PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (http://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (http://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Resetiranje kompa (http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=212129)

!Niđo! 22.03.2011. 22:04

Resetiranje kompa
 
pozdrav,malo sam gledal po forumu ali nisam nasel slican problem... znaci kad radim vise stvari na kompu,obicno kad sam na vise stranica na netu, on se jednostavno resetira ili mi se srusi preglednik... konfiguracija je Pentium 4,3.0 ghz,768 ram i 60 hdd,graficka nvidia gforce 5200,OS xp profesional sp 3,nist posebno :) pa ako neko zna o cemu bi se moglo radit nek javi :respekt:

nino 22.03.2011. 22:10

Pun je forum takvih postova. Koje hladjenje, temperature?

!Niđo! 22.03.2011. 22:43

hladenje je obicno,a temperature su maticna 30°C,cpu 45°C,a hdd 38°C,prije par dana sam skinul hladnjak i namazal ga sa pastom jer sam mislil da se mozda pregrijava ali opet se isto dogada...

Minex_zd 22.03.2011. 22:47

Može biti puno stvari uzrok tome.

1. Napajanje je vjerojatno staro kao i Pentium 4 pa kad otvoriš više aplikacija onda računalo povuće više struje pa ako je napajanje pri kraju dođe do većeg pada napona i računalo se resitira.

2. Možda ti se na hladnjaku nakupilo dosta prašine pa ti se procesor pregrijava. Međutim, kako imaš intelov procesor onda bi ti se računalo trebalo usporiti jer se automatski spusti takt procesora tj. ne dolazi do resetiranja računala.

3. Možda ti je jedna od memorija u kvaru (memtest86 bi riješilo tu dilemu). Isključi u Windowsima automatski restart kod plavog ekrana pa dobiješ precizniji uzrok.

4. Ako ti se računalo restarta bez plavog ekrana onda ti je vjerojatno ploča u kvaru.

Nadam se da sam barem malo pomogao.

Nm4st3r 22.03.2011. 22:49

mozda je memorija problem. meni se znao chrome sam od sebe zatvoriti. probaj testirati memoriju s memtestom

!Niđo! 22.03.2011. 22:49

to se dogadalo i kod samo jedne memorije pa sam zato stavil jos 512,ali ne pomaze,hladnjak je cist i frisko namazan sa pastom...

chrome imam i ja i isto se to dogada,samo se srusi,a ie je uzasno spor...

Nm4st3r 22.03.2011. 22:59

onda ti je taj ram problem, izvadi ga van pa probaj s drugim ramom. ako se opet pojavi bsod kao sto je vec rekao Minex_zd napisi sto pise kao problem

!Niđo! 22.03.2011. 23:09

Citiraj:

Autor Minex_zd (Post 1877025)
Može biti puno stvari uzrok tome.

1. Napajanje je vjerojatno staro kao i Pentium 4 pa kad otvoriš više aplikacija onda računalo povuće više struje pa ako je napajanje pri kraju dođe do većeg pada napona i računalo se resitira.

2. Možda ti se na hladnjaku nakupilo dosta prašine pa ti se procesor pregrijava. Međutim, kako imaš intelov procesor onda bi ti se računalo trebalo usporiti jer se automatski spusti takt procesora tj. ne dolazi do resetiranja računala.

3. Možda ti je jedna od memorija u kvaru (memtest86 bi riješilo tu dilemu). Isključi u Windowsima automatski restart kod plavog ekrana pa dobiješ precizniji uzrok.

4. Ako ti se računalo restarta bez plavog ekrana onda ti je vjerojatno ploča u kvaru.

Nadam se da sam barem malo pomogao.

prije nego se resetira cuje se kao da mu dode tesko :D i onda samo restart... budem probal sa ovim testom pa javim rezultate

memtest je nasel preko 400 greska,jel postoji koji nacin za popravak te memorije ili treba nova?

nino 22.03.2011. 23:21

Treba nova.

!Niđo! 22.03.2011. 23:25

super... jer mogu dobit kaj sa updateom biosa (osim skurene maticne ako neke ne sjedne) po pitanju stabilnosti sistema?

hash 22.03.2011. 23:45

ne, moras kupiti novu plocicu ram-a
ak uspijes skurit maticnu flashom biosa svakako nas obavijesti :D

sad sam malo pazljivije procitao temu i ako sam dobro skuzio imao si 256 pa si dodao jos 512? i problemi su i dalje ostali?
ajde probaj izvadit ovaj keks od 256 pa provrtit memtest

!Niđo! 22.03.2011. 23:50

pa ako mi to nist ne pomaze onda ni necu updejtat :D tak mi je rekl lik u servisu,da bi to mogel napravit,da ima programa koji to sami odrade i da to nije lose napravit svaku godinu,al da se moze dogodit sa skurim maticnu ako nestane struje ili ako se komp restarta u procesu

daxdax 22.03.2011. 23:50

Kompjutor ti je muzejski primjerak i mobiteli su danas potentniji od te pečnice :)
Vjerojatno ti hladnjak na cpu ne hladi dobro :lol2:

!Niđo! 22.03.2011. 23:56

Citiraj:

Autor daxdax (Post 1877096)
Kompjutor ti je muzejski primjerak i mobiteli su danas potentniji od te pečnice :)
Vjerojatno ti hladnjak na cpu ne hladi dobro :lol2:


za koga je dobro je :D to mi je privremeni komp dok ne kupim novi laptop,ali mi ovo ide na zivce, velis hladnjak ne hladi,a nije mozda zato kaj mi je kuciste crno? :D

hash 23.03.2011. 00:04

gle, u 99.99% slucajeva nebu nis pomoglo, mos probat, ak zeznes nes stvarno si baksuz

ali prvo istestiraj plocicu po plocicu rama

znaci, izvadi jednu, provrti memtest (zapamti rezultat :D), ponovi postupak samo permutiraj plocice :D

!Niđo! 23.03.2011. 00:11

Citiraj:

Autor hash (Post 1877113)
gle, u 99.99% slucajeva nebu nis pomoglo, mos probat, ak zeznes nes stvarno si baksuz

ali prvo istestiraj plocicu po plocicu rama

znaci, izvadi jednu, provrti memtest (zapamti rezultat :D), ponovi postupak samo permutiraj plocice :D

jer moram bas zapamtit ili si mogu zapisat? :lol2: budem to sutra probal,mozda bude neke srece :fala:


Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:03.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1999-2021 PC Ekspert - Sva prava pridržana ISSN 1334-2940
Ad Management by RedTyger