.168.1.2 :D Barem do idućeg petka kad isključuju Amis/Vip

Hvala na pomoći :)

goran1985 18.10.2017. 17:10

Jučer su mi kod majke u kući iz Tcoma zamijenili router, stavili ovaj Zte. Razlog: nakon stalnih prigovora i javljanja kvara te nakon promjene 30m kabla do kuće ostalo im je još to, kao bolji je od tg782i pa smo pristali.

Sad za posljedicu imam to da se nijedan od 3 laptopa neće spojiti bežično na njega, te jedan AP, ne vide ga uopće. Mobiteli se mogu spojiti.

Koje podatke/postavke routera trebam reći da mi se pomogne?

Prezime 18.10.2017. 19:24

U Wlan - Basic postavkama provjeri da ti je Mode: IEEE 802.11 G + n,
mozda imas samo IEEE 802.11n Only ukljucen...

goran1985 18.10.2017. 20:41

Odabrano je "Mixed (802.11b+g+n)...

Prezime 18.10.2017. 21:08

Citiraj:

Autor goran1985 (Post 3115715)
Sad za posljedicu imam to da se nijedan od 3 laptopa neće spojiti bežično na njega, te jedan AP, ne vide ga uopće. Mobiteli se mogu spojiti.

Koje podatke/postavke routera trebam reći da mi se pomogne?

Sa nekim alatom na mobitelu (Wifi Analyzer) ispitaj koji su ti slobodni (ili najmanje optereceni) wiFi kanali, pa u routeru fiksno izaberi neki slobodan. Izbjegavaj kanale 12 i 13, jer ga neki (americki) uredjaji ne mogu vidjeti/primati.

goran1985 19.10.2017. 15:05

Hvala ti, do kanala je bilo. Bio je na 13.

golfw12 28.10.2017. 18:01

planiram se vratit sa iskona na tcom zbog magenta usluge, pa me zanima ako je netko skoro uzeo internet od njih koji ruter je dobio (zte, speedport,neki drugi), te kakav im wifi domet? nadam se bolji nego na sadašnjem Zyxelu

Doktor-X 31.10.2017. 16:31

Može li se u zte ubaciti neki drugi ddns provider dtdns mi se ne updata a dyn se plaća

euromatik 02.11.2017. 20:14

Citiraj:

Autor .Delboy (Post 2775795)
našao sam na netu par fw-ova od drugih providera:

flasha se tamo pod administration > software upgrade

neki ruski fw:
izgleda da je adsl annex a, neznam za vdsl, nemam ga pa neznam ako radi na t-com. Ima dosta više opcija, login je superadmin/zteadmin123

V2.0.00.RUSS
https://www.dropbox.com/s/45civpmc4jm9vi0/931VII_v2000russt04_firmware.bin?raw=1

orig link: ovjde

ote grčki provider fw:
ista stvar annex a, za login nisam siguran da li superadmin/zteadmin123 radi, ali admin/admin bi trebalo.
Ima izgleda iste opcije ko ovaj russ, samo što još ima support za 3g modem, ali radi jedino sa ZTE 3g modemima, probao sam neki huawei, ali ne radi.

V2.0.00.OTET05
https://www.dropbox.com/s/fiphe60uxktx3ye/931VII_v2000otet05p1_firmware.bin?raw=1

orig link: ovdje

Inaće ako ne napravite factory reset kod mijenjanja fw-a, ostane stari config, pa onda npr na t-com fw radi superadmin login ko na russ.

i još sam dumpao sam cijeli flash iz svog zte, pa sam izvukao van t-com fw da se može nazad vratiti na t-com fw:

V2.0.00.CROATT02
https://www.dropbox.com/s/jivcfwmlqjwmeh2/931VII_v2000croatt02_firmware.bin?raw=1

Flashanje novog fw traje jedno 5 minuta, treperi power ledica.

p.s.

ko si želi napraviti backup cijelog flasha, logirajte se u telnet i uđite u shell po proceduri napisanoj par postova iznad.
zatim treba spojiti usb stick, i kroz shell izvršiti:

Code:

cat /dev/mtdblock0 > /mnt/usb1_1/mtdblock0
(ovaj usb1_1 je najcesce gdje se mounta usb, može biti drugačije, pogledajte sadržaj /mnt/ prije izvršavanja)

Radi i unbrick web od bootloadera, pa se i kroz to može flashati fw:
procedura na openwrt wiki
Jedina je razlika da je ip adresa rutera 192.168.1.254

Probao sam da uradim preko telneta backup flasha na ZTE H367N ali posle komande dobijem samo ovo (USB mi je usb1_1):


http://forum.pcekspert.com/[img]http...om/z7Bc5tQ.pnghttps://i.imgur.com/z7Bc5tQ.png
https://imgur.com/a/3cEzU

.Delboy 02.11.2017. 20:49

To je uredu, file bi trebao biti kreiran na usb sticku.

euromatik 02.11.2017. 20:56

ima fajl na USB-u mtdblock0 od 128 kilobajta

.Delboy 02.11.2017. 21:15

To je novi zte v4? Ako je onda su drugačije particije, izvrši "dmesg" komandu i "cat /proc/partitions" i stavi output ovdje, možda mogu vidjeti tako koja je za cijeli flash.

euromatik 02.11.2017. 21:24

https://i.imgur.com/rleKkO9.png

Nikky 02.11.2017. 21:34

Pretpostavka da je u ovom najvećem mtdblock1 ?

euromatik 02.11.2017. 21:49

Jel to zanači da treba komanda
Code:

cat /dev/mtdblock1 > /mnt/usb1_1/mtdblock1

Nikky 02.11.2017. 21:54

A po logici stvari da.

.Delboy 02.11.2017. 22:08

Izgleda da nema jedna particija za cijeli flash, najbolje je da od 0 do 11 napraviš backup.

euromatik 02.11.2017. 22:14

Probao sam:
Code:

cat /dev/mtdblock1 > /mnt/usb1_1/mtdblock1
https://i.imgur.com/UY3jFt2.png

euromatik 03.11.2017. 10:36

Citiraj:

Autor .Delboy (Post 3121761)
Izgleda da nema jedna particija za cijeli flash, najbolje je da od 0 do 11 napraviš backup.

Misliš svaka komanda posebno:
Code:

cat /dev/mtdblock0 > /mnt/usb1_1/mtdblock0
cat /dev/mtdblock1 > /mnt/usb1_1/mtdblock1

i tako do mtdblock11......ili.....?

na mtdblock1 prijavljuje error.

.Delboy 04.11.2017. 01:04

da tako je, probaj sa dd tool ako je instaliran:
Code:

dd if=/dev/mtdblock0 of=/mnt/usb1_1/mtdblock0

euromatik 04.11.2017. 08:21

Nema instaliran dd tool.

euromatik 09.11.2017. 18:16

Citiraj:

Autor .Delboy (Post 3122163)
da tako je, probaj sa dd tool ako je instaliran:
Code:

dd if=/dev/mtdblock0 of=/mnt/usb1_1/mtdblock0

jel možeš možda na osnovu ovoga da provališ komandu za backup fw?

https://s19.postimg.org/ewkkatr8z/03._cat_-proc-mtd.png

https://s19.postimg.org/pjedg9743/02...oc-devices.png
https://postimg.org/image/3k7yt1q9r/

Danijel Dane 20.11.2017. 20:28

Poštovanje, Da li je moguce spojiti ZTE 931VII sa TP link TL-MR3420 na nacin da ZTE je kod telefonske uticnice a na njega spojen TP link koji je u drugoj sobi i na njega racunalo?

Nikky 20.11.2017. 21:21

Znači htio bi da TL-MR3420 radi kao Universal repeter ili Client?
Sad sam na mobu, mislim da nemože.
Provrti susjedne teme, xy puta smo nabrajali koji bi uređaji tu igrali.


Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:47.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2019 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger