PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ZTE ZXDSL 931VII (t-com) (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=252833)

quantum112 10.11.2016. 20:32

Citiraj:

Autor Prezime (Post 2987760)
Kako kontroliras jel je doticni port otvoren, sa svog kompa, tj. iz mreze iza routera? Prilicno nepouzdna ametoda...
Za tocne rezultate ispitaj jel doticni port otvoren preko nekog drugog routera, ili pomocu moba na GSM 3/4G mrezi. Naravno, moras prethodno pogledat koji IP ti je T-Com dodijelio.

Pa zar ovakve stranice nisu dobre za tu svrhu?

http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
https://www.grc.com/x/portprobe=3478
http://www.canyouseeme.org/

Probao i preko Port Scanner aplikacije na telefonu, kaze 0 port open.

Postavke:
https://s11.postimg.org/dcaqutecf/Capture.jpg https://s15.postimg.org/yi05g66d3/Capture.jpg

Prezime 10.11.2016. 23:10

Stranice su dobre, ali upotreba na tom routeru je dvojbena. Zato sam ti rekao da testiras preko GSM mreze, a ne WiFi-a.

Prvo na prvom linku koji si naveo zapisi koja ti je dodjeljena IP adresa (NE testiraj IP tvog kompa (192.168.1.2), jer to je adresa na internoj mrezi, nego moras testirat port na vanjskoj, dodjeljenoj, adresi. Moja vanjska dodjeljena adresa je trenutno neka 93.147.xxx.yyy i kad sa mobitelom testiram otvorene portove na toj adresi, uredno mi ih prikaze.

von Schultz 20.11.2016. 00:36

Imam jedno naizgled blesavo pitanje, ali čemu služi WAN port na ovo ruteru?

Prezime 20.11.2016. 01:27

Da zaobidjes njegov ugradjeni modem i koristis ga iskljucivo kao router. Na WAN port se moze spojit drugi modem/router...

vmilano2 20.11.2016. 08:16

Port zatvoren
 
Imam slijedeci ruter(Manufacturer:ZTE;
ProductClass:ZXDSL 931VII V4.0;
SerialNumber:ZTEEG8LG3xxxxxx
IP:192.168.1.1;
HWVer:V1.1.0;
SWVer:V1.0.3_B_CROATIA ;)
a moj problem je slijedeci, otvorio sam u port forwarding-u port 12xxx za dyndns, i ako zelim otvoriti jos koji port , daje mi da su portovi zatvoreni.
Testirao sam i preko mobitela i rezultat je :
wap ip :31.217..........
host nama: xxxxxx.dyndns.tv
port 12XXX otvoren
port 15XXX zatvoren
port http 80 zatvoren
port ptp 21 zatvoren
Neznam kako dalje?
Pozdrav

Nude mi speedport ruter, vrijedi probat?

Spreher 28.11.2016. 17:01

Jel se meni dobro čini po specki na netu da ovaj router ne može preko žice isporučiti 200/100 Mbps jednom računalu? Čini mi se da ima GE WAN port i 4 100 Mbps LAN portova?

Papandopulo 28.11.2016. 18:33

Ne može ići preko 100 Mbps, tako je.

Spreher 29.11.2016. 10:06

Citiraj:

Autor Papandopulo (Post 2994042)
Ne može ići preko 100 Mbps, tako je.

Da, skužio sam... Zvao si ih odmah jučer da mi ga dođu zamijeniti... Znači taj HT nikad ništa dobro ne napravi. Sve što su mogli krivo napraviti su krivo napravili :D Kak možeš isporučiti čovjeku koji je uzeo 200/100 taj router... Ah...

Papandopulo 29.11.2016. 19:41

Citiraj:

Autor Spreher (Post 2994228)
Da, skužio sam... Zvao si ih odmah jučer da mi ga dođu zamijeniti... Znači taj HT nikad ništa dobro ne napravi. Sve što su mogli krivo napraviti su krivo napravili :D Kak možeš isporučiti čovjeku koji je uzeo 200/100 taj router... Ah...

Aljkavost, neznanje...nažalost.

Spreher 01.12.2016. 17:32

Stigao novi router, opet nije radilo, ispalo da instalater HTa nije dobro zakrimpao kabel. To sam naravno sam skužio i zakrimpao ga sam i sad imam 200/100 konačno.

P.S. čovjek koji je došao zamijeniti router nije znao provjeriti dal ima gigabitni ethernet port na laptopu... Strašno

skalar 01.12.2016. 18:33

u mene prije tjedan dana riknuo speedport ,poslali mi nakon 5 dana čovjeka iz vanjske firme i donio ZTE-a makar imam 200/100 pitam ja njega kaj nije zte do brzina 100,veli on ne to je novi ko podržava on optiku ,priključi on njega kad ispade da je verzija 2 ,kaže on da je ta samo za vdsl i kao drugi dan će donijeti verziju 4 koja je kao za optiku,dođe on drugi dan opet sa istim ,kaže čovjek da smo trebali duže čekati da je verzija 2 i 4 isto,spoji on i nakon nekih sat vremena nako jedno 5 reseta spoji se on brzina 96/96,i počne on mene uvjeravat s obzirom da imam svoj ruter da je meni svejedno koji t-com-ov koristim ,e sad nekako nagovorih ja njega ipak da se on vrati u skladište i nabavi novog speedporta nakon jedno 4 sata donese on njega spojimo se i radi ok za speedporta i ode ,zovem ja 08009000 da mi ga prebace u bridge mod kad ono počne tamo onak iz čista mira predavanje o tome kak je speedport najmoderniji ruter na svjetu i da moramo biti sretni kaj nam je t-com omogučio da dobijemo takav ruter, mislim cijeli postupak je takva komedija da bi čovjek umro od smijeha da cijelu tu igrariju ja ne plačam i da nisam bio bez usluga 7 dana

tascam 05.12.2016. 22:09

Postoji li na kraju učinkoviti način koji riješava problem delay-a koji se javlja kada kada mu se pristupa preko wlan-a(starija verzija ruter-a?

