![]() |
Pitanja vezana za OC
nisam dugo bio na ovim stranicama jer sam bio prodao pilu a sada sam došao u priliku da si nešto sastavim pa me zanima koliko mogu ići sa oc. sa standardnim kulerom.Stroj je u potpisu da ga sada ne navodim
|
pa svejedno je koj je cooler, vazne su temperature
downloadaj si speedfan i vidi kolko ti je core0 i core1 na idle i onda upali orthos i za 10min pogledaj kolko ti je temp pod load, to nam javi pa cemo onda vidjet da li moze oc :) |
orthos? ali temp.je 0-27 a 1-29
|
yep, orthos, http://sp2004.fre3.com/beta/orthos_exe_20060420.cab
dobre su ti temp za idle, sad upali orthos i pogledaj onda |
Hehe, sad vidim zasto ja trazim novi cooler...
I ja bi u OC ali su mi vec u idleu temperature na 51 stupanj. Cim smognem love... |
sistem-32
cpu-53 c0-44 c1-46 ovo su maksimalne vrijednosti preko toga nije prelazilo |
odlicno, prema tome, moze oc! :)
dobro je dok ti load core0 i core1 ne prelazi 61c |
možda je glupo pitanje ali stvarno ne znam šta znači AUX na Speed Fanu jer mi pokazuje 125C i gori mi plamen ostale temperature su mi sis-32 cpu-34 temp-48 hd-36 core0-25 core1-28 |
Temp si gledaj sa CoreTempom 0.94 ili sa Everestom 4.0, ovo ostalo zanemari, jer očito krivo očitava...
|
Citiraj:
a sa novim npr. TT big T ide i do nekakvih 600-900 mhz vise od tvornickoga takta,a i maticna ima veliku ulogu :goood: :kafa: |
jesi vec probo ocat tcrnjak5? kako napreduje?
|
nisam još jer malo fušarim sa klima uređajima pa čekam vikend kada budem imao više vremena ali sada razmišljam da pričekam još kojih par dana pa uzmem neki bolji kuler i da idem na veće perfomanse izdvojit ću od 300-400 kuna
hladnjak sam mislio na ovaj: http://links.hr/index.php?option=art...kl=050.903.084 a kučište mi je ovo i nadam se da će biti dosta prozračno: http://www.antec.com/us/productDetai...?ProdID=15900# |
pa...kak oces, al nista ne gubis da probas prvo ovako pa ces vidjet kakve su ti temp, samo idi polako i neces imat problema
btw. nemoj uzimat tog zalaman, bolje ti je sa freezerom, ja bi na tvojem mjestu uzeo sonic tower i dobar 12cm vent kuciste zgleda nice :) |
kako taj sonic radi bez venta,koji vent bi mi preporučio za njega i kako će reagirati matična zbog težine
|
sonic bez veta...hm, mozda za stock, za overclock, nemoze
maticna nece imat problema a za vent neznam, ne koristim 12cm ventove pa... gledaj da ima sto veci protok zraka, ma...netko drugi ce ti rec, ako procitas malo vise, siguran sam da ces i nac slican thread o tome koj vent da se kupi za sonica i tako... |
trebala bi mi pomoć dizo sam do 310 FSB sa množiteljem 9, memu sam stavio 1:1 voltaže sam stavio na auto temperature su mi normalne 0-32,1-35 C i nakon toga ne ide ni jedan gore da li moram mjenjati množitelj ili dizati voltažu
|
Nemožeš dizati množitelj više od 9...
Nastavi dizati fsb... Stavi memu ručno na 4-4-4-12... Voltaze jos ne diraj...dok ne vidis da je nestabilan... Stabilnost provjeravas sa 2xOrthos (small fft), OCCT-om, Primeom, ili SuperPI-jem... I da, temp mjeri sa CoreTempom 0.94... EDIT: da, Astaral je u pravu, bolje voltaže na manual...eventualno bih ja jos i memu digao onako za svaki slucaj...mrvicu (1.9v) |
stavi voltazu na manual
sve voltaze ostavi na normal ili auto, a voltazu za procesor digni na 1.4v, i tako dalje dokle ide do 1.45v (u windowsima mjereno sa speedfanom, everestom ili cpuz-om) edit: evo preteko me razer, ali moras dirat voltazu, jer sa auto neces nista postic, stavi na manual, mozes i probat stavit na 1.325v ali ces ubrzo morat dizat ionako btw ja nebi diro rame jos, ostavi ih na 5-5-5-15 pa se kasnije s njima poigraj dok ne vidis kolko ti ide proc |
evo digao sam ga na 335 fsb sa naponom jezgre 1.400 i u mirovanju su mi tempe CPU-38C a 0-29,1-31 još ga nisam testirao pa me zanima koliko ove vrijednosti smiju ići maksimalno (za one koji neznaju radim sa stadardnim hlađenjem) testirao bi ga primom,orthosom i occt
sa orthosom su mi max vrijednosti CPU-63,0-55,1-56 nakon 15 minuta testiranja da li trebam još testirati |
gledas samo core0 i core1, max temp ti smije bit 61c, a testiranje se radi sa orthosom najmanje 15sati, ako prode 15h onda ti je stabilan proc (vjerovatno), najbolje je 24h
|
da li imate preporuku kako da ubrzam dizanj sustava koje kakvim programima sam isprobao tako da to otpada kako bi bilo da isključim virtualnu memoriju.
nisam htjeo zbog ovako sitnih gluposti otvarati novu temu |
da iskljucis virtualnu...isto
mozda te gnjavi ko i dosta ljudi to sta nemas fixnu ip adresu, to si namjesti u network settings pa probaj onda |
evo mene opet i imam problem oko OC odlučio sam da ga dižem sa 3.0 na 3.4 ali ne ide preko 370 FSB (stabilnost) probao sam dizati i voltažu do crvenoga i ništa postavke su ko i u onom tutu. memorija mi je od 800 Mhz 4.0,4,4,12 temperature su mi u mirovanju CPU-33C, 0-22c, 1-25c trenutno mi radi na 360 FSB i stabilan.Pitanje da li bi morao kojim slučajem dizati i ostale napone i koliko sve su mi na auto osim CPU . Još nešto vezano gore za prijašnje pitanje u svezi bržeg dizanja sustava krivi su drajveri za zvuk bar sam ja tako riješio problem
|
evo mene opet i imam problem oko OC odlučio sam da ga dižem sa 3.0 na 3.4 ali ne ide preko 370 FSB (stabilnost) probao sam dizati i voltažu do crvenoga i ništa postavke su ko i u onom tutu. memorija mi je od 800 Mhz 4.0,4,4,12 temperature su mi u mirovanju CPU-33C, 0-22c, 1-25c trenutno mi radi na 360 FSB i stabilan.Pitanje da li bi morao kojim slučajem dizati i ostale napone i koliko sve su mi na auto osim CPU . Još nešto vezano gore za prijašnje pitanje u svezi bržeg dizanja sustava krivi su drajveri za zvuk bar sam ja tako riješio problem
|
Problemi s OC-om Gigabyte P35C-DS3R
Evo baš sam danas sve napokon sredio i iako joj ne mogu oprostiti što nema bolje uređen bios (nigdje nema popisa voltaža i iole konfigurabilnog fan managementa) ploča se čini više-manje ok.
Sad je došlo vrijeme za klokanje, ali sam se razočarao (udario zid?). Naime, već na FSB od 400, memorija na 800, voltaže +0.2 na MCH, FSB i + 0.1 na cpu ruši se u OCCT-u nakon kojih 20 minuta. Zanimljivo je da boota i radi na 475FSB, ali se opet ruši na OCCT-u (resetira). Što napraviti da radi kako tako? Nije li ova serija matičnih poznata po ludim OC sposobnostima u rasponu od 470-550ak mhz? |
Nisam strucnjak ali samo da pitam jel imas sonictoweru neki vent da ga hladi?
i mislim da ti rami bas i nisu za clock kingmax je namjenjen normalnom radu koliko ja znam ali nisam strucnjak u tom polju kako kazem..... (mozda negdje grijesim) pitaj razera ili nekog tko se time bavi duze od mene.... neki rami sa micronovim chipom bi bili bolji..... |
Ako ti temp nisu visoke probaj dic jos malo dic voltazu.
|
Posjedujem istu i ne naletih na neke tegobe....štoviše proc se kloka dobrano(e6750) a mema prati u stopu....koji procesor voziš?
|
Citiraj:
|
Briem da voltaže fsb-a i rama nemaš potrebe ni dirati ukoliko ne ideš u extremniji oc...
Imaš na forumu (Intel) detaljnije o overclocku sa tom pločom samo se spominje e6750 proc....ali je sve u tančine objašnjeno, pa nabaci look...;) |
Nije ploča kriva, ako dolazi do nestabilnosti...moraš dati još soka. Dakle, digni napone i mora radit.
|
Izgleda da je problem do ploče, "sok" nema veze s tim.
Evo ovako sam drža: +0.2v na FSB, DDR, MCH i CPU na 1.45 i ruši se pri FSB400, jednostavno neće. Koliko bi treba dati "soka", maksimalno je +0.3v ?! Pokuša sam i na FSB450, voltaže gore navedene, množitelj 6x i opet se ruši (fino se restarta) i onda mi u windowsima mijenja visual styles :banned: nakon toga. (Da, friška je instalacija Windowsa) Ovaj Abit AB9 Pro kojeg imam ide do 375, sve voltaže na default, tako da znam da nije do procesora ili memorije (mema ide na 950@CL5, 2.1-2.2v bez probema). Ako povisim voltaže (čak i voltaže na default) NB se grije kao svinja, iako prikazuje samo oko 35-40°. Uzea sam ovu ploču radi samo 1 razloga a to je da bi se trebala bolje klokati nego moj "stari" Abit, ali šipak, ovo smeće ne samo da se nemože OCat niša bolje, nego je ujedno 5x lošija ploča s masu lošijim BIOSom (tako zbrčkan i nepregledan bios je umjeće napravit), nema čak niti firewire, grije se da je to prestrašno itd... |
Di si je kupio? Probaj vratit pa nes drugo uz nadoplatu, cini mi se da si naletio na hebeni primjerak.
|
Uzea sam je u vemilu..
Ništa, u utorak je vraćam i tražim lovu nazad - srećom još imam Abiticu. Nikad više Gigabyte, drugu ploču koju uzimam je Abit ili Asus s X38 chipsetom.. P.S. Najvažnije je da se ove gigabajtice uzdižu u nebesa, a ovaj moj Abit (koji je Nadploča u usporedbi s Gigabyteom) nitko ne želi kupiti za 600kn ;) |
Citiraj:
Možda je premalo 1.45V za 3.2 GHz s E6400? probaj još malo "podebljat" Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
http://www.imagesforme.com/thumbs/1785wtf.png
Ko je ovdje lud? Pogledajte samo +12v :lol2: Everest 4.00.976 |
Mislim da ces morat kupit 1000w napajanje :D
|
Probaj neki drugi Everest i ja sam imao neki takav i čudna mjerenja je pokazivao(glede tem. procesora) isto kao i u tvom slučaju.temperature procesora 48c nešto nije uredu.Ja sa skinuo neki drugi nesječam se koja verzija.Poslije sam mjerio core tempom tem=1.22-23C ; 2. 26-27C znači normalne (moj komp) i glede ploče nemam nikakvih problema P35-DS3:D
|
sto drugo recn nego nemas srece.... nabavi si neku drugu plocu koja ce se bolje oc.at ma ja sam nedavno skuzio da za ocanje je najbitnija maticna ploca ako je ona odlicna mozes radit sto hoces... bios je presudan u tome a mnoge ploce imaju katastrofa bios nazalost i mnogi ih se ne trudi popravit....
nvidia 680sli nevalja bar moja striker extreme koja je kao trebala biti perfektna za ocanje ali bios je takva katstrofa da sam ju vratio i sad cekam asus blitz formulu.... imam doma plocu asus p5k-e ap kloka se toliko jednostavno da nemoze biti jednostavnije digao sam q6600 na 3ghz za neko sitno vrijeme nisam htio dizat vise jer je napajanje staro 2 godine pa se bojim pada napona.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:08. |