![]() |
DVB-T Osijek
Ljudi jel vam radi DVB-T, kod mene nema slike, koliko sam zamjetio od 19:30?
jel ima tko kakvu informaciju? |
ništa, pojavio se signal, jel zna tko što je bilo, nije valjda ono malo kiše omelo odašiljač?
|
Radi li DVB-t u Sjenjaku? Imam signal ali nikako da dobijem sliku. :(
|
Citiraj:
|
Ja sam na Sjenjaku i imam cist pogled prema Josipovcu i hvatam DVB-T signal ali kod mene je stvar da mi signal jako varira, zna biti od 20% do 100% pa me zanima da li je to do odasiljaca ili je ipak moja Gigabyte U8000 kartica kriva (mislim da ima kineski tuner Xceive i decoder Dibcom).
Koji softw. koristis (Bugger)? Ja sam probao ProgDVB i svaki drugi put mi blokira a ni sa origalnim PowerCinema5 (Cyberlink) nije puno bolje. On voli blokirati kada namjestim da mi u kasne sate snimi neki film, i naravno ujutro nista od toga osim poruke greske :-( |
koristim winfast PVR koji dolazi sa karticom, čak mi ni antena nije okrenuta prema josipovcu
|
I nemas problema sa variranjem signala!? Meni je jako cudno to variranje od 20%-100% a ljudi koji koriste tu kraticu u Zg su super zadovoljni sa njenom kvalitetom i hvatanjem signala.
|
ni nevidim gdje se u navedenom programu može vidjeti razina signala :D
uglavnom jako rijetko se desi da mi program trzne |
vidim da se ovdje puno Osijecana nakupilo, pa da pitam. Imam li ikakve sanse da uhvatim DVB-T signal na Jug-u (blizu konzuma).
pljz answer |
I mene zanima za Centar,imam jednu visoku zgradu pokraj sebe pa bi mogao na nju prikačit antenu:D
|
prebacite se na analognu kod mene u bilju nema digitalne
|
Citiraj:
mozesh malo elaborirat? ako ti nemash digitalnu nitko drugi nesmije imat? :lol2: nece se nitko prebacivat na analognu jer vec jesmo na njoj :) |
Meni radi odlicno sa U8000 karticom.
|
KAko je stanju vezano sa dvb-t-om u Donjem gradu, kod bolnice, imam priključak na vanjsku antenu, cimeri imaju dobru sliku preko analognog...a ja razmšljam uzet karticu sa digitalnim
|
posudi od nekog risiver i isprobaj, pa onda u kupovinu, mada mislim da bi ti trebalo radit normalno, neka netko iz osijeka ovo provjeri, ja u djakovu hvatam psunj i papuk skoro odlicno sa vanjskom antenom! imas satelitski forum i tamo ima dosta tema u vezi toga!
|
Problem DVB-T
Meni od danas popodne nema slike ni na jednom programu.
Do sada savršen prijem. Jel još netko ima problema? |
Danas gledao u Tenji, sve je OK...
|
Meni pokazuje odličan signal ali nema ni slike ni tona a kaže programe is not available...
|
Nema ni kod slike i tona a signal pokazuje područje Osijek. Ali HD Promo ide, nema rtl, nove,hrt.
|
Koji TV?
Kod mene Sony KDL40D3000 jutros mi je javili iz OiV i kažu da su mjenjali neke parametre i da skeniram ponovno, ali opet ništa. |
Preskenirao sve nađe programe ali nema slike i tona....nešto tako su i meni rekli telefonom da su mijenjali jučer...ali vele da to kao nebi trebalo imati neke posljedice... eto ipak ima ...imaš kakvu pametnu gdje, kako, što sad???
|
Ne znam, rekli su mi iz OiV da obrišem sve kanale i onda ručno tražim, ali opet ništa.-
|
antunovac sve radi
|
Prekjučer popodne su izmjenjenji neki patrametri DVB-T signala, što može imati za posljedicu da poneki prijamnici reagiraju na način da se DVB-T signal ne reproducira.