Prezime 06.12.2016. 00:17

Koja stara verzija? Mislim da imam najstariju (Hardware Version V1.0.0, Software Version V2.0.00.CROATT02) i ni s jednim uredjajem, od bar njih 20, nisam imao niti imam ikakav delay kada mu pristupam preko Wlan-a. Pristup je jednako brz kao i kad mu pristupam preko Lan-a.

tascam 06.12.2016. 06:22

da, ta verzija.Mislim kad mu se spojiš sa mobitelom pa mu dugo treba da otvori neku stranicu.

Prezime 06.12.2016. 12:50

Meni sa svim mobitelima (W10M, Android i Iphone) otvara sve stranice (i konfiguracijski WebUI) jednako brzo kao i sa kompovima koji su spojeni zicom.

Vjerojatno imas nesto nepodeseno kako treba u postavkama routera. Za pristup internetu s mobitelima je najvaznije iskljucit IPv6. O tome je vec nekoliko puta pisano u temi...

tascam 06.12.2016. 13:46

Čudno ja kako takvih poteškoća nema na 4.0 verziji.

Prezime 06.12.2016. 15:39

Nije cudno, kad je iskljucen IPv6.

denied 06.12.2016. 15:51

Citiraj:

Autor tascam (Post 2996622)
Postoji li na kraju učinkoviti način koji riješava problem delay-a koji se javlja kada kada mu se pristupa preko wlan-a(starija verzija ruter-a?

Ja sa svojim mobitelom sam imao takve probleme, ali to nije bio problem rutera nego moba....LG G4 - kupio sam za par kuna "IPv6 Tool" - i sad otvara stranice preko wifija poput munje.....
Al problem je bio da prvo proba otvarat stranice preko ipv6 i kad ne može, automatski prelazi na v4 ali to traje 5-10 sekundi....

By the way - i ja imam isti ruter....v1.0

tascam 06.12.2016. 19:44

Znači samo polja pod IPV6 ostaviti prazna?

Maknuti kvačice?

Prezime 06.12.2016. 20:06

Za iskljucivanje IPv6 za internet (ostaje samo za lokalnu mrezu, jer se ne moze potpuno iskljucit) treba

Prvo:
http://www.igreklik.com/slike/images...1882116558.png

I drugo:
http://www.igreklik.com/slike/images...0158253213.png

tascam 06.12.2016. 20:21

Tnx.

Ovako kako je na prvoj slici, tako mi je po default-u.

Stavio, ali se ništa nije promijenilo.Web aplikacije na mobitelu otvara kroz 10ak sekundi.

Prezime 06.12.2016. 21:02

Ako si nakon oba podesavanja napravio "Submit" i zatim odradio reboot, onda router vise nije prepreka.
O kojem se mobitelu radi i kojem OS-u?

tascam 06.12.2016. 22:27

Samsung S6 edge +

Android 6.0.1

buljaka 06.12.2016. 22:44

Citiraj:

Autor tascam (Post 2997040)
Samsung S6 edge +

Android 6.0.1

aktiviraj razvojne opcije na samsungu i uključi ovo

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...f22be313fa.jpg

Poslano sa mog SM-G930F

tascam 07.12.2016. 09:14

Ne nalazim ovo u izborniku.Gdje se nalazi?

buljaka 07.12.2016. 10:31

Citiraj:

Autor tascam (Post 2997150)
Ne nalazim ovo u izborniku.Gdje se nalazi?

http://www.pametnitelefoni.rs/saveti...ons_29349.html

Poslano sa mog SM-G930F

panasonic 07.12.2016. 11:27

Citiraj:

Autor tascam (Post 2996622)
Postoji li na kraju učinkoviti način koji riješava problem delay-a koji se javlja kada kada mu se pristupa preko wlan-a(starija verzija ruter-a?

Unesi ovako postavke u router, provjerno radi i nema više delaya:
https://abload.de/img/zte931viiandroidwifif3s67.png

tascam 08.12.2016. 19:42

Tenks.Bolje sada radi:chears:

ThePornstar 12.12.2016. 23:35

Ekipa, može li se preko navedenog routera spojiti eksterni HDD, s tim da se HDD može vidjeti u mreži preko My Computer i manipulirati sadržajem kao da je spojen na komp?

Spjio sam HDD na router, u njegovom sučelju vidim da ga prepozanje, ali nemam pojma kako dobiti ovo iz gornjeg pitanja (i je li uopće moguće)?

Nikky 13.12.2016. 00:07

Pa nastavi dalje, tu gdje ga vidiš zapiši šta ti prijavi pod Path, slika kao primjer > http://imgur.com/bu3gJHh
Po ovom primjeru pristupaš mu sa ftp://192.168.1.1/usb1_1
defaultni ftp user / pass = admin / admin
Nemoj očekivati neke "bjesne" brzine transfera.


Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:42.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2019 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger