PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ZTE ZXDSL 931VII (t-com) (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252833)

silver_tip 20.04.2017. 16:29

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3051369)
U tom grmu lezi zec :lol2:

Jok...

Ja imam taj ZTE, imam Homebox, na W10 sam... sve uredno radi doslovce plug and play. ;)

Prezime 20.04.2017. 16:39

Sve ovisi koja verzija desetke, koji chipset na wifi kartici i kako ti je podesena sigurnost OS-a. MS se vise brine o tvojoj tastiti wifi-a od tebe, pa je upotreba wifi-a ponekad dovedena do apsurda.

Na mnogim laptopima, pa cak i na njihovim Surface uredjajima je ponekad nemoguce ostvarit pouzdanu wifi vezu, dok preko zice uvjek uredno radi.
Slicno kao i sa nekim Androidima, koji cak imaju dodatne aplikacije za iskljucivanje IPv6 protokola...

0gi 01.05.2017. 20:18

Bok! Nadam se da mi netko može pomoći uvezi ovoga. Već se par dana mučim s ovime.

Dakle, imam dva ZXDSL 931VII V4.0 rutera.
Želim ih spojiti na sljedeći način:
1. ruter spojen na internet(vdsl) <-- lan kabel --> 2. ruter
Na oba rutera želim imati upaljen wifi i želim da uređaji spojeni na oba rutera budu u istoj mreži, tj. da vide jedni druge (znači npr. da svi budu u mreži 192.168.1.0) i da svi imaju pristup internetu.
Nisam siguran da li je to uopće moguće na ovome ruteru?
Prema uputama koje sam našao sam spojio rutere sa LAN1 port na LAN1 port, postavio ip adresu prvog rutera na 192.168.1.1, a ip adresu drugoga na 192.168.1.2. Na drugom ruteru sam ugasio DHCP, dns stavio na 192.168.1.1 i jos bih trebao staviti default gateway na 192.168.1.1, ali mi ruter ne dopušta da promijenim default gateway! Čak i kada sam spojen kao administrator. To polje je zatamnjeno, ne može se mijenjati, a navodno kod drugih rutera se može? Valjda zbog toga mi uređaji na 2. ruteru nemaju internet, a uređaji na 1. imaju. A ponekada i oni na 1. izgube vezu.
Da li je moguće nekako spojiti rutere u istu mrežu? Ako da, da li bi maxtv uređaj radio ako se spoji na drugi ruter?

Čitao sam i o spajanju 1. rutera preko LAN porta na WAN port drugog rutera, ali tada bi uređaji bili spojeni na dvije različite mreže, ako sam dobro shvatio. A ja želim da uređaji spojeni na 1. ruter mogu komunicirati sa uređajima na 2. ruteru.

Nikky 02.05.2017. 03:17

A da probaš dodati Static Route u 2. uređaju da "puca" na 192.168.1.1 ?
Samo mi se čini da je neki zaheb u pameti, trebalo bi ga povezati sa Lan interface kojega ne nudi, a nudi Internet !?

jp_rv 02.05.2017. 10:38

ima taj zte opciju dhcp relay?
nemam ga sad "pri ruci" u mreži.

kod nekih mojih uređaja bi stvar umrla ako je dhcp bio ugašen jer uređaj ne bi povlačio adrese s gatewaya, zato je tu dhcp relay.

Jawe 10.05.2017. 04:33

Znači imam problem sa pingom u igrama, naravno kad najčešće burazer visi na youtubu cijeli dan i onda kad ja oću malo u miru odigrat nemoš mrdnut u igri od laga...e sad ako neko može da mi konkretno netko kaže što, gdje, koju valutu moram upisati u ove prozorcice da namjestim QOS i probam ga tako ograničiti jer ovo je fuj....pročitao sam ova 2 dana milion tekstova i svi su u istom problemu, ali nigdje konkretnog riješenja osim da na njegov intaliram netlimiter itd., probo sam sa selfishnetom, ali nešto ne šljaka dobro, pokazuje krive podatke stalno...

