PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   AMD Athlon64 (X2) 3x00/4x00/5x00/6x00 OC Thread (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=96493)

AMD Barcelona 07.10.2007. 18:43

AMD Athlon64 (X2) 3x00/4x00/5x00/6x00 OC Thread
 
Kao prvo pozdrav svima

Dakle imam jedan problem kada dodem do 214 MHz FSB-a i postavim voltazu na onu slijedecu postavku poslije standardne nisam siguran koja je voltaza (kasnije cu provijeriti) samo mi prvi put ude u windowse obavim test stabilnosti everestov 30 minuta iskljucim komp ponovno ga ukljucim cujem biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip komp iskljucim upalim ponovo pokrenem i nece komp da podigne windows sve dok ne vratim FSB na auto dakle sto treba napraviti da bih nagovorio komp digne windowe i normalno radi e samo da kazem hladenje je BOX

Edit: voltaza je 1.3500V

deny 31.10.2007. 22:44

Athlon64 (X2) 3x00/4x00/5x00/6x00+ OC Thread
 
upravo kupljen i malo se igram :D radi bez ikakvih problema zanima me koliko mu max mogu dizat voltazu jer doticni radi trenutno na 1.425 a def. je 1.25

evo CPU-z i everst
http://img114.imageshack.us/img114/1...9995vg6.th.jpg

Ovca 01.11.2007. 13:20

u trenucima agonije ja sam brisbaneu dao 1.5v...ali mislim da to nikako nije 24/7 sigurno nit cu ga drzat na tome osim za benchanje...inace drzim 3.000@1.3v
ovdje tvrde ljudi da za 90nm moze i do 1.55 ovisno o ambient temp.
http://forums.extremeoverclocking.com/t240595.html

deny 01.11.2007. 15:41

ma njemu temp nije narasla pod opterecenjem vise od 45 tako da... a probat cu jos pa cemo vidit

deny 05.11.2007. 21:41

do 3.1ghz ide al se ruši, nemože funkcionirat. 3.0 radi perfect na 1.42V. diza sam napon još ali od nikakve koristi :D

Japac 27.01.2008. 10:09

Athlon64 X2 3x00/4x00/5x00/6x00+ OC Thread
 
Evo sam ga bez imalo mudrosti digao na skoro 3!

Kak da ga sada opteretim oce li stabilno raditi? Inace, hladnjak mu je njegov original! Hoce li mu to smetati?
http://img167.imageshack.us/img167/5701/cpuz29gd4.jpg

flajpan 27.01.2008. 10:18

Citiraj:

Autor Japac (Post 936705)
Kak da ga sada opteretim oce li stabilno raditi?


Programi za testiranje stabilnosti.

Japac 27.01.2008. 10:28

Rusi ga nakon 4 minute punog opterecenja... kaj bi mu pomoglo da se stabilizira? hladjenje? nesto?

idem ga 2.5 staviti da vidimo!

flajpan 27.01.2008. 10:38

Citiraj:

Autor Japac (Post 936714)
Rusi ga nakon 4 minute punog opterecenja... kaj bi mu pomoglo da se stabilizira? hladjenje? nesto?

idem ga 2.5 staviti da vidimo!

Veći napon - 1.3, 1.325 možda više. Meni za 3.0 treba 1.375V

swordfish 27.01.2008. 12:39

ali za veci napon ti treba bolje hladenje jer nestabilnost moze biti uzrokovana i pregrijavanjem..

Japac 27.01.2008. 18:14

opterecivao sam ga sa ovim OCCT koji je prvi na spisku tamo, sada sam na 2.7 bez dizanja voltaze, i tu ga sigurno drzi... za voltazu ipak mislim da bi isao na bolje hladjenje...

Ili??? a?

Router 30.01.2008. 19:57

Danas sam se igrao sa svojim iz siga , i cini mi se da jos nisam dosao do kraja , ali kad bi ovo bilo stabilno dalje i ne bi trebao :) 267x10,5 = 2804mhz , memorija na 935 , latencije i voltaze ne dirane , jedino orthos blend mi nakon neke 4 minute vec zatvara program i baca kao da se mora zatvoriti program onaj mali prozor , a prije nego na samom pocetku mi baca nesto za pagefile , a kad stavim na onaj small stres cpu - vrtio sam ga 5h danas u komadu bez errora , pa me zanima - kaj mu je ? :)

Razer 30.01.2008. 20:43

Blend više opterećuje memoriju, dok Small FFT opterećuje procesor.

Tako da bi trebao dati malo više ''soka'' memoriji :)

Router 30.01.2008. 20:48

Citiraj:

Autor Razer (Post 939719)
Blend više opterećuje memoriju, dok Small FFT opterećuje procesor.

Tako da bi trebao dati malo više ''soka'' memoriji :)

hvala , dao bi ja njoj ali ploca nema stelanje voltaze :) mislim ova ploca i nije za ovakve stvari , ali na netu sam nasao u jednom reviewu da podnosi klok vrlo dobro , pa sam ju potjerao i nije lose ... a izgleda da proc moze svasta ,a memoriaj malo manje svasta , budem je spustao sa procom pa da vidim koliko moze podnijeti ...
EDIT: malo kopao po kompu i nasao da nemam aktivan page file , odnosno da je 0mb , uopce ne znam otkud to , stavio na system maneged i orthos blend sinoc vrtio 3 sata bez errora , probati cu danas ili nocas naciti jedno 8 - 10 h ...

danc00 31.01.2008. 16:08

Citiraj:

Autor Japac (Post 937101)
opterecivao sam ga sa ovim OCCT koji je prvi na spisku tamo, sada sam na 2.7 bez dizanja voltaze, i tu ga sigurno drzi... za voltazu ipak mislim da bi isao na bolje hladjenje...

Ili??? a?

Ak imaš BOX kuler voltaža od 1.325v neće ni najmanje smetati, čak se ni tem nebude digla za više od 5 stupnjeva, tak da mu daj malo više struje, pa zar nije da po defultu da treba biti na 1.300V

flajpan 31.01.2008. 16:26

Citiraj:

Autor danc00 (Post 940252)
Ak imaš BOX kuler voltaža od 1.325v neće ni najmanje smetati, čak se ni tem nebude digla za više od 5 stupnjeva, tak da mu daj malo više struje, pa zar nije da po defultu da treba biti na 1.300V

Ja imam 3600+ (1.3V) i 4000+ (1.25V).

danc00 31.01.2008. 16:30

Citiraj:

Autor flajpan (Post 940264)
Ja imam 3600+ (1.3V) i 4000+ (1.25V).

I ja imam 4000+ i veliš da ga mogu staviti na 1.25v?? Makar mi je po def. na 1.3v!

flajpan 31.01.2008. 16:56

Citiraj:

Autor danc00 (Post 940270)
I ja imam 4000+ i veliš da ga mogu staviti na 1.25v?? Makar mi je po def. na 1.3v!

Velim da imaš one kojima je 1.25 def. kao i one sa 1.3V. :chears:

Japac 02.02.2008. 06:53

Da ne pretjeram, sada je na 1.3 volt, i radi potpuno stabilno na 2.8!

Dok sam ga testiral sa OCCT najveca temp je bila: core 0 = 53, core 1 = 42!
I uvjek mi je core 0 za 10 stupnjeva toplija od core1!To je normalno?
Inace u normalnom radu mi je cca 33/23!

Japac 08.02.2008. 08:47

Edit: evo sam naso neke teme! http://forum.pcekspert.com/showpost....5&postcount=17


Povadil sam neke ventilatore sa starih hladjenja i nametal na kuciste, samo kaj to jako zuji... Koji su najtisi a najjeftiniji? Znali neko? Da to namecem, pa da idem jos malo vise, na 3.2 recimo!

IceHunter 15.02.2008. 13:18

Citiraj:

Autor Japac (Post 941293)
Da ne pretjeram, sada je na 1.3 volt, i radi potpuno stabilno na 2.8!

Dok sam ga testiral sa OCCT najveca temp je bila: core 0 = 53, core 1 = 42!
I uvjek mi je core 0 za 10 stupnjeva toplija od core1!To je normalno?
Inace u normalnom radu mi je cca 33/23!


ako si sada komp clockirao na 2.8GHz kolika mu je bila frekvencija kad si ga kupio?

CIS 16.02.2008. 09:23

Pa neznam bas da ce ti tako lagano ici na 3,2 bez poveceg dizanja voltaze.A za toliki overclock si sto brze nabavu neki hladnjak inace!Koliko vidim ti 65 nm modeli lete na defoultnoj voltazi jer koliko vidim ide ti na 2,9 sa 1,275.Primjera radi moj windsor neide iznad 2,8 bez 1,500v a za 3 treba mu i 1,625v!HLADNJAK Cooler ARCTIC-COOLING Freezer 64 Pro, socket 754/939/940/AM2 cijena ti je nekih 180 kn!

Jerry 16.02.2008. 10:05

Citiraj:

Autor CIS (Post 953615)
Pa neznam bas da ce ti tako lagano ici na 3,2 bez poveceg dizanja voltaze.

Koliko vidim to je Brisbane G2 dakle isti core kao na 5000+ BE tako da se 3.2GHz moze ocekivati s nekom normalnom voltazom od 1.32-1.35V.

BTW, gdje si ga kupio ako nije tajna? :D

CIS 16.02.2008. 10:32

Pa znam da je Brisbane ali o oni ne idu puno vise od tih 3,2 zar ne a i mene zanima gdije je ga kupio jer imam Windsora koji mu nije ni do ...Ajd javi pa da si i ja tako sta nabavim!I usput koliko bi isao max pitam onako!

Enter Sandman 23.02.2008. 20:28

Evo ja natjerao svog brisbaća 4000+ da radi stabilno na ~ 2.8GHz

Možda bi mogao još malo više al al.... mislim da je i ovako dosta za njega


http://img221.imageshack.us/img221/5...7792nt0.th.jpg

danc00 23.02.2008. 22:52

Citiraj:

Autor Enter Sandman (Post 959158)
Evo ja natjerao svog brisbaća 4000+ da radi stabilno na ~ 2.8GHz

Možda bi mogao još malo više al al.... mislim da je i ovako dosta za njega


http://img221.imageshack.us/img221/5...7792nt0.th.jpg

Kaj bi bilo dosta, diži ga na 3.0 vidim da ti ide sa množiteljem 10.5x ja ga nemam na svojoj verziji biosa F3(koju ti imaš)??
Evo gledaj kolko moj ide...

http://img297.imageshack.us/img297/8...0am2jp7.th.jpghttp://img177.imageshack.us/img177/9885/cpuzji7.th.jpg
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=319356

Panzer 23.02.2008. 23:27

Uz malo isprobavanja... Stock voltaza (1,25V)
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=319296
Inace, Brisbane X2 3600+@1,9GHz.

Enter Sandman 26.02.2008. 18:57

Ne ide preko 2.94GHz a stabilan je na na 2.85Ghz najviše...

http://img218.imageshack.us/img218/224/x2di4.th.jpg

Japac 29.02.2008. 06:29

Nekako mi se cini da su i 4000 i 4200 napravljeni za istu frekvenciju, jedino im default drukciji u startu!
Sada je na 2861 kod mene, znaci to je to! Default, neko je pitao koliko je, 2200!

Enter Sandman Ajde samo reci kako su ti temperature kad ga opteretis!? I koji hladnjak imas, i to je pitanje! jel ovaj njegov iz boxa?

E da, bas sam nekaj po racunu gledao, i sada vidim tam pise windsor, a cpuz mi pokazuje brisbane... ko tu koga onda?:)

LorD ClockaN 29.02.2008. 09:04

@japac

to ti je super temp i mislim da mozes jos slobodno dignut malo voltazu.


Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2019 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger