PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Najboljih 5 RPG-ova u 2007 godini??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=96099)

Tyrannorex 23.01.2008. 20:25

Najboljih 5 RPG-ova u 2007 godini???

:chears:Hajte sada da vas vidim??????

Conroe 23.01.2008. 20:30

jedino vrijedno spomena je Witcher i TQ: Immortal Throne.....i ekspanzije za TES4

pipe 23.01.2008. 21:55

Ajd preporuci i meni to sto uzimas! Meni bi trebalo tako nesto. Postaj to u 12 novih tema, napravi slike kako se uzima velicine 1600x1200 direkt u forum velicine svaka 3mb. Stavi 30 slika jel slika je vise od 1000 rijeci!

Tyrannorex 24.01.2008. 16:15

A ***iga ljudi sta se ljutite otvaram teme jet da bi forum bio zanimljivi!!!

Da ovo sto radim nije dobro vec bi dobio ban!!!!

danc00 27.01.2008. 00:45

Citiraj:

Autor pipe (Post 933943)
Ajd preporuci i meni to sto uzimas! Meni bi trebalo tako nesto. Postaj to u 12 novih tema, napravi slike kako se uzima velicine 1600x1200 direkt u forum velicine svaka 3mb. Stavi 30 slika jel slika je vise od 1000 rijeci!

Ne napadaj čovjeka odma, nisi mod pa da odlučuješ o temama!!
Meni je Hellgate dobar bil jedno vrijeme:D, Vičer isto, al meni su draži RPG-ovi oni slični DIABLU, al takvih je sve manje. Jeste igrali LIONHEART,SACRED...? Ak ima tome sličnih javite!

Big Guy 31.01.2008. 12:00

nema uopće 5 dobrih RPG igara iz 2007

dobre su Loki (meni da) i The witcher (meni ne)

sve ostalo su dodaci ili igre koje gotovo nisu ni vrijedne spomena

danc00 31.01.2008. 12:16

Citiraj:

Autor Big Guy (Post 940074)
nema uopće 5 dobrih RPG igara iz 2007

dobre su Loki (meni da) i The witcher (meni ne)

sve ostalo su dodaci ili igre koje gotovo nisu ni vrijedne spomena

LOKI-čemu je slična igra, gledam sad malo po netu. Reci ti iz prve ruke...nekaj o njoj!

Big Guy 31.01.2008. 12:31

diablo klon, jedan od boljih, ide na fintu Titan questa što se tiće priče, nije ni do koljena Diablu II, ali inače je ok igra

imaš 4 lika

Greek warrior - light fighter
Norse fighter - heavy fighter
Egyptian sorcerer
Aztec shaman

ja sam igrao s Norse fighterom, došao do 26 levela, ali je onda došao crysis i cod 4 i kraj semestra na faksu pa ga nisam poslije igrao, vjerojatno ću sad u 3 mjesecu dalje

danc00 31.01.2008. 13:03

Aha, al veliš vrijdi zaigrati, niš idem skinut pa da se tebi žalim ak nije dobar:D:chears:

Big Guy 31.01.2008. 13:52

hehe, ovisi kako kome

npr ja sam veliki fan RPG-a, a Witcher mi je jadna igra

sve ovisi od čovjeka do čovjeka

Tichma 31.01.2008. 14:05

witcher i TQ immortal throne jedino sta sam igra od novijih rpg-ova

bluefluid 31.01.2008. 14:29

Titan Quest je odlicna igra al je sranje od enginea... prestasno, totalno neoptimizirano! Trza na bilo cemu i bilo kakvim postavkama, jako iritantno... al nije da se nije preslo nekoliko puta ;)
inace, the witcher rules, oblivion rules, a i neverwinter nights 2 i exp nije losa al samo ak se ima puno vremena...

xGAME 31.01.2008. 16:44

Imam TT v1.0 i ne mogu ins. ni jedan patch... svi su za 1.1... nema nigdje patch 1.0 na 1.1??'

gunther 31.01.2008. 16:54

Citiraj:

Autor bluefluid (Post 940189)
Titan Quest je odlicna igra al je sranje od enginea... prestasno, totalno neoptimizirano! Trza na bilo cemu i bilo kakvim postavkama, jako iritantno... al nije da se nije preslo nekoliko puta ;)
inace, the witcher rules, oblivion rules, a i neverwinter nights 2 i exp nije losa al samo ak se ima puno vremena...

Neistina ovo o TQ... Ja sam ga zavrsio na inegrusi tako da se bas nebi moglo rec da je neoptimiziran

death13 31.01.2008. 23:14

Witcher FTW, totalno iznenadjenje, bolji od nwn 2 i ekspanzije,onak subjektivno. sad sto se tice ukusa, znam likove kojima je nwn 2 i expanzija nest najbolje ikad...
ono, ukusi...

Big Guy 01.02.2008. 08:46

@xGAME

http://www.gamershell.com/download_18132.shtml

thedream 01.02.2008. 09:32

Slabo ih je nešto i bilo..možemo li ih uopće pet suvislih naći?:chears:

dedal 01.02.2008. 10:40

Ajde preporuka Titan Quests ili Gothic III nemrem se odlucit,btw nije nesto da sam zadovoljan sa 2007 ,a Witcher mi nije legao.:D

Big Guy 01.02.2008. 11:02

Gothic III je 2006.

dedal 01.02.2008. 12:42

Citiraj:

Autor Big Guy (Post 940731)
Gothic III je 2006.

Znam ali za 2007 sam napisao za Witchera,po meni najbolji rpg iz 2007 je MASS EFFECT za xbox a navodno ce ga izdati i za PC :D http://www.gamersquad.com/category/R...to-PC-in-2007/

danc00 01.02.2008. 17:29

A ja na Witchera gledam više ko RPG-arkada, za mene je pravi RPG DIABLO i njemu slični znači ptičja perspektiva i komande ko na Diablu, al ovo iz 3.-lica...nije da su mi loši al daleko su mi bolji velim ti klasični RPG-ovi!!

Smartguy 01.02.2008. 18:04

Citiraj:

Autor dedal (Post 940719)
Ajde preporuka Titan Quests ili Gothic III nemrem se odlucit,btw nije nesto da sam zadovoljan sa 2007 ,a Witcher mi nije legao.:D

Ne znam kako ljudi gledaju na gothic 3 ali meni je to šit, točnije nisam ga se ni trudio igrat. Prvi dojam kad sam uša i uigru i odigra je bio :smajlićjelbiovotrebalobitdobroilisenekozahebava: :)
Inače u meni najdražem žanru još uvijek vodi uvjerljivo diablo 2 i titan quest je nešto šta se svakako može odigrat. Netko je spominjao engine igre.... čudna biljka jer ja na 8800gtx sam ima trenutaka kad onako voli zapet.

Pajser 02.02.2008. 03:21

RPG lagano izumire, jer svi sada prave MMORPG-ove.
IMHO

MikaHR 02.02.2008. 12:44

Dečki iz Obsdiana su rekli da će uvijek imati jedan pravi RPG u izradi bez obzira na druge projekte. Tak da dok je Obsidiana bit će i RPGova ;)

danc00 02.02.2008. 16:16

Citiraj:

Autor Pajser (Post 941281)
IMHO

istina

HAL 02.02.2008. 19:03

Citiraj:

Autor danc00 (Post 940964)
A ja na Witchera gledam više ko RPG-arkada, za mene je pravi RPG DIABLO i njemu slični znači ptičja perspektiva i komande ko na Diablu, al ovo iz 3.-lica...nije da su mi loši al daleko su mi bolji velim ti klasični RPG-ovi!!

Witcher - RPG & Arkada??? wtf
Diablo - pravi RPG, jesi ti sinko uopće normalan???

xGAME 02.02.2008. 22:24

Citiraj:

Autor Big Guy (Post 940660)

Ali to je 1.01 na 1.30... pa kaj, jedini ja imam 1.0???

danc00 03.02.2008. 00:32

Citiraj:

Autor HAL (Post 941742)

Kaj je pjesnik time htio reći?? Od kud si ti pal,? I nisam ti ja sinko sam da se razmemo, ak oćeš nešt imaš PP a za ostalo, na krivom forumu!!

Gemmy 03.02.2008. 00:50

Citiraj:

Autor danc00 (Post 942028)
Kaj je pjesnik time htio reći?? Od kud si ti pal,? I nisam ti ja sinko sam da se razmemo, ak oćeš nešt imaš PP a za ostalo, na krivom forumu!!

Vjerovatno misli reci da je obrnuto, tj. da je the wicher RPG a diablo arkada...

ja sam misljenja da je diablo just hack and slash RPG koji pruzao puno puno sati zabave, presao sam ga mislim min 10 puta...

I da za one koji su igrali Titan Quest(ne Imort.Throne), ja ga poceo danas igrat i nakon pol ure igranja otvorim novi portal tj prvi.. i baci mi gresku i izbaci u win.. i svaki put kad ocu loadat mi baci tu gresku...zna li tko kako rijesit taj problem?

Problem 03.02.2008. 11:12

@gemmy
to je nekakva greška u igri. I meni se dešavalo, probaj riješiti tako da pocnes new game pa onda load ovoga kaj ti se rusi. Nekad pali, nekad ne...

HAL 03.02.2008. 14:00

Citiraj:

Autor danc00 (Post 942028)

sorry, nisam htio vrijeđat :), ali očito ne poznaješ žanr
pravi RPG je npr. Baldurs gate 1 i 2, tj. u igri se poštuju neka pravila, koja se inače zovu D&D, pravi RPG je Morrowind, Fallout (u ovim igrama jedino je različit pogled - izometrija, prvo lice i način borbe - real time i na poteze) , također Witcher je pravi RPG iako je nametnuo neka svoja pravila, tj. ne koristi ona stara, klasična D&D
Diablo nema veze sa pravim RPG (samo je neke stvari preuzeo iz tog žanra), već je on zapravo akcijska (hack n` slash) igra sa izometričnim pogledom na lika, a to potvrđuje cijela lista činjenica od kreacije lika, načina borbe, preraspodjele skillova, itd., itd.

Fug33 03.02.2008. 22:48

Citiraj:

Autor Pajser (Post 941281)
IMHO

nah
preveliki je rizik napraviti MMORPG koji ce biti uspjesan

ima ih 3 na trzistu koji vode kolo: WOW, guild wars, EVE (vidit cemo sta ce bit sa lord of the rings..)

svi ostali osli u zaborav

jednostavno prevelika je to investicija za izdavace, uloziti tolike pare u servere i njihovo odrzavanje za nesto sto moze propasti zbog loseg prijema igraca

Big Guy 05.02.2008. 11:46

Citiraj:

Autor dedal (Post 940795)
Znam ali za 2007 sam napisao za Witchera,po meni najbolji rpg iz 2007 je MASS EFFECT za xbox a navodno ce ga izdati i za PC :D http://www.gamersquad.com/category/R...to-PC-in-2007/

gamespot nema pojima o PC verziji, nadam se da će doći

Citiraj:

Autor Smartguy (Post 940976)
Ne znam kako ljudi gledaju na gothic 3 ali meni je to šit, točnije nisam ga se ni trudio igrat. Prvi dojam kad sam uša i uigru i odigra je bio :smajlićjelbiovotrebalobitdobroilisenekozahebava: :)
Inače u meni najdražem žanru još uvijek vodi uvjerljivo diablo 2 i titan quest je nešto šta se svakako može odigrat. Netko je spominjao engine igre.... čudna biljka jer ja na 8800gtx sam ima trenutaka kad onako voli zapet.

meni je jako dobar, makar mi radi na medium i to da povremeno šteka
tako moj frend misli za oblivion, probao ga je igrati i igrao ga je cijelih pola sata i odmah ga obrisao s diska
sve je to stvar ukusa

uz diablo 2 i Titan quest si mogao probati i Sacred (stvarno ogromna igra, igram već 30+ sati i otkrio sam 20% mape), jedina loša strana je da ti treba barem 10 levela da napraviš nešto od lika s kojim igraš

Citiraj:

Autor HAL (Post 941742)

sve su to RPG igre, istina je da je Dungeons and Dragons board game prvi pravi RPG, a svi PC RPG naslovi su samo nasljednici njega, neki i vrlo dostojni (npr Diablo 2)

danas se za RPG proglasi svaka igra u kojoj se lik s kojim se igra može razvijati tj poboljšavati tako da praktički više nema čistog RPG naslova jer danas bez grafičkih efekata, super grafike, vrhunske igrivosti i nevjerojatne priče igra praktički nebi bila igra jer je gotovo nitko nebi igrao

Citiraj:

Autor Fug33 (Post 942630)
nah

ima ih 3 na trzistu koji vode kolo: WOW, guild wars, EVE (vidit cemo sta ce bit sa lord of the rings..)

jednostavno prevelika je to investicija za izdavace, uloziti tolike pare u servere i njihovo odrzavanje za nesto sto moze propasti zbog loseg prijema igraca

istina, LORD će vjerojatno uspjeti ako bude barem pristojne kvalitete zbog velike popularnosti, a ostalima će biti vrlo teško

Pajser 05.02.2008. 12:32

Citiraj:

Autor Fug33 (Post 942630)
nah

Ne znam, al rezultat u 2007. je 26:34 u korist MMORPG-a.
Dok je u 2008. rezultat 8:16 tj. duplo više u korist MMORPG-a.

RPG-i u 2007:
The Witcher
Hellgate: London
Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer
Two Worlds
The Elder Scrolls IV: Shivering Isles
Loki: Heroes of Mythology
Titan Quest: Immortal Throne
Numen
Jade Empire: Special Edition
Dawn of Magic
Escape From Paradise City
Silverfall
Phantasy Star Universe: Ambition of the Illuminus
The Chosen - Well of Souls
Gods: Lands of Infinity
Etrom: The Astral Essence
Day Watch
Call for Heroes: Pompolic Wars
Falling Stars
Depths of Peril
Dawnspire: Prelude
Shady O' Grady's Rising Star
Geneforge 4: Rebellion
Nethergate: Resurrection
Old Salts 2
Alien Shooter: Vengeance

Nadolazeći tj. RPG-i u 2008
* Hard to be a God
* Space Siege
* Sacred 2: Fallen Angel
* Fallout 3
* Two Worlds: The Temptation
* Mount & Blade RPG Q2 2008
* Dimensity RPG Q2 2008
* Dungeon Lords: Expansion

MMORPG-i u 2007:
Pirates of the Caribbean Online
World of Warcraft: The Burning Crusade
The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar
Tabula Rasa
Fiesta
Vanguard: Saga of Heroes
Fury
EVE Online: Trinity
Dungeon Runners
Tales of Pirates
Silkroad Online: Legend I, Europe
Corum Online
9Dragons
Dream of Mirror Online
Everquest II: Rise of Kunark
Final Fantasy XI: Wings of the Goddess
Lunia
Angels Online
Perfect World
Ghost Online
Metin2
Ultima Online: Kingdom Reborn
City of Heroes - Issue 10: Invasion
EVE Online: Revelations II
Shadow of Legend
MixMaster Online
MU Online Season 2
MU Online: Cry Wolf
EverQuest: The Buried Sea
FASTER
Archlord Episode II
Guild Wars: Eye of the North
Sword of the New World: Granado Espada
Lineage II: Interlude

Nadolazeći tj. MMORPG-i u 2008
* World of Kung Fu
* Age of Armor
* 2Moons
* The Chronicles of Spellborn
* Age of Conan
* Wonderland Online
* Zu Online
* Warhammer Online : Age of Reckoning
* Godswar Online
* Tales of Pirates
* Aion
* Stargate Worlds
* Pirates of the Burning Sea
* Phantasy Star Universe: Ambition of the Illuminus
* Black Prophecy
* Savage 2

IMHO
Ne bi se MMORPG-i tako štancali ko po traci da nisu isplativi, a i nije toliko skupa njihova proizvodnja. Za razliku od RPG-a, da bi privukli igrače,većinom ne zahtijevaju neke posebne novine ni u pogledu grafike, ni koncepta igranja, ne troši se pretjerana lova na animacije, na zvuk, ni na priču (koje može se reći niti nema), serveri nisu high end računala (obično se radi o prosječnim konfiguracijama)...itd itd. Jedino na šta treba potrošit pare je marketing, što se može vidjeti na Blizzardovom primjeru.

Ali nadajmo se da se varam :)

Big Guy 05.02.2008. 13:11

@Pajser
ovo je zabrinjavajuće

ako se ovo nastavi onda ćemo na kraju čekati novi Elder Scrolls svake 4 god i novi Gothic svake 2-3 godine

HAL 05.02.2008. 15:00

od ovih MMORPG- ova mi se jako sviđa Age of Conan, iako sam vidio samo 1 gameplay movie, a kaj se tiče običnih RPG- ova jedva čekam vidjeti Fallout 3, a čini mi se da Space siege nije za baciti

danc00 05.02.2008. 18:25

Citiraj:

Autor HAL (Post 943962)
od ovih MMORPG- ova mi se jako sviđa Age of Conan, iako sam vidio samo 1 gameplay movie, a kaj se tiče običnih RPG- ova jedva čekam vidjeti Fallout 3, a čini mi se da Space siege nije za baciti

Gore si me popljuval malo, kad si rekel da neznam kaj je RPG i te finte a igram ih pa ima 6god, i onda poslje veliš da DIABLO tata svih RPG-ova nema veze sa RPG-om, neznam baš. No a daj mi preporuči sa liste od kolege gore jedan RPG, osim LOKI-a to se skida, i Londona(igral), nisam baš ove god se naigral njih pa sam sad dobil volju...
I da jel se zna izlazak FALLOUT-a, jooj jedva čekam.

HAL 05.02.2008. 20:21

Citiraj:

Autor danc00 (Post 944122)
Gore si me popljuval malo, kad si rekel da neznam kaj je RPG i te finte a igram ih pa ima 6god, i onda poslje veliš da DIABLO tata svih RPG-ova nema veze sa RPG-om, neznam baš. No a daj mi preporuči sa liste od kolege gore jedan RPG, osim LOKI-a to se skida, i Londona(igral), nisam baš ove god se naigral njih pa sam sad dobil volju...
I da jel se zna izlazak FALLOUT-a, jooj jedva čekam.

sorry još jednom. :care:
oavk odigraj Neverwinter Nights 2 i Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer, definitivno old school RPG- ovi u maniri po meni najboljeg RPG- a do dana današnjeg; Baldurs Gate 2 i Baldurs Gate 2: Throne of Bhaal

Gemmy 10.02.2008. 19:22

Ja se sada navukal na TQ:IT, a to nije dobro u vrijeme ispita:hitthewal:

danc00 10.02.2008. 19:28

Citiraj:

Autor HAL (Post 944251)
sorry još jednom. :care:
oavk odigraj Neverwinter Nights 2 i Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer, definitivno old school RPG- ovi u maniri po meni najboljeg RPG- a do dana današnjeg; Baldurs Gate 2 i Baldurs Gate 2: Throne of Bhaal

Ok, sve je to za ljude:chears:. Ma ništa sad od NWN II!! Igram LOKI-dobra igrica, e to sam govoril da mi se takve sviđaju slične diablu, no:Dova je skoro pa ista:goood:još bolje, samo je nakaj malo nestabilna i po meni mali odabir likova samo 4,

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:07.