ZTE ZXDSL 931VII 4.0V

http://imgur.com/MalFHLw

Nikky 17.05.2017. 15:50

Slučajno naletio na info u vezi ZXDSL 931VII V3.0/V4.0 > http://support.zte.com.cn/support/ne...newsId=1007843
prodaja do September 15st,2017, a support do December 15st,2018.

barnabas 03.06.2017. 10:42

pozdrav svima

pokušavam spojiti TP link wr841ND zajedno sa Zxdslom.

nikako ne uspijeva, zapravo instalacija je uspjela, ali nema internetske veze.

Ima li tko kakvih iskustava?

Nikky 03.06.2017. 11:20

Kako ih pokušavaš povezati, žično ili bežično ?
Jesi li probao promijeniti IP adresu wr841ND da bude u istom nizu kao ZTE i slobodna ?
Šta zapravo želiš postići ?

ilje 04.06.2017. 04:10

Citiraj:

Autor Jawe (Post 3058455)
Znači imam problem sa pingom u igrama, naravno kad najčešće burazer visi na youtubu cijeli dan i onda kad ja oću malo u miru odigrat nemoš mrdnut u igri od laga...e sad ako neko može da mi konkretno netko kaže što, gdje, koju valutu moram upisati u ove prozorcice da namjestim QOS i probam ga tako ograničiti jer ovo je fuj....pročitao sam ova 2 dana milion tekstova i svi su u istom problemu, ali nigdje konkretnog riješenja osim da na njegov intaliram netlimiter itd., probo sam sa selfishnetom, ali nešto ne šljaka dobro, pokazuje krive podatke stalno...

ZTE ZXDSL 931VII 4.0V

http://imgur.com/MalFHLw

na zalost QOS ne radi na tom modemu (na t-comovom fw v4)

izekos 06.06.2017. 15:28

Jer se da spojti USB stick Alcatel link key IK40 na router iz subjecta? U USB sticku bi bila Tele 2 kartica Pokućnog interneta. Ima li možda netko tu kombinaciju i da li bi to radilo? To je naime oprema koju imam, Huawei B315s-22 WiFi CAT4 router, kojeg nude u Tele 2 ponudi košta 850 kn. Draže bi mi bilo imati u džepu tih 850 kn, ukoliko ova kombinacija šljaka.

hrki 06.06.2017. 17:47

Koristio budeš kabel ili wifi?

izekos 06.06.2017. 22:40

Citiraj:

Autor hrki (Post 3068066)
Koristio budeš kabel ili wifi?

I kabel i wifi. Gigabitna lan mreza, wifi za mobitele, tablete i sl.
Da li je izvedivo ili mi je bolje kupiti neki router? Jer taj stick kodiran na Ht ili moze bilo koja SIMica?

H@rdc0r3M1nD 11.07.2017. 21:47

AKo smijem pitat koji je admin pass za ovaj Tcomov router

1v@n 11.07.2017. 22:37

Citiraj:

Autor H@rdc0r3M1nD (Post 3079932)
AKo smijem pitat koji je admin pass za ovaj Tcomov router

Da si se barem potrudio otvoriti prvu stranicu teme...

H@rdc0r3M1nD 12.07.2017. 16:16

zasto uvijek ljudi misle da se nesto pita iz lijenosti?
Detaljno sam procitao, vecinu ove teme. Ne prihvaca mi password u obliku

administrator
!tc0Mht + serijski broj.

Eto, valjda nije bilo lakse odgovorit ako znas? ili ne znas?

1v@n 12.07.2017. 18:38

Vjerojatno zato što je to jedini način da uđeš u router. Imao, koristio, radi tako i nikako drugačije

!tc0MhtZTEExxxxxxxxxx

0 - nula, a ne O

H@rdc0r3M1nD 12.07.2017. 18:42

To je pomoglo.hvala

zvonac 19.07.2017. 22:46

1 privitaka
Pozdrav, imam laganih problema sa tim ruterom..
Ovo su trenutne postavke, ak stavim SGI Enable onda brzina nije konstantna, al u trayu, pod status stoji 300mbits, ak maknem kvačicu, onda je ok, al pod status stoji, 243-270mbits u igri su win 7..
Inače puštena mi je brzina 34mbits..
http://www.speedtest.net/result/6468831336.png
Mrežna je ASUS Wireless-AC750..

E sad, događa se da mi veza pukne, u trayu skoči žuti trokut s uskličnikom, jučer zvao SZK, restartali liniju i ok bilo do danas, dođem doma, net teško otvara, a ista stvar i na smartfonu..

Inače ovo je sad blaži problem, imao sam s tim češćih problema, dok sam podesio da mi se ruter gasi-pali u određeno vrijeme, sad sam to dizejblal, al kolko vidim, veza se opet izgubi negdje..


Kak sad to uskladit da to donekle normalno funkcionira?

NITROS 08.09.2017. 03:37

Imam problem s routerom. Radi se o routeru iz naslova V4.0

Danas pospajao Synology na mrežu i portovi su počeli vući samo 100mbps. Nisam niti primjetio već mi je Synology javio da je niska propusnost na mreži.

Od troubleshootinga sam napravio sljedeće. Promijenio kablove, isprobao sve portove, pojedinačno štekao uređaje fizički (svi su prijavljivali 100mbps brzinu), na silu gurao komp da koristi 1gbps (na što se automatski disconnectao) te prošao sve settingse unutar routera.

Rješenje nisam našao.

Tako da vas molim da mi pomognete jer ću sve živce izgubiti.

Hvala!

FitzTN 09.09.2017. 12:02

Već preko 10 godina koristim operaterove routere u bridge modu, a za pristup internetu koristim vlastiti Linksys WRT54GL sa stock firmwareom (na kojeg se veže gigabit switch i onda sve dalje) i nije bilo nikad problema s njegove strane.

Sad sam uz maxadsl dobio ovaj ZTE, pa me zanima je li bolje prebaciti ga u bridge mode i nastaviti koristiti Linksys? Sviđa mi se popis poziva kojem se može pristupiti (brojevi koji su zvali i koje sam zvao), a kojem neću moći pristupiti lako ako ga stavim u bridge. S druge strane, ovlaš gledajući ovu temu ispada da je bolje držati se provjerenog :D

dur 09.09.2017. 12:38

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3082477)
Pozdrav, imam laganih problema sa tim ruterom..
Ovo su trenutne postavke, ak stavim SGI Enable onda brzina nije konstantna, al u trayu, pod status stoji 300mbits, ak maknem kvačicu, onda je ok, al pod status stoji, 243-270mbits u igri su win 7..
Inače puštena mi je brzina 34mbits..
http://www.speedtest.net/result/6468831336.png
Mrežna je ASUS Wireless-AC750..

E sad, događa se da mi veza pukne, u trayu skoči žuti trokut s uskličnikom, jučer zvao SZK, restartali liniju i ok bilo do danas, dođem doma, net teško otvara, a ista stvar i na smartfonu..

Inače ovo je sad blaži problem, imao sam s tim češćih problema, dok sam podesio da mi se ruter gasi-pali u određeno vrijeme, sad sam to dizejblal, al kolko vidim, veza se opet izgubi negdje..


Kak sad to uskladit da to donekle normalno funkcionira?

Makni mixed mode i stavi samo N ili AC ako podržava. Uvijek ti je bolje spojit komp sa žicom (prepreke se lagano zaobilaze, samo su ljudi lijeni), wireless samo za mobitele i sl. uređaje.

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 3100769)
Već preko 10 godina koristim operaterove routere u bridge modu, a za pristup internetu koristim vlastiti Linksys WRT54GL sa stock firmwareom (na kojeg se veže gigabit switch i onda sve dalje) i nije bilo nikad problema s njegove strane.

Sad sam uz maxadsl dobio ovaj ZTE, pa me zanima je li bolje prebaciti ga u bridge mode i nastaviti koristiti Linksys? Sviđa mi se popis poziva kojem se može pristupiti (brojevi koji su zvali i koje sam zvao), a kojem neću moći pristupiti lako ako ga stavim u bridge. S druge strane, ovlaš gledajući ovu temu ispada da je bolje držati se provjerenog :D

Bolje ga stavi u bridge, sigurni je. A i ne vidim razlog zašto ne bi mogao poslije pogledat taj popis poziva na njemu.

FitzTN 09.09.2017. 13:17

Pa ako je u bridge modu, ne mogu mu pristupiti iz mreže, već moram direktno na njega spojiti neki uređaj kabelom. Tako i sad radim kad gledam parametre parice, ali nije baš zgodno za svaki dan.

hrki 09.09.2017. 13:25

Čemu s ako malo gledati parametre parice ? Ja to nisam gledao mjesecima

Nikky 09.09.2017. 13:28

@FitzTN
Ja imam zadnju V4 verziju, ima ispravljene neke mušice, ponaša mi se normalno u router modu,
neda mi se sad tražiti od kada je u funkciji.
Mislim da mu možeš dati šansu, a ako ne budeš zadovoljan onda znaš ... Bridge ...

@dur
Kad imaš složen drugi / dodatni router onda je gnjavaža pristupiti web konfigu onog prvog,
treba ih postaviti na različite ip adrese / mrežne segmente (npr. 1 - 192.168.1.1, 2 - 192.168.2.1),
zatim treba dodavati route u 2. routeru da bi dobio pristup željenom (nekad to radi a nekad je nemoguća misija)

@NITROS
Taj router ima 100 MB Lan portove.

dur 09.09.2017. 13:54

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 3100791)
Pa ako je u bridge modu, ne mogu mu pristupiti iz mreže, već moram direktno na njega spojiti neki uređaj kabelom. Tako i sad radim kad gledam parametre parice, ali nije baš zgodno za svaki dan.

Kako ne, staviš još jedan interfejs, dodaš drugu mrežu i vozi. Može ti bit spojeno stalno.

@ Nikky
Ne znam zašto se svi plašite konfiguracija sa više podmreža, pa nije to neka mudrost? Jednostavno za napravit, zaista. Materijala za početnike ima po cijelom Webu, samo si treba dat malo truda.

FitzTN 11.09.2017. 00:49

Igrao sam se s tim svojevremeno i znam da nije išlo.
Ovaj Linksys valjda ima i neki bug, jer što god da unesem u advanced routing javlja "invalid static route". Mogu pokušat flešnuti novi firmware, možda se popravi ili kupiti drugi vlastiti router.

skalar 11.09.2017. 02:31

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3082477)
Mrežna je ASUS Wireless-AC750..

ASUS Wireless kartice imaju očito problema,kod mene usb-ac56 sa prvim win 10 je radila bez problema,kako su dolazile nadogradnje windowsa tako je
i sve lošije da bi sad pucala veza,žuti kvadratići ili totalno nestajanje iz sistema,nekako mi se čini da prestaju razvijati drivere čim izbace novu generaciju
kartica,nabavkom dlinkove "kugle" DWA-192 pucanje je nestalo,brzina je puno bolja,tako sam došao do zaključka da je asus kolko god je dobar u routerima
u wifi karticama baš i nije,da nevelim da sa kinezom za 10 eura ac600 mi se ta pucanja nedešavaju.

dur 11.09.2017. 12:17

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 3101218)
Igrao sam se s tim svojevremeno i znam da nije išlo.
Ovaj Linksys valjda ima i neki bug, jer što god da unesem u advanced routing javlja "invalid static route". Mogu pokušat flešnuti novi firmware, možda se popravi ili kupiti drugi vlastiti router.

Ajde stavi par slika i opiši što si pokušavao da vidim u čemu je problem. Možda se može riješit bez nadogradnje.

jp_rv 11.09.2017. 12:19

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 3100769)
Već preko 10 godina koristim operaterove routere u bridge modu, a za pristup internetu koristim vlastiti Linksys WRT54GL sa stock firmwareom (na kojeg se veže gigabit switch i onda sve dalje) i nije bilo nikad problema s njegove strane.

koju brzinu imaš od t-coma?
neznam za stock firmware, ali ddwrt reže na 30tak mbita. ako imaš podešen QoS, onda ga to ubija i reže na 20mbita.

to je meni bio glavni razlog zašto sam nakon 10 godina korištenja wrt54gl-a prešao na mikrotik.

a za ovo šta kažeš za pristup routeru, samo spoji još jedan kabel na modem.


Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:14.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2019 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger