![]() |
Razer/Logitech - Ne mogu se odluci :S
evo dvoumim se izmedju 2 spomenuta misa Razer Copperheada i Death Adder-a
cito sam 4 dana okolo i naokolo recenzije izmedju G5,MX518,Copperheada,Addera...i nisam skontao nikakvu bitniju razliku koju ljudi spominju osim velicine misa,i eventualno ako se negdje spomene dpi i dal je laser il optika... trenutno imam mx518,i ne znam koji da od tri navedena uzmem... 100kn +/- ne predstavlja problem,samo da je mis kvalitetan i zadovoljavajuc...i da naravno potreban je definitivno za gameing... |
Ja imam copperheada i kad sam kupovao ljudi su mi govorili da je bolji od death addera i g5 .I nisam se zaje.. g5 ima frend i po meni copper je puno bolji izbor.
|
Ja bi iso na Death Adder samo mi je jedini nedostatak kaj nemozes direkt na njemu rezoluciju postavljat vec moras softverski i ima zicu (to meni i nije nedostatak ak ti netreba bas bezicni)
|
Meni je preciznost cooperheada savrsenstvo ali mi je malen(imam malo vecu ruku)sad koristim G9 i odlicno mi sjeda u ruku ali mi nije ni priblizno precizan kao razer,mozda je stvar navike jer ga tek tjedan dana koristim!sto se mene tice ja bi od ta dva misa napravio jedan i dobio bi savrsen mis.
Edit-izaso je novi razer! http://www.alternate.de/html/product...3&artno=nmzv48 |
Ako kupujes Razera onda placas logo(nebi vjerovo, ali na nekoj podlozi od njih u specs je naveden Razer logo) što dosta govori....da kupujem gamerski miš gledao bi ponudu Logitecha...
|
Citiraj:
jesi ti igrao kad šta sa razerom:stoopid: ili to tek tako kažeš,jer si negdje pročitao. |
Citiraj:
|
opet se provlaci pitanje,amd/intel, ati/nvidia, razer/logitech.
ne postoji bolji i losi,samo moras vidjet sta tebi odgovara.i razerovi i logitechovi misevi su trenutno najbolji misevi u svijetu,samo moras vidjet dali ti odgovara logitechov dizajn,ili pak razerov. osobno imam copperheada i nebi ga mjenjao za nijednog misonju ovog svijeta,na LAN-ovima kad dobijem logitecha zbljuje mi se,taj mis mi jednostavno ne odgovara. stoga trk u ducan,probaj oba modela,te se konacno odluci koji ti vise lezi ;) |
mene samo užasno živcira kad neko kaže kod razera plaćaš ime,a 99% tih koji to izjavljuju nisu nikad ga držali u ruci.
|
Ima sam priliku koristit neki razer (neznam koji model, malo stariji top of the line optički) i osobno mi je logitech bolji, kako po obliku tako po kvaliteti izrade.
Ne sumnjam da su Razeri vrlo precizni, no mislim da ti je najbolje isprobati oblik jer su po preciznosti tu negdje (nevjerujem da ćeš osjetiti ikakvu razliku u senzoru, prije do postavki i ergonomije). |
Nisam nikad koristio Razera, ali mogu ti reci da mi je G9 prvi laserski mis od Logitecha koji je vise nego dostojan zamjeniti mog MX510.
Zato, palac gore za G9. :care: |
eto da se i ja umiješam
do nedavno sam koristio logi MX510,služio me 2 godine i miš je predobar,al mi vrag u novčaniku nije dal mira i kupio sam Razera-death adder... nebi baš htio direktno uspoređivat sa 2 godine starim logijem,ali stvarno ovaj razer je prehebeno dobar i kvalitetan miš! več na defalult postavkama rastura logija za duplo,pogotovo u kombinaciji sa eXactmatX razerovom podlogom:) trebalo mi je da se malo naviknem na dizajn i na brzinu miša! preporučam DeathAddera al mislim da ni s jednim kvalitetnijim mišem nečeš fulat! |
Citiraj:
najbolje sam isprobaj i vidi što ti se više sviđa. kad su obje strane vrhunske.;) |
ajd ovako da i ja nekaj velim.kao prvo glupo mi kad čovjek kaže da kod razera plačaš ime,kao da kod logitecha ne plačaš,mercedesa,bmw-a,lacoste,dolche&gabbana sve u svemu svagdje dosta se plača ime.a sad koji je bolji je neznam,oba su tu negdje nekom bolji logitech nekome razer.osobno imam logitecha mx400 i ne paše mi nakon sat do dva igranja me boli ruka,tako da ću morat uzet razera copperhead jer je manji pa mi bolje paše za ruku.ovisi o tome kakvu ruku imaš,kojeg god uzmes nebudes fulao to je sigurno,izbor je na tebi i ne postoji sad neki posebni razlog zbog kojeg je koji bolji od drugog,pusti se tih priča tipa moj tata je bolji od tvoga.kao sto ti covjek kaze odes lijepo u ducan stavis oba u ruku,lijepo isprobas kako ti koji sjedi i toga si uzmes.eto to je to od mene
|
Eto neda mi se quatat sve kaj ste me popljuvali....nisam napisao da kod razera placas logo vec procitajte bolje i skuzit ce te da pricam o podlozi na kojom među specsima nalazi da je posebna zbog logo-a.....razer nisam nikada koristio ali sam copperhead imao priliku isprobati i ne lezi mi u ruci....logitech ima bolju ergonomiju(barem meni) i totalno ste krenuli u krivom smjeru...:kafa:
|
da,lagano je reci probas...bas je u tome stvar sto sam u osijeku i ovdje nema mogucnosti isporbat razerovu ponudu miseva...u tome i je veliki problem...
sad koristim 518 i malo je velik,al nakon god.dana malo se naviknes s vremenom,jel... takodjer sam uz odabir razerovog misa razmisljao o kupnji njihove eXactmatX podloge,citao sam razne recenzije i kolko da se vjeruje tome dosta ljudi je u toj kombinaciji zadovoljno s obje stvari... samo daljnje pitanje ostaje copp/adder...logija cemo eliminirati jer ga sad koristim... |
pa ti već imaš gamerski miš !!!!
|
gle što sam htio reć ja već 2 god imam taj mx518 i koji god drugi sam probao bilo logi bilo razer jednostavno mi nije pasao u ruku ko taj 518.Stvar navike aj samo plz reci što ti se ne sviđa kod tog 518 da kupuješ drugi?
|
da i kakve veze sto ja imam gamerski mis ? :S cemu ovaj post :S
iskreno,dosadio mi je malo...a sto me zivcira...tipke za promjenu dpi-a ,od kako je izaso cod4 non stop me j**u te 2 male tipke,jer kad je frka neka slucajno mi se desava da si smanjim dpi-je i nema vise pokretljivosti ili se ubrza...inace mis jos sad super obavlja svoju funkciju,al imam mogucnosti za novo i svidja mi se razorova ponuda tako da jos jedan razlog zasto se odlucujem na odabir novog misa... |
Citiraj:
|
G9 je dosta kratak mis ali je zato sirok i nisu mi prsti stalno u zrako nego ga mozes fino obuhvatiti sa cijelom sakom,sto sa razero nisam mogo.
|
Citiraj:
|
gledao sam i G9 ne previse bas radi cijene,jer sam htjeo i podlogu si uzet pa bi me na kraju ispalo cca.750kn kao i G9...al sad o njemu,nisam ga probao,ima ga u osijeku za probat,i mogao bih sutra otic i vidit...al na prvi pogled mi se cinio nekako kratak i sirok...neobican mi je nekako,bas cu u pon.otic da vidim kakav je...
a sto se tice zasto sam tolko zapeo na copperheada,svidio mi se na prvi pogled,i nije stvar tolko oko love,cura mi ga kupuje za bozic :D pa da znam,ak ne valja da joj kazem neki drugi,a ipak ovo je i meni malo skupo a kamoli njoj.... jos jedna stvar kad smo kod tako skupit komada periferije....dok se igram,ipak mi je mis u saci,a ne volim gubit...a kolko znam da garancija ne pokriva razbijanje stvari :p |
Potpuno se slazem sa stabom. Imaso sam mx310, nakon toga presao mx518. Bio sam prezadovoljan misem. Nakon sto mi je crkla mx518-ica uzeo sam razer diamondback. Mis je bio nesto manji, ergonomski katastrofalan, nikako se nisam mogao naviknuti na feel. Dao sam razeru jos jednu sansu i uzeo Razer (Microsoft) Habu. IMO ergonomski jos gori mis, obicno prstima klikam po rubu tipkice na msiu, a ovdje se na rubu nalazi kao nekakvo malo uzdignuce. Ukratko - katastrofa. Na kraju sam prodao oba misa i opet uzeo mx518 - po meni nenad***iv mis.
|
Ja osobno imam deathaddera.
Probao sam i mx518/g5, i mogu reći da mi je deathadder puno ugodniji. Probao sam također i copperheada , no miš je simetričan i neugodan za ruku. Tj, potpuno je neergonomičan. (krait i diamondback su na istu šemu) Deathadder je za dešnjake, ima 2 ogromne tipke (protežu se prek pola miša), koje su još malo udubljene i proširene pri vrhu, tako da ti prsti fino "sjednu". Bočne tipke su bolje i od G5v2, a kotačić je najbolji koji sam koristio. Miljama ispred mx518-ovog. G9 i mxRevo doduše imaju isto jako dobri scroll, iako neprilagođen za igre radi glupog tilt-wheela. Probao sam i G9, i moram reći da je jako dobar, no nije mi *bolji* od deathaddera, a dođe ~700 kn, naspram addera koji je ~400. A i ne znam kome treba 3200 dpi-ja... Za usporedbu, to je ~1000 px na pomak od ~0.75 cm. Neupotrebljivo. Također, DA mi je ugodniji puno. Na kraju se sve svodi na osobni odabir, no zašto je meni DeathAdder bolji od G5: -oblik mi više odgovara (niži je) -tipke su mi ugodnije, a i scroll (mekši, širi, taktilniji) -bolji senzor (ovo nije neki veliki plus, razlike su neprimjetne, osim što laser ne tracka po nekim podlogama tako dobro) Koje su prednosti G5? Pa definitivno dpi switching i profili (razer ima samo 1 gumb za cycleanje profila, ne i dpi), utezi, bolji kabel (braidani), te driveri. Uglavnom, moja preporuka je ili Deathadder (nikako neki drugi razerov - neisplativo "blještavo USA smeće ;))) ili eventualno G9, ako si baš kontra razera. [EDIT] Evo ti još 2, po meni, najobjektivnija reviewa: G9 Deathadder |
Oni koji su probali G9, kakav je kotacic, okolo se zale da je jako tvrd za pritiskanje i kakav je za pomicanje lijevo-desno (tilt fore).
|
Ako se dobro sjećam, lakše se tiltne u stranu, nego middle clicka :P
|
Dečki...
1)Gejmerski=marketing 2)Najbolji miš je onaj koji najbolje sjeda u ruci a ne onaj koji ima više DPI-a. 3)Da je svaki brzi miš gejmerski onda bi to bio i Codegen za 20kn kad mu u opcijama staviš ubrzanje na max :fiju: |
Citiraj:
ja imam neki logitechov od 40 kn,sasvim običan,kupljen prije par godina i dobar za igranje,ne žalim se :) a ovo gejmerski,ja mislim da samo noobovi to uzimaju misleći da će biti bolji u igranju,ili nije tako?:stoopid: |
Citiraj:
Nedvojbeno su bolji za gaming. Ne povecavaju tvoj skill ali ti npr. omogucuju da nades kombinaciju koja ce ti najbolje pasati. Npr. u nekom FPS-u za precizno ciljanje ide odlicno nizak sensitivity u igri a visok DPI na misu. Za gadanje na daljinu na ovaj nacin imas izuzetno precizno ciljanje. itd. Tu su zatim dodatne tipke, u igrama iskoristive, u online gamingu nezamjenjive... Ne znam, nikad nisam cuo da se netko sa "gamerskog" misa vratio na neki od 40kn, zato jer je htio... Sto se tice Logitech vs Razer? Kao sto je vec napisano postoje odlicni razer i odlicni logitech modeli i mislim da je jedina razlika kako ce kome "pasati" koji mis u ruci te stvar navike. Tesko ce koji dugogodisnji "Logitechas" prec na Razer i obrnuto, a i ako prede nek ima na umu dugo vrijeme prilagodbe i pljuvanje po razlikama prvih par dana. |
joj molim vas decki ohladite s tim forama bolji u igranju i sl.
nema te periferije koja ce ti pomoc da dignes skill...opcenito je uvijek bilo lijepo imat komad dobrog hardwera bilo unutra ili vani...dobar mis,slusalice,tipkovnice ili nesto drugo je cista zelja odnosno "hir" svakog covjeka koji si moze priustit nesto malo bolji komad opreme da u njemu uziva...ako netko (u ovom slucaju poput mene) kupuje mis,kvalitetan mis,postojan i dobar u performansama i ako nekim slucajem poput ovog G9 prelazi 700kn, ljudi odmah nisu normalni ili se govori poput gore navedenog "samo noobovi to uzimaju misleći da će biti bolji u igranju,ili nije tako?" e pa vidis decko ja sigurno mislim da nije tako,igram jedan te isti serial igre vec 4-5 godina, call of duty... i mislim da nisam noob kao i hrpa drugih igraca koji mozda imaju bolje/losije komponente od mene... covjek kupuje ono s cim ce bit zadovoljan,sto ce ga ispunit srecom,a ako si u glavi mozda misli da ce igrat bolje s tim misem,to je njegova osobna misao...dali ce ili nece ...ne znam! ja samo znam da ocu ***eni mis i da se ne mogu odlucit koji da uzmem ! |
istina da je vecina toga marketing, ali isto tako nije ni ta krajnjost (da je svaki mish dobar za igranje ) istinita. Jednostavno nije istina da svaki mish vjerno prebacuje radnje ruke, i da ne trza, ili da ne shteka pri naglim pokretima.
No isto tako kvaliteta misha se nemoze povezivat s kolicinom dpi-a, niti veca cijena ne znaci automatski veca kvaliteta. Shto se tice deathaddera. Gore spomenuti review cak nije bio posve istinit, ne radi autora, nego zato shto je razer poslao drugciji primjerak od onog kojeg se tad moglo naci u prodaji. Ali evo, sad (nakon nove serije, i par firmwire updejta) nema te razlog za strah. ukoliko vam odgovara oblikom, slobodno kupite. |
Citiraj:
Ja sam korisnik logitecha jako dugo i nedavno sam na nekom lokalnom DotA turniru imao priliku koristiti DA na nekoj gamerskoj podlozi..............totalna perverzija, vrijedi svake kune. DA je 99,8% moj sljedeci mis i tu dvojbe nema.:chears: |
Citiraj:
Moji dosadašnji miševi u životu: Mouseman wheel. Prvi miš za dešnjake na svijetu. Kupljen 1999 po ~450 kn. Prejak miš. Dan danas radi. Mouseman dual optical - preskočio sam prve optikanere jer su suxali gadno, a dopi*dila mi kuglica i čišćenje. Isto ~450 kn. Nakon što mi je ovaj dualac crko nakon 6 godina, sam kupio deathaddera radi oblika, ugodnosti i preciznosti (ne j*bu ga nagli pokreti), i držim ga na 900 dpi jer mi je 1800 previše. Također ~450 kn :) Ovo je sad krenulo kao kad su krenuli surround sustavi koji će imati više watta, procovi sa ghz, ili digitalci sa mpx. A i LCD-i sa dijagonalama idu u tom smjeru... No to je već druga priča. Summa summarum: Više != bolje. A i ova tvoja usporedba sa sensitivityjem ne stoji :P To je kao da veliš (ista analogija) da je fotić na mobu dobar kao neki profi digitalac jer može resizeat slike na bolesne reze. Dpi-da. No ne vidim ikakvu korist od >1200. |
my bad za ''noobove''...
ma uzmi bilo koji od ta dva mišta,ako toliko koštaju sigurno vrijede te novce... |
eo odlucih se za G9
presudilo je ipak to da sam oduvijek koristio njihove komponente,pa eto nisam htjeo eksperimentirati... hvala svima na misljenjima ! |
Ja sam dosad imao G7, fantastičan miš, jedino mi je kao gameru baterija trajala 1 dan ali druga je uvijek bila spremna tako da sam ih u letu mijenjao. Nažalost, počeo mi je raditi doubleclick na lijevi klik pa sam ga reklamirao i jučer dobio u zamjenu G9 jer G7 više nemaju.
Moram priznat stvarno sam ugodno iznenađen, utezi, mijenjaje profila i led bojica, ovo-ono...stvarno najkompletniji gamerski miš ikada. Na prvu mi se učinio malo ružan i nespretan ali brzo sam se naviknuo na grip (stavio sam onaj manji) a i uživo ne izgleda tako gadno kao na slikama...:D Jedino boljka kod svih G9: pretvrd middle-click, stvarno treba jako pritisnut (malo me smeta u Crysisu gdje se middlde button obilato koristi)...valjd će se razradit s vremenom. Iako sam se naviknuo na slobodu bežičnog miša, moram priznat da ovdje "žnjoru" niti ne primjećujem. Stvarno bih ga preporučio svakome tko si ga može priuštit (780 kn), bilo za igranje (prvenstveno, najbolje za shootere i strategije) bilo za surfanje ili rad (9 programabilnih tipki). PS: doduše, nisam nikada probao nijednog Razera (i neću, preružni su mi) ali dovraga, nema teorije da može bit bolji od G9 ili G7...nema šanse. |
Citiraj:
Evo da se ja nadovežem sa svojim iskustvima i potvrdim dio ovog' što je kolega pokušao objasniti nevjernim Tomama.. Prva igra koju sam zaigrao online je bio CoD 1, te ubrzo CoD UO na koji sam bio navučen dosta vremena. Tada sam imao nekog' malog' blue led Sharkoona s kojim sam bio prezadovoljan (čitaj; nisam imao osječaj da mi nešto fali) Kad sam se malo više pogubio u bezdanu IT upgrejdanja, naravno došlo je vrijeme da se mijenja i periferija. Razer Copperhead je tada tek' izašao, i nije ga bilo moguće nikako nabaviti kod nas, a ja sam totalno popušio njihovu snobovsku propagandu i naručio ga iz EU. Zajedno sa eXactmat podlogom, koštao je approx. 100 EUR, što je tada bio plafon koji si mogao dokučit kupovinom miša. Do dana današnjeg' priskrbio mi je doslovno tisuće killova, i nikada nije zaštekao - nešto kao AK-47 :goood: e sad da se vratim na primjer zbog kojeg' sam i odlučio postat' - nedavno sam kod cure (koja je nasljedila Sharkoona s kojim je započela moja karijera) nešto testirao novu grafičku, pa sam se spojio na CoD 2 server i ostao zaprepašten svemirskom razlikom koju je u mojoj ruci i na ekranu manifestirao taj mali, meni nekoć savršeni Sharkoon :stoopid: Sve je bilo donekle u redu dok si rušao sa tommy'em i pucao from the hip, ali Bože me sačuvaj nekog' zahtijevnijeg snajperskog shota ili obične bolt action puške :eek: - neusporedivo ! i ja sam osobno bio skeptičan kad su u pitanju te fancy gaymerske stvarčice, i racionalizirao kupnju istih šminkom, ali nakon par sličnih iskustava i omanje pobune na prvom 'intimnom' lan partyju na kojem sam nastupio sa Copperheadom, sam se pobrinuo da svi moji drugari i drugarice podobijaju kvalitetnije miševe za rođendane :D tako da sad jedan ima Mx518, jedan Diamondbacka plasma edition, jedna cura ima G3, jedan debeli ima G5 itd. :D najnovije iskustvo sa CoD4 servera; na udaljenosti od nekih 50m kroz optiku skužim da se nešto/neki terrorist valjuška iza zaštitnih vreća sa pijeskom - to sam skužio doslovno kroz pukotinu između dvije vreće, ne veću od jednog ili dva pixela doslovno ! i sad on the fly smanjujem rezoluciju miša sa 1600 dpi na 400, hvatam dah u igri i stvarnosti i naginjem se desno iza svog' covera. Jedva nakon 3.8 sekundi uspjevam namjestit crosshair točno iznad jedva vidljivog otvora i pucam. :fiju:Uvjeren sam da osječaj koji je usljedio nakon što mi se preko ekrana ispisalo ime rivalskog protivničkog snajpera si nebi uspio priuštiti sa 95 % ostalih miševa na tržištu :care: E sad.. ontopic; moj vjerni razer mi je već malo dosadio i mislim da mi nikad nije u potpunosti ergonomski odgovarao (moram iskrivit cijeli hvat da bi kvalitetno pritisnuo gumbiće sa strane), a i cijela ta pomalo dječija Razer propaganda mi već lagano počinje stvarat averziju, pa sam počeo razmišljati o G9 - koji je prvi Logitech miš koji mi se stvarno sviđa, kako tehnološki, tako i ergonomski i estetski :fiju:ali ne bih ni pod koju cijenu htio kompromitirati ultimativnu preciznost na koju mislim da sam navikao - pa stoga ako bi netko tko je stvarno ima prilike usporediti Copperheada i G9 mogao još malo obrazložiti dali zaista postoje ikakve razlike u sirovoj preciznosti dotičnih miševa ? Bio bih zahvalan :chears: p.s. a i spajam malu na svoj hamachi server, pa ju ne mogu pustit' neadekvatno naoružanu među geekove, te bi ona nasljedila mog' u borbi već prokušanog Copperheada, sada trebam samo nečije zeleno svijetlo za G9. Semper Fi ! |
Citiraj:
|
Točno, G9 ostavlja u prašini sve druge miševe...
Samo ne znam tko koristi tih 3200dpi i za što...meni je gaming profile na 5 osjetljivosti: 800, 1000, 1200, 1400, 1600 DPI-a s time da eventualno prebacujem između 1000 i 1200, zavisno od igrice, sve preko toga je preosjetljivo i onemogućuje precizne i brze klikove i one fine headshotove u shooterima....na 3200 DPI čovjek nema apsolutno nikakvu kontrolu nad pokretima, pol milimetra na podlozi i strelica preleti cijeli moj 22' desktop dva puta...:D A sad izlazi nekakav Razer sa 4000 DPI...perverzno. Čemu takve nebuloze? Brijem da preko 2000 DPI ne koriste ni najokorjeliji FPS igrači...a puno sam i rekao. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:32. |