Preporučujemo aktiviranje opcije skeniranja frekventnog spektra kako bi prijamnik prihvatio nove postavke, odnosno ponovno izmemorirao iste prijamne kanale, ali na način da prethodno pojedinačno izbrišete sve podatke o kanalima i programima u prijamniku, slijedeći uputstvo, i tek poslije toga ručno ili automatski izmemorirate nove postavke (frekvencije) - Josipovac K-33 (570MHz), širina kanala 8MHz. Za detalje i stručnu pomoć, ako je potrebno, konzultirajte servis. Odgovor od OiV, e sad neki telkači su u autu zbog tih promjena, ostaje samo ovlašteni servis. Napravio sam tako i opet ništa od Josipovca 33kanal,signal 100% ali slike i tona nema,na ekranu piše Invalid Service. |
Citiraj:
|
Evo dobio obavijest, nazvao me gospodin iz OiV i rekao da su problem riješili, sve radi kao prije, signal full, slika super sve pohvale .
|
Jel ima netko informaciju zašt neradi DVB-T u OS...nisam jedini,i jurbasu neradi...
|
antunovac radi sve fino, antena prebacena sa josipovca na osijek :beer:
|
epg
jel zna itko kada bi mogao proraditi EPG na OiV?
|
Čini se ne baš skoro…:nono:
|
nema ni kod mene ničega osim HTV HD...
|
Uglavnom, i dalje ne radi digitalna tv - informacije koje sam dobio od oiv-a su da je grom jučer? udario u hotel osijek i da je uređaj prestao radit- sada se čeka servis kako bi to riješili jer je uređaj pod garancijom? Kakva garancija - o čemu mi tu pričamo - prelazak na digitalnu tv koja dva dana ne radi?..
|
a jel ima neko informejšn kad će jarmina počet slat dvb-t? stalno pomiču rokove. zna li netko možda više,neka informacija iznutra?
|
U Osijeku sve radi, neki dan sam ljudima instalirao par DVB-T receivera...
|
Kiša nije padala 5-6 dana, a kamo li udarali gromovi... :lol2:
Pošto su me neki sad u ovo doba natjerali na izvlačenje male teleskopske antene iz bundlea Gigabyte U8000 TV kartice i instalaciju DVBViewera, slijedi i dokaz... :) http://www.imagesforme.com/out.php/t...lipboard05.jpg http://www.imagesforme.com/out.php/t...lipboard03.jpg http://www.imagesforme.com/out.php/t...lipboard02.jpg http://www.imagesforme.com/out.php/t...lipboard01.jpg Zanemarite ovaj lijevi ekran, nije mi se dalo croppati... Čak je i prijem fluidan obzirom na antenu, odaljenost od par km i ne znam koliko zgrada na putu. |
Meni je 19. navečer počelo radit, tj. još sam jednom pretražio sve kanale (dakle cijeli frekvencijski opseg) i radi (prijepodne nije radilo i tad sam isto pretraživao)
|
Pozz... stucnjaci :)
Da vas pitam nesto: imam samsungovu lcd televiziju LE40B53o a hocu da hvatam digitalni signal sta trebam da radim????Imotski sveti jure mi je na dlanu :() |
Prebaci u meniju na DVB-T i preskeniraj frekvencije, antena ti treba biti okrenuta prema odasiljacu koji emitira DVB-T
|
jel ima kakvih novosti za Osijek,ja u Tenji pokusavam uhvatiti signal ali ne ide...
prije 2-3 mjeseca mi je sve radilo ok,ali posto vise gledam satelitsku nisam ni ukljucivao dvb-t,sad kad sam odlucio isprobati,vidim da ne radi. bilo mi je sve ok,i koliko vidim na reciveru pise da su programi na 33. kanalu,a koliko vidim sa odasiljaca u osijeku idu preko 47.kanala...medjutim nemam signala ni na jednom od tih frekvencija. e sad,da li je do moje sobna antene ili je signal sa hotela oslabio? |
Bio baš jučer u Tenji i radilo je...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:59. |