![]() |
Core 2 Duo E8500, E8400 i E8200 review
Ajme, još materijala za određenu ekipu :D
No, MHz na stranu, Intel je opako zagrizao u AMD... |
Svaka čast Intelu, tko sad kupuje novi nabrijani stroj svakako je primarni ako ne i jedini izbor. No mene to uopće ne veseli, već sam pisao o tome. Dominacija samo jednog proizvođača nikako nije dobra. AMD najavljuje rezanje troškova za razvoj, ima problema sa proizvodnjom, bugovima...
|
Nažalost, a što je najbolje AMD uopće nema loše procesore, pogotovo ove nove u najavi. Bugovi i nedorečenost su samo donekle slika same firme, no da su procevi mrak jesu. No ovo od Intela je baš ono, van kategorije.
|
a tek kad Nehalem dođe...
|
Citiraj:
|
radujem se zbog nove tehnologije i performansi, a ne radujem se zbog AMD-a, trebaju podhitno nešto poduzeti...
|
Vrlo je zanimljivo kako je u zadnjih par godina tehnologija procesora doslovno poletjela - A64, X2, C2D.
Da ne govorim o grafičkim karticama. Prije si ako si htio da ti OS/programi/igre ne trzaju morao iskeširati finu svotu za srednju višu klasu (recimo naprednijeg korisnika), dok danas za svotu koju su svi smatrali najnižom za nabavu računala (oko 3000kn) možeš složiti samo takav stroj od kojeg su strojevi koji su i po nekoliko puta skuplji tek malo brži. |
Citiraj:
|
Citiraj:
AMDu ne bi bilo loše da se preorijentira na ekonomsku klasu procesora ukoliko ne mogu pratit intel u preformansama. Ako pogledamo, cijenom mogu konkurirati, a preformanse opet nisu toliko loše da se ne bi našli u računalima mnogih pc-evaca. Sebi planiram ponovo uzeti jednu intel mašinu, ali vidjet ću koliko će to financijski biti mudar potez, možda ipak odem na neku amd strojčinu opet, dva do pet fps-a je mutava stvar. |
Citiraj:
|
ja složio svoj iz siga za 4500kn weeeeeeeeey:D:D...Intel FTW...
|
Citiraj:
al dolaze bolji dane za intel,a bogme i za mene:D za malu lovu dobiš quad,sječam se dok je venice na s939 rastural,pa di je sad amd. Tehnika ide prebrzo za mene napred,tak da sam odustal od utrke za "bolje, jače,brže kad za sitnu lovu uzmeš zvijer od intela..pardon,kompa:D |
ma jašta..:D..al ne znam koji će mi vrag quad..kad i ovo čudo ide na 4ghz..E6750..valjda best-buy trenutno..:chears:
ima vremena za upgrade..polako,tek sam ovo uzeo..:stoopid::D..ajd bar je 3870 aviončina od kartice.. |
Dobili e8xxx seriju u Linksu, za dan-dva kreće u prodaju
|
koja bu bila razlika izmedu 8200,8400 i 6750
oce se 8200 moc dobro klokat oce li biti barem 5% brzi od 6750 i dali je 45nm Kad dode moral bum si ga ubost |
sve su 45nm procesori
|
Znam shvatio sam mislim da bum ubol e8200 koj on ima multy i bude li se slagal s p35-ds3r plocom
|
Kolika ce bit cijena E8500, mislim ga ubost.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nece care nebrini se, nasi trgovci otimaju crno ispod nokata svi hoce mercedesa za 6 mjeseci.
|
Koliko košta najjeftinija (dobra/solidna) ploča na kojem bi E8200 radio na svojoj nazivnoj brzini?
Klokanje mi nije toliko bitno. Ok, možda mali klokić ne bi bio na odmet :D |
Npr. Gigabyteica sa P31 čipsetom (Gigabyte P31-DS3L) za 500-tinjak kuna.
|
Citiraj:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1010078 A što se meme tiče? Je li bitno je li mema 667, 800, 1066? Može onaj jeftinjava kingmax 800? EDIT: Pitam zato jer vidim da E8200 ima 1333 FSB... (n00b sam po pitanju tih stvari :o ) |
Da, to je ta ploča. Memoriju komotno možeš uzeti jeftinog Kingmaxa 667. Procesor ima multi 8, tak da nema problema niti oko OC-a ;)
|
Da ploca se pokazala odlicnim low buđet izborom cak i za oc - preporuke svakako.
|
Citiraj:
|
Totalni OT: Baš slušam tu stvar koja ti piše ispod siga!
|
Citiraj:
On topic: Temperature i potrošnja novih mrcina: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...lfdale_11.html E8200 2,5W/31stupanj C idle 27,7W/ 44stupnja C 100%load :stoopid: Ako je to istina onda :care: |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ma intel rooles. Sorry na n00bizmu, ali moze li mi itko objasnit kaj je npr 65nm kod procesora jer to nikad nisam mogao shvatiti. :D hvala
|
Citiraj:
|
Bome ovaj 8200 fino izgleda... malo trosi malo se grije....
Ali multy 8?? opet bu trebalo maticnu sopati.... :zdero2: @Yelix vide u tebe maticne i procesora a stoji na 2.13, ja to nebi mogao :D |
Za većinu današnjih ploča 500MHz za FSB i ne predstavlja neki problem, prije bi bio (malo veći) problem da je multi 7...
|
Slazem se, stvarno minimalne temperature. To bude odgovaralo Razeru sad bus mogel stavit vcore na 1,8v bez beda i nek se proc rostilja. To jest kad si kupi E8400 :D.
@ Razer: Ubiti ja mislim da ti nisi nikad ni gledal temp proca, sam si gledal u case da vidis jel se bude zdimilo s njega ili ne :D:D:D:D |
Izgleda da sam ja onda malo usraniji primjerak dobio..... cim 470mhz FSB stavim ne boot-a se..... sve kombe izvrtio ma kakvi...
Al neka ionako neku razliku nebi vidio sa 3200 na 3400 ili 3500mhz... |
Citiraj:
Nije da su me temperature često brinule, kad se testira sa otvorenim prozorom :p Sad kad je došao i Thermalright, to pogotovo neće biti problem :goood: A sad, za ovih 1.8v, hm, možda jednog dana, kad se sredi neki POT :) |
Citiraj:
znam da je američko tržište najglupje i najplašivije na cijelom svijetu ali daljnu budučnost ne može nitko prognozirat |
Citiraj:
65 milijarditi dio jednog metra |
Evo, danas sam prešao na Tamnu stranu . Pao jedan E8400 u moje ruke :D 1300 kn u HG-spotu.
Nisam ga još upogonio jer sam umoran ko pas. Radovi počinju sutra poslijepodne, ako Svevišnji dozvoli :D Ostatak konfe će biti: MBO: Gigabyte P31-DS3L RAM: 2 GRAMa (kako se među mladima ovih dana kaže :D ) Kingmaxa 800 PSU: Corsair 450VX VGA: Saphire HD3870 HDD: Sami 320/16 Monitor: Famozni Asus PW201 (vidjeti ćemo je li čemu) Da nastavim spamati ovdje sa utiscima i pitanjima ili da otvorim novi thread? Ne znam do duše pod kojom rubrikom... Stay tuned for more adventures from the Dark side! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:47. |